moonek 22.08.03, 14:56 Czy ktos ma kredyt w Pekao SA??? Czy nie bylo z nimi zadnych problemow? Czy wiecie cos na temat Xeliona??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doradcy.expandera Re: Kredyt w Pekao SA 22.08.03, 15:25 > Czy ktos ma kredyt w Pekao SA??? > Czy nie bylo z nimi zadnych problemow? jesli jestes VIP-em w Pekao to warunki sa dobre - marza 1,5 pkt plus promocja przez 1 dwa lat 5,55 proc. Wada to np. wklad wlasny 25 proc. > Czy wiecie cos na temat Xeliona??? Na razie maja oferte Pekao, Pioneera i CU. Ale zapowiadaja tez chec wspolpracy z innymi firmami. Skupiaja sie na obsludze klientow z segmentu VIP banku Pekao. Xelion to spolka Pekao i Unicredito Italiano. Jesli ktos zna wloski polecam jako ciekawostke www.xelion.it Odpowiedz Link
moonek Re: Kredyt w Pekao SA 22.08.03, 15:45 Z tego co wiem Xelion powstal bardzo niedawno. Czy nie ma zadnego ryzyka zwiazanego z podpisaniem z nimi umowy? Interesuje mnie tez czy ktos mial moze jakies problemy z kredytem w Pekao SA (juz po podpisaniu umowy). Czy sa jakies szczegolne paragrafy w umowie, na ktore warto zwrocic uwage? Odpowiedz Link
pe33 Re: Kredyt w Pekao SA - odradzam 22.08.03, 19:55 moonek napisała: > Interesuje mnie tez czy ktos mial moze jakies problemy z kredytem w Pekao SA > (juz po podpisaniu umowy). Czy sa jakies szczegolne paragrafy w umowie, na > ktore warto zwrocic uwage? Odradzam wzięcie kredytu w tym banku na bazie własnych doświadczeń. Tragicznie długie procedury i bardzo niekorzystne zapisy w umowach. PKO SA wprowadza na Polski rynek włoskie zwyczaje oszukiwania klientów. Kredyty oferowane w poprzednich latach na atrakcyjnych warunkach miały stopę procentową ustalaną przez bank. Po czasie okazuje się, że gdy oprocentowanie w innych bankach spadło o 5-7%, PKO obniża łaskawie o 1,5% (obecne oprocentowanie ok. 10%). Jednocześnie oferuje nowy kredyt na 5,55% ale przez dwa lata - a potem WIBOR + 1,5-2% (w innych bankach można bez problemu uzyskać WIBOR + 0,8- 1,5%). Dla naiwnych którzy dali się nabrać na poprzednie warunki - zmiana na nowe kosztuje kolejne 2,5% kwoty kredytu. Do tego wprowadza ciekawe zapisy w umowie: - wcześniejsza spłata kredytu kolejne 2,5%, - w przypadku gdy bank klienta o czymś informuje wystarczy że wyśle list i w ciągu 5 dni jest on poinformowany, niezależnie czy list w ogóle do niego dotrze - bank może zarządać w dowolnym momencie i jak często ma ochotę wyceny nieruchomości - oczywiście na koszt klienta Niestety musiałem zrezygnować z usług tego banku i chociaż wzięcie kredytu refinansowego to wydatek też ok. 2,5% kwoty kredytu, ale warunkiu nieporównywalnie lepsze. Pzdr Odpowiedz Link