Dodaj do ulubionych

dziwny sen

IP: *.sta.asta-net.com.pl 30.07.13, 18:22
W skrócie napiszę co mi się śniło, co o tym myślicie??
Biegnę wokól śnieg, promienie słoneczne odbijaja sie w śniegu niczym diamenty jest niesamowicie pięknie, czuję szczęście takie jakiego nie doznałam nigdy, słychać przepiękną muzykę, czuję spokój, przepełnia mnie uczucie że jestem tylko ja i to piękno wokół. Dobiegam do tunelu (wejscie wygladało jak najzyklejsze wejscie do tunelu) chcę do niego wbiec lecz widze kobietę która zamyka przedemną ten tunel....
Obserwuj wątek
    • Gość: Schrek Re: dziwny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 14:56
      straszny sen.... nie ma nic gorszego, niż samotność.... ta kobieta, to jakaś sadystka? chciała Cię skazać na wieki wieków samotności w krainie lodu:)

To była Królowa Śniegu (jeżeli znasz bajki Andersena)
      • Gość: M. Re: dziwny sen IP: *.nplay.net.pl 01.08.13, 15:42
        Oboje utknęliśmy, tamtego dnia, tamtej zimy, stoimy w miejscu i odtwarzamy ten "Dzień świstaka", dzień który nigdy nie miał swojego zakończenia. Dla mnie ten sen symbolizuje Twoje odgrodzenie od własnej podświadomości i różnych potworów które się w niej kryją. Tunel- mrok, ciemność, niebezpieczeństwo, pochwa ;), ale Ty masz prawo mieć inne skojarzenia, w końcu to Twój sen i Twoje symbole.
        • Gość: Schrek Re: dziwny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 15:48
          M., Ty masz faktycznie ciekawe skojarzenia, mrok, ciemność i...pochwa.... Sorry, ale z tej pochwy wyszedłeś człowieku, dała Ci życie, nie uważasz? A więc - światło! Patrz po hiszpańsku - urodzic, dar la luz, dać światło, czyli życie.... jeżeli uważasz, że po smierci jest jakieś inne życie... no cóż... przykro mi, przekonasz się dopiero po śmierci. Ten, kto nie kocha życia, nie zasługuje na nie.
          • Gość: M. Re: dziwny sen IP: *.nplay.net.pl 01.08.13, 16:05
            Język snów ma to do siebie że jest wysoce indywidualny, każdym ma inne skojarzenia dotyczące tego samego symbolu. Dla mnie tunel symbolizuje niebezpieczeństwo bo nigdy nie wiadomo co się kryje po jego drugiej stronie. Ta kobieta która zamyka do niego wejście może odgradzać od czegoś pozytywnego lub równie dobrze chronić przed niebezpieczeństwem. Tą kobietą może być alter ego śniącej. Dla Ciebie widzę tunel symbolizuje śmierć, można powiedzieć, że dla mnie w pewnym sensie też: zakończenie jakiegoś etapu w życiu i przejście do następnego.
            • Gość: Schrek Re: dziwny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 16:08
              Pozdrawiam :)
              • Gość: flo Re: dziwny sen IP: *.inet-siec.pl 02.08.13, 11:04
                a czy ktos moze orientuje sie co moze oznaczac pieczenie ciast we snie? ostatnio ciagle sni mi sie ze robie roznego rodzaju wypieki, dzis snilo mi sie na przyklad ze upieklam wielki pyszny tort;) dodam, ze nie mam nic wspolnego z branza cukiernicza.. pozdrawiam
                • Gość: M. Re: dziwny sen IP: *.nplay.net.pl 02.08.13, 11:23
                  Może szykujesz się lub powinnaś się szykować na czyjeś urodziny ? ;)
                  • Gość: flo Re: dziwny sen IP: *.inet-siec.pl 02.08.13, 11:48
                    Wlasnie nie .. ale dziekuje za odzew :)
                • Gość: sęk Re: dziwny sen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 12:33
                  a może powinnaś w realu upiec takie ciasto i z zaprosić kochane osoby:)?
                  • Gość: Amanda Re: dziwny sen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.13, 09:21
                    Do Ali, założycielki tematu. Ala, Twój sen jednoznacznie mówi o tym, że obawiasz się konfrontacji z kimś. W Twoim życiu zaistniała teraz sytuacja, w obliczu której wypadałoby abyś podjęła decyzję. Jednak obawiasz się podjęcia decyzji i konfrontacji. Symbole senne są w większości Tobie przychylne, potrzeba odwagi z Twojej strony.
                    • Gość: Gość Re: dziwny sen - do P.Amandy IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.13, 09:49
                      dzień dobry :) , chciałam tylko zapytać Panią jako specjalistkę od rozszyfrowywania snów,dlaczego jest tak , że co noc śni mi się ktoś ,z kimś byłam związana uczuciowo przez parę lat , śnia mi się rzeczy , które się nam przydarzyły,na szczęście raczej te miłe ,a nie złe...czy to natłok myśli powoduje,że te sny się pojawiają?chciałabym się od nich uwolnić..Miałam niedawno jeszcze jeden sen,który zapamiętałam-jakiś urlop spędzany na wyjeździe , zwiedzanie ruin..w pewnej jaskini było mnóstwo ptaków pozamykanych w klatkach , mało przyjemny widok..kiedy wyszłam na zewnątrz , nagle wyleciał jeden z nich i padł martwy na ziemię..nie potrafię zapomnieć tego snu , czy on cos oznacza?
                      Pozdrawiam
                      • Gość: M. Re: dziwny sen - do P.Amandy IP: *.nplay.net.pl 25.08.13, 13:44
                        Na pewno nie oznacza tego o czym myślisz :) To tylko Twoje paranoje. Już trzymając się Twojej metafory z którą się nie zgadzam, to i tak kiedy wyrwiesz się z tej jednej, znienawidzonej klatki to zaraz trafisz do następnej, jeszcze gorszej, zastawionej przez kogoś innego, tylko w bardziej subtelny i popierany społecznie sposób :) Kiedyś zrozumiesz, że to też była tylko klatka, a nie wielka, nieskończona miłość ;)
                      • Gość: M. Re: dziwny sen - do P.Amandy IP: *.nplay.net.pl 25.08.13, 20:21
                        To chyba Twój sen, bo na pewno nie mój, Panie T. :)
                    • Gość: M. Re: dziwny sen IP: *.nplay.net.pl 25.08.13, 13:28
                      Ale przecież ja już dawno podjęłam decyzję ( tylko może nie taką jakiej oczekują osoby które lubią się wtrącać nie w swoje sprawy ) :) A konfrontacji to boi się ktoś inny, nie ja.
                      • Gość: Amanda Re: dziwny sen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.13, 20:11
                        Dobry wieczór Gość:) tak, to natłok myśli na ten temat o którym Pani pisze, powoduje sny związane z osobą która była obecna w Pani życiu. Natomiast w śnie o którym Pani wspomina, który był niedawno, dominuje jaskinia. Oto co na ten temat podaje Księga Snów: Śni Ci się jaskinia? To dowód że zamknąłeś się w sobie. Przechodzisz okres smutku, ciemność w jaskini odzwierciedla chwilową ponurość, natomiast czas spędzony we śnie w jaskini określa stopień złego samopoczucia które Cię ogarnęło. Może to być również niepokój - należy przedsięwziąść działania aby wyrwać się z tego stanu, i poprawić sytuację. Potrzebne Ci sa wakacje - pomogą zebrać siły i poprawić nastrój. Tyle w tym temacie Księga Snów. Natomiast jeśli zwiedzała Pani wspomniane ruiny, zwiastuje to podróż, którą można sobie zorganizować - na ten czas podróż jest dla Pani bardzo korzystna. Interpretacja snu o ptakach zależy od okoliczności w jakich się pojawiają i sytuacji w jakiej znajduje się śniący. Te obrazy senne o których Pani pisze mogą sugerować niezbyt komfortową obecną sytuację materialną, ale paradoksalnie, jak podaje Księga: sen z ptakami w klatce zapowiada akurat bardzo szczęśliwy okres w Twoim życiu. Nadejdzie on całkiem niespodziewanie. Miła niespodzianka odmieni Twoje życie nie do poznania. Tyle Księga Snów. Zatem życzę Pani powodzenia:) moim zdaniem należy zacząć od sugerowanej podróży, aby wymusić w ten sposób dalszy bieg wydarzeń w życiu, które zapowiadają się bardzo obiecująco:)
                        • Gość: Gość Re: dziwny sen IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.13, 21:55
                          dziękuję bardzo :)..rzeczywiście,paradoksalne to , jak na złośc sytuacja materialna jest u mnie tak kiepska,że naprawdę o jakiejkolwiek podróży mogę tylko pomarzyć :( wakacje miałam króciutkie,w czerwcu ,na wyjeździe co prawda ,ale niezbyt udane,zaważyły na moim związku , a raczej rozstaniu :(.Z pewnością jakiś urlopik by się teraz po tych wszystkich zawirowaniach przydał , jednak nie z kim, nie ma gdzie , nie ma za co...:((( ... , a okres szczęśliwości to ja mam chyba właśnie raczej za sobą..
    • tereska93 Re: dziwny sen 01.02.14, 14:18
      Polecam wróżkę z Poznania oraz Kielc mirindana@vp.pl
    • irona.sonata Re: dziwny sen 24.04.23, 22:32
      Ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka