Dodaj do ulubionych

Dla odmiany I Ching :)

19.10.11, 16:07
www.iching.pl/iching.php
Obserwuj wątek
    • coill haha 19.10.11, 17:13
      nigdy w to nie wierzylam,ale zadalam pytanie testowo i nie uwierzysz ale pasuje mi odp..hahabig_grin
      zapytalam o to czemu obrazony na mnie gosc nie odzywa sie, Dostalam jakas odpowiedz o wymiezaniu sprawiedliwosci, ze kara musi byc itd,a potem jakis pan władca poddanego oceni bla bla... zdziwilam sie tym zbiegiem, Dopytalam wiec jak to sie potoczy dalej w takim razie z tą karą wobec mnie i mam, ze to jakis punkt zwrotny, Po okresie upadku nadchodzi poprawa, jak zgoda po kłótni
    • algaria Re: Dla odmiany I Ching :) 19.10.11, 18:06
      Nie wszystko zrozumiałam ale wróżba chyba pozytywna big_grin
      • coill Re: Dla odmiany I Ching :) 19.10.11, 20:16
        ehehe Algario a czy "pasowala" Ci odpowiedz? w snesie, czy uznalaz ze ma jakis sens to co wyszlo odnosnie do pytania?
        • algaria Re: Dla odmiany I Ching :) 19.10.11, 20:35
          sens był tak ogólny że mógł pasować do większości pytań aczkolwiek na początku się zdziwiłam jej trafnością smile
          • zainteresowany1977 Re: 19.10.11, 22:39
            Trzeba dobrze pogłówkować żeby przełożyć całą treść na swoje pytanie ale to jest naprawdę fajna wróżba smile, spytałem o sprawy sercowe no i w sumie wyszedł mój stan psychiczny i jakaś tam prognoza smile
            • algaria Re: 19.10.11, 23:03
              tzn ja wiedziałam jaka mi wcześniej w tarocie wychodziła odpowiedź na to pytanie i trochę mnie zaskoczyło to co przeczytałam tu - praktycznie to samo co wyczytałam karty
    • czu-jka :) Jak konkretnie 19.10.11, 20:17
      Spytałam o seks i jakaś dostałam odpowiedź:
      51 - CZEN / POBUDZAJĄCY, GROM, WSTRZĄS
      Grom przychodzi: „Och, och!”.
      Hahaaha
      • zainteresowany1977 Re: 19.10.11, 22:41
        Mamy jesień a Ty po prostu płoniesz smile
        Można wiedzieć jakie dokładnie zadałaś pytanie?, dało Ci jedną kartę a nie dwie?
        • czu-jka Re: 20.10.11, 08:53
          Bo jestem temperamentną dziewczynąsmile.
          Dwie odpowiedzi, druga to był chyba sukces,cos takiego,
          A pytanie zachowam dla siebiewink.
          • anna151sx Re: 20.10.11, 10:24
            Ja zadalam pytanie:
            Jak będzie wynik spotkania z komornikiem?

Oto odpowiedz:
            15 - CZHIEN / UMIARKOWANIE
            (K'UN: Ziemia, przyjmująca - KEN: Góra, powstrzymujący)
            OBRAZ: UMIARKOWANIE prowadzi do sukcesu. Człowiek szlachetny doprowadza sprawy do końca.
            OSĄD: Góra wewnątrz ziemi: obraz UMIARKOWANIA. Człowiek szlachetny pomniejsza to, co zbyt wielkie i powiększa to, co małe. Rozważa rzeczy i czyni je równymi.
            KOMENTARZ: Wszystko we wszechświecie podlega prawu zrównywania: każdą górę zetrze erozja, każdą przepaść wypełni skalny gruz. Także losy ludzkie podlegają prawom nie zmiennym i muszą się dopełnić. Kto zajmując wysoką pozycję społeczną pozostanie skromnym, zyskuje światło mądrości; kto pozostanie skromnym na poślednim stanowisku, zostanie wyróżniony. Należy eliminować skrajności i stwarzać równe warunki dla każdego. Jest to jeden z nielicznych heksagramów, którego wszystkie linie mają korzystne znaczenie: dowód, jak wielkie znaczenie nadawali dawni Chińczycy cnocie umiarkowania.

Co o tym sadzicie?
            • zainteresowany1977 Re: 20.10.11, 10:56
              Niżej nie było drugiej karty?, tam podają dwie.
              • anna151sx Re: 20.10.11, 15:02
                Jakos nie zauwazylam, ale byl tylko jeden obrazek z tymi liniami. No i ten komentarz. Chyba ze trzeba bylo jeszcze cos kliknac, a ja to zlekcewazylam smile
                • zainteresowany1977 Re: 20.10.11, 15:49
                  Ja bym to odczytał jako brak niespodziewanych zmian\przełomów, więc jeśli było nieciekawie to to się ustabilizuje w stronę lepszego ale bez dużej zmiany na plus, jeśli było dobrze to to powinno pójść w stronę uśrednienia które może jest wówczas mniej korzystne ale wyznacza pewną stałą.
                  • anna151sx Re: 20.10.11, 16:19
                    bylo gorzej niz strasznie, wiec moze byc tylko lepiej... i tak to tez odczytalam.
      • coill Re: :) Jak konkretnie 20.10.11, 15:18
        czu-jka napisała:

> Spytałam o seks i jakaś dostałam odpowiedź:
        > 51 - CZEN / POBUDZAJĄCY, GROM, WSTRZĄS
        > Grom przychodzi: „Och, och!”.
        > Hahaaha

aahahahaah to pasuje w sumie jak u mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka