wrzesien2007 27.08.07, 17:41 kochane, to mecze Was jeszcze raz powiedzcie prosze czy wogole spotkalyscie sie z jakimis Anatolami tzn Tolkami w polsce? bo ja szcerze mowiac raz w zyciu poznalam doroslego mezczyzne o tym imieniu, ale wydaje mi sie ze jest to imie zapomniane i niepopularne. jakie opinie i skojarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: essi Re: Anatol - Tolus IP: *.smrw.lodz.pl 27.08.07, 19:05 jestem zakochama w żeńskim odpowiedniku tego imienia: Anatolii,Antolce,Toli-może będe miala kiedyś Antolkę znam jednego doroslego Anatola (30 lat )- świetny,bardzo ciepły człowiek skojarzenia więc mam jak najbardziej pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Anatol - Tolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:08 Do niedawna byłam pewna, że znam chłopca o tym imieniu. Okazało się jednak, że Anatolek ma w rzeczywistości na imię Piotr. Mały sam podchwycił gdzieś Anatola i.. został Anantolem. ) Piotrkiem nikt go już nie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Anatol - Tolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 19:09 A imię Anatol mnie się b.podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
das.krokodil Re: Anatol - Tolus 27.08.07, 19:16 osobiście nie znam Anatola, ale moja siostra pracuje z Anatolem, który ma 29 lat Bardzo podoba mi się to imię, wpisuję je na moją listę Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Anatol - Tolus 27.08.07, 19:26 Mojego brata nazywam Tolkiem - jest Witoldem, Witolkiem, Tolkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anatol - Tolus 27.08.07, 20:42 Nie znam żadnego Anatola, ale imię bardzo mi się podoba i odbieram je bardzo pozytywnie. Nie jest to częste imię, w 1994 roku miało 4002 nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tormentiol Re: Anatol - Tolus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 22:19 Mnie się kojarzy z kawą zbożową Anatol, ale jestem ogromną fanką tej kawy, więc może stąd. Obiektywnie imię ładne, nieoklepane. Odpowiedz Link Zgłoś
rena31 Re: Anatol - Tolus 28.08.07, 23:43 NMoim zdaniem z Anatolem jest tak jak z Bolkiem i Bronkiem, niedługo staną się popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Anatol - Tolus 06.09.07, 22:35 Poznałam niedawno 9-letniego Tolka. Bardzo fajny i inteligentny chłopiec, uwazam, ze imię nosi się dobrze. W dalszym kręgu znajomych mam/miałam także dwóch dorosłych Anatolów. Bardzo mi się to imię podoba, a zdrobnienie jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dee Re: Anatol - Tolus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.07, 10:35 Jest to niepopularne i zapomniane imie,ale moze przez to czy tez dzieki temu ciekawe. Choc mi nie podoba sie zupelnie to uwazam,ze fajnie by bylo,jakby Anatole pojawili sie na swiecie. Wsrod Jakubów, Kacprów i Oliwerów byłaby to fajna odmiana. Odpowiedz Link Zgłoś