Dodaj do ulubionych

zwiazek z Arabem

11.12.03, 21:10
od 4 lat mam cudownego chlopaka i na prawde nic nie moge mu zarzucic.jest
kochany, a ja jestem pewna jego uczuc. jak kazdy zwiazek mamy swoje wzloty i
upadki. jedyna sprawa-to to ,ze w naszym spoleczenstwie postrzega sie osoby
z krajow arabskich w zlym swietle. nie wazne,ze czlowiek ten jest super
wyksztalcony, wlada biegle 4 jezykami, wie jak sie zachowac i jak traktowac
kobiete itd., w oczach Polakow jest krytykowany. boje sie,ze nie zdolam
stawic czola w przyszlosci ludzkim opiniom. co uwazacie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • leyla3 Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 00:20
      Nie przejmuj sie tym co mówia inni na jego temat ani na temat Arabów , w ogóle
      muzułmanów. Słuchaj tego co ci mówi twoje własne serce i głowa. Ja wierze ze
      taki zwiazek jest możliwy, taki zwiazek uwazam nawet jest lepszy bo mozecie
      sie nawzajem od siebie uczyc wielu rzeczy których bys np nie robila z
      Polakiem. Takie zwiazki sa o wiele silniejsze emocjonalnie i nigdy nie koncza
      sie z błahego powodu. Uczycie sie od siebie przede wszystkim tolerancji ktora
      jest tak bardzo wazna. no i dzieci bedziecie mieli sliczne:) Zreszta jak w
      kazdym zwiazku , kobieta musi byc mądra. Jestem jak najbardziej za.
      Powodzenia, zycze Wam szczescia:)
    • mskaiq Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 06:01
      Przeciez Go kochosz a to najwazniejsze. Nie trzeba bac sie stawiac czola, ten
      ktory nie rozumie i krytykuje byc moze dzieki Waszemu zwiazkowi przestanie
      mniec krytyczna opinie.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • listopad3 Wrozka przepowiedziala zle 12.12.03, 15:33
        dzieki za rady i podniesienie mnie na duchu. mam jeszcze jeden dylemat-moja
        wlasna mama nie dala mojemu chlopakowi nawet szansy poznania itd. powod-byla
        u wrozki, ktora ja przed nim ostrzegala, twierdzac, ze nie jest on dla mnie,
        ze kocham mnie "chora" (wedlug wrozki) miloscia. moja mama jest tymi slowami
        oslepiona i nie docieraja do niej moje zapewnienia. nawet nie chce slyszec na
        jego temat i kaze z nim zerwac. meczy mnie ta sytuacja jak nie wiem, bo mysle
        o tym nieustannie. co robic? moj chlopak nie jest swiadomy postawy mojej mamy
        (dobrze,ze nie rozumie po Polsku). matka zachowuje sie jakby moj chlopak w
        ogole nie istnial.
      • listopad3 zwiazek z Arabem 12.12.03, 15:33
        dzieki za rady i podniesienie mnie na duchu. mam jeszcze jeden dylemat-moja
        wlasna mama nie dala mojemu chlopakowi nawet szansy poznania itd. powod-byla
        u wrozki, ktora ja przed nim ostrzegala, twierdzac, ze nie jest on dla mnie,
        ze kocham mnie "chora" (wedlug wrozki) miloscia. moja mama jest tymi slowami
        oslepiona i nie docieraja do niej moje zapewnienia. nawet nie chce slyszec na
        jego temat i kaze z nim zerwac. meczy mnie ta sytuacja jak nie wiem, bo mysle
        o tym nieustannie. co robic? moj chlopak nie jest swiadomy postawy mojej mamy
        (dobrze,ze nie rozumie po Polsku). matka zachowuje sie jakby moj chlopak w
        ogole nie istnial.
        • leyla3 Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 15:54
          Ja miałam samych chłopaków muzułmanów, własciwie nigdy nie byłam z Polakiem.
          Moi rodzice na poczatku dostawali szału, ojciec ich nienawidzi(wiem ze to
          okropne, dodam ze jest bardzo wykształconym człowiekiem ale niestety
          rasista). No i w koncu przekonałam ich w jakims sensie, rób swoje, nie dawaj
          rodzicom pretekstu zeby zle o nim mówili, czytaj duzo o jego kulturze i dawaj
          to do czytania swoim rodzicom. Nie daj sie wyprowadzic z równowagi.
          Przyprowadz go normalnie do domu i przedstaw niech zobacza ze to normalny
          człowiek. Powiedz wczesniej delikatnie swojemu chlopakowi jak sytuacja
          wyglada, on na pewno to zrozumie, zeby nie byl czyms w razie czego zaskoczony.
          Skoro mówisz ze jest taki wykształcony to napewno twoi rodzice to zauwaza i
          sie do niego przekonaja. Moj ojciec jak poznał mojego pierwszego chlopaka to
          go nawet usciskal i po głowie pogłaskal a na poczatku to go tak wyzywal ze
          szkoda gadac( bo go nie znał). A wrozki w tej kwestii nie słuchaj ,bo
          wiekszosci wrózki mowia to co chcemy usłyszec( to co twoja mama chciala
          usłyszec). Skad wiesz ze twoja mama tego nie zmyslila, zeby dopiac swego?
          Bylas z nia u tej wrózki? Trzymaj sie i jeszcze raz mowie normalnie go
          przedstaw rodzicom i zapraszaj do domu to sie sami do niego przekonaja.
          • listopad3 Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 17:15
            ja tez w zasadzie nie mialam chlopaka Polaka. od poczatku jestem z moim
            chlopakiem i to jego w zasadzie moge nazwac moim prawdziwym chlopakiem.
            mieszkamy w usa. mama mnie ostatnio odwiedzila i dopiero po 3 latach naszej
            znajomosci - poznala go. ale jak najbardziej "dziko" sie zachowywala. udawala
            chora na gardlo przy nim-jako pretekst, ze sie nie odzywa - bo w ogole nie
            chciala z nim slowa zamienic.wyobrazasz sobie? dobrze, ze on nie rozumie nic
            po polsku. ona wie, ze jest wyksztalcony, zachowuje sie kulturalnie,
            ubiera "po naszemu" i Bog wie co jeszcze. jest tego swiadoma (zna kulture, bo
            widziala filmy, moje zdjecia, kosztowala kuchni itd itp), ale opiera sie jak
            osiol. az mi przykro-bo komentuje na ten temat do mojej siostry (choc siostra
            jest po mojej stronie). nikt w rodzinie nie ma prawa wiedziec o moim zwiazku z
            nim, bo matka sie po prostu wstydzi. moj ojciec nie zyje od wielu wielu lat. z
            mamy zdaniem sie wiec licze, bo mam tylko ja (rozumiesz?), ale w tej kwestii
            ona po prostu mnie zabija od srodka. boje sie, ze poprostu nie bedzie sie do
            mnie odzywac gdybym zdecydowala sie na przyszlosc z nim. moj chlopak jest w
            porzadku, jestesmy razem od 4 lat, pomogl mi duzo tu w stanach jak i ja jemu.
            wiem, ze nie jest to zauroczenie. on stara sie jak moze, ale moja mam po
            prostu o niczym nawet nie chce slyszec. na jego temat autntycznie dostaje
            ataku szalu-jak nie ta sama osoba. to nie jest chyba normalne. jest zbyt
            opiekuncza pod tym wzgledem. co myslisz?
            • leyla3 Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 17:23
              listopad3 daj mi swojego maila to odpisze Ci na prywatne konto , bo nie chce
              sie specjalnie wywewnetrzniac na forum. Mozemy sobie popisac troszke. Okej?
              Pozdrawiam Cie serdecznie:)
              • listopad3 Re: zwiazek z Arabem 12.12.03, 17:36
                moj e-mail
                listopad183@hotmail.com
                pozdrawiam rowniez.pa.
    • irona.sonata Re: zwiazek z Arabem 30.04.23, 17:10
      To nurtujące

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka