Dodaj do ulubionych

Kredyt w Pekao SA

22.08.03, 14:56
Czy ktos ma kredyt w Pekao SA???
Czy nie bylo z nimi zadnych problemow?
Czy wiecie cos na temat Xeliona???
Obserwuj wątek
    • doradcy.expandera Re: Kredyt w Pekao SA 22.08.03, 15:25
      > Czy ktos ma kredyt w Pekao SA???
      > Czy nie bylo z nimi zadnych problemow?

jesli jestes VIP-em w Pekao to warunki sa dobre - marza 1,5 pkt plus promocja
      przez 1 dwa lat 5,55 proc. Wada to np. wklad wlasny 25 proc.

> Czy wiecie cos na temat Xeliona???

Na razie maja oferte Pekao, Pioneera i CU. Ale zapowiadaja tez chec wspolpracy
      z innymi firmami. Skupiaja sie na obsludze klientow z segmentu VIP banku Pekao.
      Xelion to spolka Pekao i Unicredito Italiano. Jesli ktos zna wloski polecam
      jako ciekawostke www.xelion.it

• moonek Re: Kredyt w Pekao SA 22.08.03, 15:45
        Z tego co wiem Xelion powstal bardzo niedawno. Czy nie ma zadnego ryzyka
        zwiazanego z podpisaniem z nimi umowy?

Interesuje mnie tez czy ktos mial moze jakies problemy z kredytem w Pekao SA
        (juz po podpisaniu umowy). Czy sa jakies szczegolne paragrafy w umowie, na
        ktore warto zwrocic uwage?

• pe33 Re: Kredyt w Pekao SA - odradzam 22.08.03, 19:55
          moonek napisała:

> Interesuje mnie tez czy ktos mial moze jakies problemy z kredytem w Pekao SA
          > (juz po podpisaniu umowy). Czy sa jakies szczegolne paragrafy w umowie, na
          > ktore warto zwrocic uwage?

Odradzam wzięcie kredytu w tym banku na bazie własnych doświadczeń.
          Tragicznie długie procedury i bardzo niekorzystne zapisy w umowach.
          PKO SA wprowadza na Polski rynek włoskie zwyczaje oszukiwania klientów.
          Kredyty oferowane w poprzednich latach na atrakcyjnych warunkach miały stopę
          procentową ustalaną przez bank. Po czasie okazuje się, że gdy oprocentowanie w
          innych bankach spadło o 5-7%, PKO obniża łaskawie o 1,5% (obecne oprocentowanie
          ok. 10%). Jednocześnie oferuje nowy kredyt na 5,55% ale przez dwa lata - a
          potem WIBOR + 1,5-2% (w innych bankach można bez problemu uzyskać WIBOR + 0,8-
          1,5%). Dla naiwnych którzy dali się nabrać na poprzednie warunki - zmiana na
          nowe kosztuje kolejne 2,5% kwoty kredytu. Do tego wprowadza ciekawe zapisy w
          umowie:
          - wcześniejsza spłata kredytu kolejne 2,5%,
          - w przypadku gdy bank klienta o czymś informuje wystarczy że wyśle list i w
          ciągu 5 dni jest on poinformowany, niezależnie czy list w ogóle do niego dotrze
          - bank może zarządać w dowolnym momencie i jak często ma ochotę wyceny
          nieruchomości - oczywiście na koszt klienta

Niestety musiałem zrezygnować z usług tego banku i chociaż wzięcie kredytu
          refinansowego to wydatek też ok. 2,5% kwoty kredytu, ale warunkiu
          nieporównywalnie lepsze.

Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka