Dodaj do ulubionych

Pięć elementów magii

18.08.13, 11:48
Pięc elementów magii to pięć kroków do zwycięstwa:

Są to wiedza, biegłość, moc, wiara i pragnienie. Tymi krokami kieruje się w życiu. Jeżeli więc będziesz rozważnie nimi zarządzać zawsze odniesiesz upragniony sukces.
Obserwuj wątek
    • ruudai Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 13:24
      Dotyczy to nie tylko magii, a każdego postępowania w życiu. Trzeba mieć tego świadomość, gorzej gdy niektórzy uważają się za bogów. Tak, tak na tym forum nie brak tego typu ludzi.
    • wiara-i-przeznaczenie Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 14:01
      Jednak gdy jest to samotność, walcz. Samotność to bowiem czas samowystarczalności i moment wzmocnienia! Musimy polegać na sobie, tego uczy Nas samotność.

Samotność jest i będzie tylko stanem rozwoju całości. Sposoby postrzegania rzeczywistości są niezliczone, znajdź więc inną perspektywę i spójrz na nią za jej pośrednictwem
    • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 14:44
      Myślenie ezoteryczne to jedno, dwa polskie realia. Przecież 90 procent tutaj czytających nie ma o tym pojęcia. Ewentualnie kopiują materiały z innych portali i udają mądrali. Tak, tak. Już się o tym tutaj przekonałam. Widać przecież jaki profil społeczeństwa tutaj się udziela na forach. Stąd nie ma wątpliwości że na pewno nie zyskasz wiele wpisów coś wnoszących.
      • 3scorpion666 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 15:27
        doora (ojeju, śmieszy mnie Twój nick:))) Przeczytaj uważnie wypowiedzi Pana wiara-i-przezbnaczenie: On nie oczekuje wpisów od innych! To jest człowiek, który posiadł Wiedzę Ostateczną, i teraz łaskawie dzieli się z nami. Po co? nie wiem. Chce poklasku, jak sądzę No cóz, ja w wieku 18 latu tez myślałam, że jestem - najmądrzejsza! Takie prawo młodosci!
        Pozdrawiam
        • ruudai do palanta o nick 3csorpio666 18.08.13, 16:09
          Po co się wcinasz jak Ciebie nie proszą? Masz swój czat Oszustka i złodziejka. Tam się udzielaj bo tutaj nikogo nie obchodzi twoje pokrecone wpisy. Już inne osoby pisały to samo.

3scorpion666 napisała:

> doora (ojeju, śmieszy mnie Twój nick:))) Przeczytaj uważnie wypowiedzi Pana wi
          > ara-i-przezbnaczenie: On nie oczekuje wpisów od innych! To jest człowiek, który
          > posiadł Wiedzę Ostateczną, i teraz łaskawie dzieli się z nami. Po co? nie wiem
          > . Chce poklasku, jak sądzę No cóz, ja w wieku 18 latu tez myślałam, że jestem -
          > najmądrzejsza! Takie prawo młodosci!
          > Pozdrawiam
          • Gość: pp~~ Re: do palanta o nick 3csorpio666 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.13, 16:17
            ruuuda, a tak z ciekawości, kogo i na ile scorpion666 oszukał? Możesz podać jakieś konkrety?
          • 3scorpion666 Re: do palanta o nick 3csorpio666 18.08.13, 16:21
            ruuuda, mój post nie był adresowany do Ciebie! Skoro innych wysyłasz do "domu", sama tam wracaj! Masz swoje forum, tam się wypowiadaj. Twoje schizy są męczące. Z całym szacunkiem dla Twojej choroby - nikt tutaj nie wyśmiewa się z dolegliwości psychicznych - ale , po prostu, sama nie wiesz co piszesz. Natomiast osoby, które nie wiedzą, że jesteś chora, mogłyby brać na poważnie Twoje wpisy...Przykre.
        • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:26
          Wiesz, ty jesteś żałosna z swoją pseudofilozofią. Jakoś jego argumenty trafiają do mnie bardziej niż Twoje. Kwestia poglądów, jeżeli je tylko masz. Nie lubię jednak takich ludzi co udają że się na wszystkim znają jak ty. Kto dużo wie, to o niczym nie ma pojęcia. Różni ludzie, różne cele, różne przekonania. To jednak powoduje konflikty gdy osoby tak toksyczne jak Ty wszędzie się panoszą jak pasożyty.

3scorpion666 napisała:

> doora (ojeju, śmieszy mnie Twój nick:))) Przeczytaj uważnie wypowiedzi Pana wi
          > ara-i-przezbnaczenie: On nie oczekuje wpisów od innych! To jest człowiek, który
          > posiadł Wiedzę Ostateczną, i teraz łaskawie dzieli się z nami. Po co? nie wiem
          > . Chce poklasku, jak sądzę No cóz, ja w wieku 18 latu tez myślałam, że jestem -
          > najmądrzejsza! Takie prawo młodosci!
          > Pozdrawiam
          • 3scorpion666 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:29
            No cóż, swój swojaka widzi z daleka:) Człowiek jest w stanie zrozumieć tylko to, do czego dojrzał. Tu zdaje się poziom rozwoju jest c. Co nie oznacza, że powinno się odrzucać to, czego nie znamy: warto z szacunkiem podchodzić do Nowego , a jeszcze lepiej - z chęcią uczenia się :)
            • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:35
              Ta Twoja grzeczność podszyta jest fałszem. Widzę to po twoich wpisach. Nie żeń więc mi tutaj bajek. Proszę wyluzuj i znajdź sobie inną piaskownicę bo nie wnosisz tutaj nic swoją osobą, swoimi wpisami.

3scorpion666 napisała:

> No cóż, swój swojaka widzi z daleka:) Człowiek jest w stanie zrozumieć tylko to
              > , do czego dojrzał. Tu zdaje się poziom rozwoju jest c. Co nie oznacza, że powi
              > nno się odrzucać to, czego nie znamy: warto z szacunkiem podchodzić do Nowego ,
              > a jeszcze lepiej - z chęcią uczenia się :)
              • 3scorpion666 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:38
                Tak, masz racje - to jest, piaskownica! O niczym poważnym nie da się tutaj porozmawiac, ludzie chcą tylko się - kłócić... :( Przykre!
                Ale chyba przyznasz mi racje, że dzieci zawsze powinny bawić się pod nadzorem dorosłych? Bo jeszcze sobie krzywdę zrobią...
                • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:45
                  Bardzo jesteś lubiana tutaj forum.gazeta.pl/forum/w,468,146420617,146420617,3scorpio666_Oszust_i_zlodziej.html

3scorpion666 napisała:

> Tak, masz racje - to jest, piaskownica! O niczym poważnym nie da się tutaj poro
                  > zmawiac, ludzie chcą tylko się - kłócić... :( Przykre!
                  > Ale chyba przyznasz mi racje, że dzieci zawsze powinny bawić się pod nadzorem d
                  > orosłych? Bo jeszcze sobie krzywdę zrobią...
                  • 3scorpion666 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 16:50
                    Co to ma do rzeczy? Nie zabiegam o popularność! Ryby łapie się na haczyk, ludzi - na słodkie słówka. \
                    Prawda, niestety, bywa gorzka! A mnie właśnie, zależy na Prawdzie.
                • wiara-i-przeznaczenie do salamandry vel 3scorpion666 23.09.13, 13:27
                  przypominam pani jest chore wpisy. nick nie zmienia człowieka. Więc choroba promieniuje nadal tym samym detoksem nadal

3scorpion666 napisała:

> Tak, masz racje - to jest, piaskownica! O niczym poważnym nie da się tutaj poro
                  > zmawiac, ludzie chcą tylko się - kłócić... :( Przykre!
                  > Ale chyba przyznasz mi racje, że dzieci zawsze powinny bawić się pod nadzorem d
                  > orosłych? Bo jeszcze sobie krzywdę zrobią...
      • wiara-i-przeznaczenie Re: Pięć elementów magii 12.10.13, 14:39
        Muszę się z Tobą zgodzić. To forum to jakieś nieporozumienie i totalne wypróżnienie intelektualne. Co druga wypowiedź to szambo totalne nie mające nic wspólnego z tematem.

doora40i4 napisała:

> Myślenie ezoteryczne to jedno, dwa polskie realia. Przecież 90 procent tutaj cz
        > ytających nie ma o tym pojęcia. Ewentualnie kopiują materiały z innych portali
        > i udają mądrali. Tak, tak. Już się o tym tutaj przekonałam. Widać przecież jaki
        > profil społeczeństwa tutaj się udziela na forach. Stąd nie ma wątpliwości że n
        > a pewno nie zyskasz wiele wpisów coś wnoszących.
    • casablanka11 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 17:12
      No cóż tutaj nie da się normalnie pisać! Ona ta 3scorpio ma zablokowany nick na www.spetanie.pl Zapraszam tam zainteresowanych tematem.
      • 3scorpion666 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 17:14
        Scorpion nie odwiedza opętanych miejsc, nie zapraszaj :)))))
        • casablanka11 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 17:19
          Zapraszam na spetanie.pl/
      • sabatini55 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 17:21
        Na ten moment rzeczywiście nie widać głupich wpisów. Dziękuję

casablanka11 napisał(a):

> No cóż tutaj nie da się normalnie pisać! Ona ta 3scorpio ma zablokowany nick na
        > www.spetanie.pl Zapraszam tam zainteresowanych tematem.
    • sabatini55 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 20:35
      Dziękuję za mądry i inteligentny wpis w tym temacie. Jednocześnie czekam na obietnicę związaną z urokiem.

Pozdrawiam serdecznie
      • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 18.08.13, 21:51
        Tak, tak to jest świat czarów i tego, co nieznane, To jest ezoteryka. Warto jednak wcześniej dotrzedz do dobrej literatury. Tutaj zdecydowanie jednak proponuję literaturę niemieckiej i rosyjskiej ezoteryki. Polska jest płytka i bardzo ogólnie traktuje tematy. Prokopiuk, Żądło to może nieliczni. Reszta to chłam
    • doora40i4 Re: Pięć elementów magii 22.08.13, 22:48
      Na czym polega Twoje doświadczenie?

wiara-i-przeznaczenie napisał:

> Pięc elementów magii to pięć kroków do zwycięstwa:
      >
      > Są to wiedza, biegłość, moc, wiara i pragnienie. Tymi krokami kieruje się w życ
      > iu. Jeżeli więc będziesz rozważnie nimi zarządzać zawsze odniesiesz upragniony
      > sukces.
      • aderydy Re: Pięć elementów magii 23.08.13, 06:04
        ja bym dodala jeszcze dwa: cierpliwosc i wytrwałosc..
        i mamy przepis na to, czym kierowac się w zyciu ;-)
        • Gość: hmm Re: Pięć elementów magii IP: *.play-internet.pl 23.08.13, 11:39
          do tych wszystkich elementów dochodzą najważniejsze a pominięte - trzy prawdy - moja , twoja i g..no prawda , to jest domeną tego forum , nie zapominajmy o tym ;-))
        • casablanka11 Re: Pięć elementów magii 01.11.13, 19:45
          Dokładnie. dzisiaj trudno tak znaleźć osoby które tak uważają. Sama uważam że coraz trudniej jest epatować spokojem i umiarem. Świat tak szybko Nam umyka a tutaj musimy użerać się z banałami codzienności. Zobacz chociaż na ten portal. Jaka cisza, jednak zwiastuje to że zaraz jakiś nawiedzony wpis tutaj będzie.

aderydy napisał:

> ja bym dodala jeszcze dwa: cierpliwosc i wytrwałosc..
          > i mamy przepis na to, czym kierowac się w zyciu ;-)
          • Gość: RealniePatrzac Re: Pięć elementów magii IP: *.181.74.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.11.13, 19:53
            Coraz częściej spotykamy się z osobami, którym przychodzi kochać w sytuacjach skrajnych. Są to sytuacje, w których chcemy kochać kogoś, kto nie kocha ani innych ludzi, ani nawet siebie i kto wyrządza bolesne krzywdy sobie oraz innym. Na największą próbę wystawiane są wtedy osoby z najbliższej rodziny.
            • salamandra.69 Re: Pięć elementów magii 01.11.13, 20:21
              Gość portalu: RealniePatrzac napisał(a):

> Coraz częściej spotykamy się z osobami, którym przychodzi kochać w sytuacjach s
              > krajnych. Są to sytuacje, w których chcemy kochać kogoś, kto nie kocha ani inny
              > ch ludzi, ani nawet siebie i kto wyrządza bolesne krzywdy sobie oraz innym.
              > Na największą próbę wystawiane są wtedy osoby z najbliższej rodziny.

trafnie ujęte!
              • Gość: RealniePatrzac Re: Pięć elementów magii IP: *.182.39.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.11.13, 20:46
                Jedno jest pewne: nam osobą z kultury Europy ciężko jest pojąć sposób myślenia i duchowość mieszkańców Azji. Ich życie jest bardzo uduchowione, zaś my w tym swoim wychodku jeszcze przez kilka set lat będziemy żyli i umrzemy w nieświadomości. Warto więc poczytać literaturę ludzi którzy tam się urodzili i wtedy dopiero zweryfikować swoje spojrzenie z rzeczywistością
    • Gość: aghn Re: Pięć elementów magii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.13, 18:46

> Są to wiedza, biegłość, moc, wiara i pragnienie. Tymi krokami kieruje się w życ
      > iu. Jeżeli więc będziesz rozważnie nimi zarządzać zawsze odniesiesz upragniony
      > sukces.

Czy to jest zaczerpnięte z portalu iTon?
      www.iton.com.pl/index.php?p=1_12_Pi-c-element-w-magii
    • salamandra.69 Re: Pięć elementów magii 03.11.13, 20:06

>
      > sukces.
      Wiarusie!
      Dlaczego nie odpisujesz, czy to jest wklejka z portalu iTona??? Pożyczasz sobie, nie podając źródła?
    • irona.sonata Re: Pięć elementów magii 24.04.23, 22:21
      O Boże

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka