opuscolo 26.05.07, 15:48 Mam kredyt hipoteczy w Millenium Bank, co co przechodziłem przy jgo załatwianiu ( wniosek rozpatrywany 3m-ce)i teraz przy jego regulowaniu to jet jakaś farsa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
orange82 Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 28.05.07, 09:17 u mnie niestety jest to samo, wniosek o kredyt złożyłam 20 kwietnia, fakt że decyzje miałam po 3-tygodniach ale do dnia dzisiejszego nie mogę się doczekać na umowę! przeszłabym do innego banku ale w mille odpowiadają mi warunki wiec niestety muszę czekać. Odpowiedz Link
doradca-finansowy Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 28.05.07, 12:33 od dawna milenium boryka się z podstawowym problemem nisko wykwalifikowanej kadry pracowników. niewiele jak widzę się w tym temacie zmieniło od lat. martwi mnie jednak to, że inne banki chyba zaczynają gonić millenium nie tylko ze sprzedażą ale i poziomem obsługi. czy to nowe standardy? Duża firma i potężny sztab ludzi potyka się zwsze o ten sam problem - komunikacja wewnętrzna! Millenium dowodzi, że ona tam wręcz nie istnieje Mam nadzieję że się mylę. IMHO - warunki oferty to rzecz ważna, ale poziom obsługi, a więc i egzekucji tychże warunków w późniejszym terminie to sprawa kolejna. Już takich wielu było co naobiecywało złotych gór byle złapać klienta. Odpowiedz Link
bohdan_q Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 30.05.07, 19:21 Prosze, podzielmy sie wiadomosciami na temat kredytow na zakup nieruchomosci i dzialalnosc bankow. Ktory wybrac, ktorego unikac, gdzie trafimy na kompetentne a gdzie na osoby kompletnie nie znajace podstawowych problemow prawnych. Z mojej strony juz moge odradzic wszystkim Multibank - nie sa w stanie udzielic kredytu kobiecie majacej sadownie zagwarantowane dochody z powodu utraty zdrowia bez przeprowadzenia rozdzelczosci majatkowej. Jest to totalna bzdura i indolencja prawna bankowych prawnikow. Dugi Bank godny omijania to Deutschebank. Ich prawnicy kwestionuja paragrafy kodeksu cywilnego mowiace o bezterminowo przyznanej rencie z tytulu utraty zdrowia. Zadaja p[odania terminu ktory jest jednoznaczny z calkowitym powrotem do zdrowia lub smiercia. W moim konkretnym przypadku niepelnosprawnosc jest uznana dozywotnio. I jeszcze jeden kwiatek dzialalnosci banku: otoz od osoby trwale niezdolnej do samodzielnej egzystencji bank wymaga ubezpieczenia od trwalego kalectwa i utraty pracy. Co za indolencja ba ...wrecz wielki nietakt. W odpowiedzi na maila przedstawiciel banku kolejny raz przekonuje by znalezc ubezpieczyciela a jak nie to...pomoze w rozmowach z PZU....ktore 5 lat przeciagalo sprawe w ewidentnej sprawie odszkodowawczej za wypadeek komunikacyjny. PROSZE...POMOZCIE...JAK PORUSZAC SIE W TEJ PARANOIDALNEJ RZECZYWISTOSCI Zapraszam do szerokiego udzialu w tym watku osob zwiazanych z prawem, prasa, telewizja i....satyrykow. A moze macie Panstwo pozytywne wlasne odczucia i moze chcielibyscie wrecz polecic tego typu uslugi.....Pozdrawiam i czekam oby pozytywnych glosow w tej sprawie Odpowiedz Link
miron1977 Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 15.06.07, 14:49 Zdecydowanie zgadzam się, że Millenium robi co może, żeby zniechęcić do siebie klientów. Ich reklamy, czy informacje na stronie www to jedna wielka bzdura!!! Wziąłem u nich kredyt mieszkaniowy. Cud, że się udało!!! Rozpatrzenie wniosku trwało 5 tygodni, pomimo obietnic, że potrwa to 2-3 tygodnie!!! Analityk (a raczej, jak się dowiedziałem, analityczka) żądała tak chorendalnie kolenych bzdurnych papierów, że banki, od których musiałem ich żądać (gdyż o chodziło o zamkniętą 2 miesiące kartę kredytową oraz ROR zamknięty pół roku temu) nie potrafiły ich wydać, gdyż... nigdy wcześniej nie spotkały się z tego typu wymaganiami. Walka o kredyt zakończyła się interwencją u kierownika analityków Banku Millenium, który stwierdził, że żądania nalityczki były bezzasadne i cały proces przyznania kredytu powienen był zakończyć się 2 tyg. wcześniej Właśnie noszę się z zamiarem złożenia oficjalnej skargi na analityczkę. Poza tym, pomimo opinii doradcy kredytowego, bank ten w bardzo niejasny sposób liczy zdolność kredytową. Wszyscy doradcy, z którymi konsultowałem moją zdolność kredytową twierdzili, że mogę wziąć kredyt w CHF na 30-35 lat. Ze zdolnością w PLN w ogóle nie było problemu, gdyż tu wymagana jest zdolność o 20% niższa niż w CHF. Analityczka stwiedziła, że mam szansę na kredyt jedynie w PLN na 45 lat!!! Odjęła od mojej zdolności sumy np. na "inne wydatki (np. alimenty)". Nie mam pojęcia skąd to wzięła!!! Oczywiście znikąd nie otrzymałem wyjaśnień. Podsumowując, jeśli kredyt mieszkaniowy to NIE W BANKU MILLENIUM!!! Odpowiedz Link
juliamb Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 28.05.07, 13:42 Ja jestem bardzo zadowolona z usług Millenium, całość trwalo moze 2,5 tygdnia (w tym był jeszcze tydzień majowy). Umowę podpisłam nastepnego dnia po otrzymaniu decyzji. jeastem bardzo zadowolona z Pani, która załatwiała formalności, wszystko przebieglo szybko i sprawnie. Bank na ul Sobieskiego 60 Warszawie Odpowiedz Link
lewakmagiera Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 30.05.07, 16:23 milLenium? tak jak chcesz miec klopoty to faktycznie. To banda zlodziei (nachyła, lewak, magiera et consortes). Mialem kredyt, nie zalegalem ani na zlotowke, przeciwnie mialem gigantyczna nadplate jedynie pojawil sie spor jak ja rozliczyc. Zlodzieje wbrew umowie (wymagalo to mojego wniosku) "splacili" sobie część kapitału z datą w okresie najgorszym mozliwym dla mnie (kurs walutowy) po czym zaczeli sie domagac przeliczonych na nowo rat od pozostalej czesci kredytu. Gdy stwierdzilem, ze nie ma powodu znalazlem sie na liscie nierzetelnych dluznikow (nie wyobrazasz sobie jak stamtad trudno zniknac). Dopiero jak postaraszyłem fiutów arbitrem wycofali sie z części roszczeń. Po drodze jakiś fiut wmawiał mi na przykład iż wpłaty z nie mojego konta maja prawo przyjąć lub nie. SZCZERZE ODRADZAM TYCH BANDYTOW MAM NADZIEJE ZE SIE DO NICH DOBIORA PISMAKI BO GENEZA TEGO JEST PRZECIŻ TAK SAMO LEWA JAK OBECNE POSTEPOWANIE. Odpowiedz Link
villanova Millenium Bank-najgorsze standardy obsługi 03.06.07, 22:40 Millennium - chyba pierwsze millenium przed naszą erą, a i to myślę, że Fenicjanie wynajdując pieniądz nie zakładali, że będą się nimi znajmowac takie zera. Swego czasu Open Finance opublikował sondaż, jak klienci banków oceniają obsługę po roku spłaty kedytu. Millennium wypadło najgorzej. A awanantura jaką podobno zrobiła niejaka Nachyła przypomina święty gniew inkwizycj. Jstem po roku spłacania tego kredytu. W tym czasie zdołałem otrzymać trzy ponaglenia do złożenia dokumentacji fotograficznej z remontu mieszkania, podczas gdy złożyłem ją w banku miesiąc prezed wymaganym terminem. Na moje żądanie wyjaśnień do tej pory nikt nie odpowiedział. To nawet już nie brak profesjonalizmu, to obsolutna partyzantka. Czekam jeszcze dwa lata i wyfruwam z tego burdelu - mam nadzieję, że już wtedy będę mógł przenieśc do banku za granicę. Burdel, niekompetencja, niedouczone jąkające się babiszcza na infolinii, brak kontaktu z profesjonalną obsługą. Smród i bylejakość. Odpowiedz Link
paw_ko Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obsługi 10.07.07, 13:13 Nachyla taaaa z ta cipcia tez mialem do czynienia... Ja ja pytam jakim prawem zmienili mi samowolnie plan splaty kredytu przy fatalnym dla mnie kursie, choc wczesniej brak takiej jednoznacznej dyspozycji z mojej strony byl argumentem za tym ze sobie splacilem raty a nie kapital a pindzia mi pisze ze bank oczywiscie zachowal sie ultraprofesjonalnie a ja mam placic za wszystko, Calosc robiola wrazenie jakby zlodzeje celowo przedluzali procedury odwolawcze i dyskusje bo w tym czasie naliczali sobie odsetki, z ktorych wiadomo ze duza czesc bede musial zaplacic przy jakiejkolwiek ugodzie, Szmaciaze ZLODZIEJE i tyle O TYCH FIUTACH. Odpowiedz Link
astian2 Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 03.06.07, 22:48 Czy uważacie że w Santander Bank jest korzystniej wziąć kredyt hipoteczny. Warunki zaproponowali podobne , minimalnie większa rata kredytu ale z tego co piszecie zaczynam bać się Millenium.Poza tym pod względem wymaganych dokumentów , faktur kontroli itd wydaje się być gorszym od Santandera Odpowiedz Link
bianna Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 04.06.07, 11:42 Złożyłam wniosek do Millenium i zaczynam się obawiać. Dziś od znajomego dowiedziałam się, że na decyzję czekał... 3 miesiące (!) Ostatnio byłam donieść jakieś dokumenty, przede mną była klientka, która zrobiła karczemną awanturę. Chodziło o to, że transza kredytu miała być wypłacona do 25 maja, a 31 maja pieniędzy na koncie nie było. Straciła przez to pracowników, bo nie miała im z czego zapłacić, a dziś nikt nie czeka, bo chętnych więcej niż pracowników. Pan w banku nawet jej nie przeprosił, tylko stwierdził, że transza wyszła dziś (31 maja). Ręce opadają. Dobrze, że złożyłam wnioski do kilku banków Odpowiedz Link
ewazien Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 06.06.07, 12:06 Podpisuje sie pod stwierdzeniem. W dzis dowiedzialam sie ze moje papiery gdzies sie zagubily. Opoznienia w realizacji każdej procedury bez wyjaśnień, bez przeprosin, ze wzruszeniem ramionami. TRAGEDIA. Odpowiedz Link
echo_28 Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 06.06.07, 22:25 a do tej historii dołożę jeszcze to,ze przez 3 dni pracownicy banku utrzymywali że wszystko jest ok i przelew wyjdzie dzisiaj, najdalej jutro. po czym okazało sie że zgubli dokumenty potrzebne do uruchomienia Odpowiedz Link
carolinecat Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 08.06.07, 22:37 kolejne dwa argumenty dlaczego nalezy omijac millenium: 1. nagminne ostatnio zanizanie wyceny, w moim przypadku 230 000 zamiast 280 000! mojemu koledze z pracy zanizyli o 30 000, jeszcze jednej znajomej o 15 000. az mnie korci zeby zarzucic osobny watek 2. znajoma w zaawansowanej ciazy z mezem postanowili z tytulu powiekszenia rodziny zaciagnac kredyt. decyzja z millenium byla odmowna, bo... wg tego banku dochody zatrudnionej na etat kobiety w ciazy sie nie licza. kuriozum! Odpowiedz Link
arfer Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 09.06.07, 19:26 Zanim zacznę - absolutnie nie bronię Mille i uważam, że standardy tegoż banku są poniżej oczekiwań. CO do pierwszej kwestii - napisz mi tylko, na jakiej podstawie twierdzisz o "230 000 zamiast 280 000" ? Na podstawie ceny transakcyjnej, innej wyceny sporządzonej przez rzeczoznawcę majątkowego ? Owszem, zdarzają się przypadki, gdzie wycena wydaje się być zaniżona, ale i kilka razy dobrze wycenili mi straszne rudery. Co do 2. - hmm.. widzisz, jeśli dochody znajomej były istotne, analityk miał prawo podjąć taką decyzję (choć w większości tego typu sytuacji nie ma problemu) - jaką ma gwarancję, że za kilka m-cy nadal będziesz uzyskiwać dochody i że nie skorzystasz z urlopu wychowawczego. Swoją drogą (biorąc pod uwagę, że to Millennium) - skąd analityk wiedział, że znajoma jest w zaawansowanej ciąży. Czasami zbytnia szczerość w stosunku do banku tekże nie jest dobrym rozwiązaniem. Odpowiedz Link
bianna Re: Millenium Bank-najgorsze standardy obslgi 11.06.07, 09:59 No ostatecznie też nam dowalili... Mimo, że mamy bez problemu zdolność na 30 lat, ostatecznie analityk wyliczył, że możemy wziąć kredyt jedynie na lat 48... I nie ma innej opcji. Powód? Widzimisię analityka. Albo się decydujemy, albo do widzenia. Pocałujcie psa w nos! Odpowiedz Link
tojatojatoja Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 11.06.07, 12:59 U mnie póki co nie jest tak źle. Wniosek złożyłam 12 maja, a 30 maja miałam decyzję kredytową. Projekt umowy dostałam 6 czerwca. Jak na razie idzie całkiem dobrze - może dlatego, że załatwiam to przez poleconego doradcę kredytowego. Wasze uwagi są jednak trochę przerażające. Boję się np. opóźnienia w wypłacie kredytu po dostarczeniu przeze mnie wszystkich wymaganych dokumentów. W akcie notarialnym sprzedający chce zawrzeć zapis, że wypłata musi nastąpić do 7 dni od daty zawarcia aktu. Co do standardów obsługi, to miałam też do czynienia z GE Money Bank. Nie wiem jak reszta pracowników, ale doradczyni, która mnie obsługiwała jest kompletnym ignorantem, na dodatek jest leniw - dwa tygodnie zabrało jej poinformowanie mnie o szczegółach (wiecie, dane typu: jaką kwotę bank mi przyznał, z jakim oprocentowaniem itp. "nieważne szczegóły" decyzji kredytowej (zrobiła to dopiero po wielu monitach). I co najgorsze: potwornie kłamie. Za dużo miejsca bym potrzebowała, żeby opisać jej działania i swoje reakcje na nie. Ogólnie: katastrofa! Sama staram się pocieszyć, że w każdym miejscu pracy są czarne owce i beznadziejni pracownicy i że najczęściej słychać głosy ludzi, którzy zostali w jakiś sposób przez te instutucje pokrzywdzeni, a Ci, których sprawy zostały załatwione szybko i profesjonalnie siedzą cicho, bo... nie wiem - nie lubimy chwalić albo nie mamy na to czasu. Mam nadzieję, że tak jest czego sobie i Wam życzę Odpowiedz Link
tojatojatoja Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 21.06.07, 12:59 ...c.d. w dniu 12 czerwca podpisałam umowę, 15 czerwca zaniosłam wszystkie dokumenty do wypłaty kredytu, a wczoraj, tj. 20 czerwca 2007 r. mój kredyt został wypłacony. W moim przypadku złe opinie o Millennium Bank nie znalazły potwierdzenia. Całość, od złożenia wniosku do wypłaty kredytu, trwała dokładnie 41 dni. Mój doradca kredytowy - spoza banku - powiedział, że trzeba korzystać z usług oddziałów banku Millennium dłużej działających na rynku i z doświadczonych pracowników banku, tzn. takich, którzy już mają kilka kredytów "za sobą". Najgorzej jest trafić na pracownika, który załatwia pierwszy lub drugi kredyt w życiu, bo po prostu brak mu doświadczenia i może coś pokręcić. W moim przypadku naprawdę wszystko było bez zarzutu. Ale teraz zaczęło się najtrudniejsze: spłata kredytu - ogromnego zobowiązania finansowego. Zobaczymy, jak będzie dalej.... Odpowiedz Link
zalesiu Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 21.06.07, 15:59 Dla porównania. Brałem kredyt w BPH. Całą procedura trwała ok 2-2,5tyg. od momentu złożenia wniosku do momentu wypłaty kasy. O mile dużo złego słyszałem na forum. Akurat moi znajomi (2 osoby) nie narzekały. Nie wiem ile czasu trwała u nich procedura. Odpowiedz Link
bianna Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 22.06.07, 10:43 U mnie zarówno w Millenium jak i w KB odezwali się tego samego dnia, po równo 15 dniach od momentu złożenia wniosku, z tym że Millenium zrobiło numer jak już opisywałam i zmniejszyło bez powodu zdolność automatycznie wydłużając okres kredytowania do 48 lat. Dobrze więc składać wnioski do kilku banków żeby potem nie stać pod murem. W poniedziałek podpisuję akt notarialny, do 3 dni po akcie ma być kasa na koncie. Całość zamknie się więc w 3 tygodniach. Odpowiedz Link
ewazien Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 22.06.07, 11:24 Taaa.. u mnie też miało być do 3 dni, i też decyzja była szybko, ale to co działo się potem to jedna wielka porażka. Jak już też pisałam wcześniej. Mam nadzieję że u was będzie lepiej, ale dobrze jest być przygotowanym na perturbacje i mieć parę dni w zapasie, na wypadek gdyby bank tylko mydlił oczy mówiąc że wszystko jest w porządku, wszystkie dokumenty ma i "przelew już jest w drodze". Odpowiedz Link
bianna Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 27.06.07, 10:39 Było nawet nie 3 ale jeden dzień. Po dostarczeniu aktu notarialnego doradca automatycznie zlecił przelew. Rano pieniążki były na koncie. Odpowiedz Link
daner Re: Millenium Bank - najgorsze standardy obslgi 28.06.07, 16:46 PKO BP - od złożenia wniosku do wypłaty pierwszej transzy minęło 5 lub 6 dni (3 lub 4 dni robocze). Fakt, że trafiliśmy na właściwą osobę z obsługi. Poprowadziła wszystko bardzo sprawnie. Po pierwszej wizycie stwierdziliśmy, że na pewno tam kredytu nie weźmiemy, bo (inna) pani wydawała się zawiedziona, że zajmujemy jej czas. Nie wiem, może spieszyła się do toalety, ale złe wrażenie zostało. Przy jakiejś okazji zajrzałem tam jeszcze raz, trafiliśmy na inną osobę i to był strzał w dziesiątkę. Uruchomiliśmy już 3 transze i jesteśmy zadowoleni z obsługi. Odpowiedz Link
opuscolo Millenium Bank-horror trwa ! 04.09.07, 22:36 kończy się moja cierpliwość - kontakt z tymi millennijnymi indywiduami zaowocował nerwicą funkcjonalną - dostaję torsji na widok malinowego koloru ! Odpowiedz Link