Dodaj do ulubionych

która z karm???????????

02.10.10, 10:37
Jeszcze raz poprosze o pomoc...moze ktoś z was będzie zorientowany...poniewaz mieszkam w Niemczech od niedawna, nie bardzo znam język, i mam problem ze znalezieniem wszystkiego odpowiedniego dla mojego psiaka(12 tygodni)...Obecnie karmimy go Royal Canin dla szczeniąt ras małych.Ale moze jakaś inna karma była by lepsza niz Royal?znalazłam stronke w internecie gdzie mozna zamówic różne karmy, moze ktoś mógłby mi doradzić?http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=de&u=http://www.futterfreund.de/futterfreund--c-29_502-1.html%3FsessID%3Dsvc90g80s10v7o65n5ljaigr68qiugr5&prev=/search%3Fq%3DErn%25C3%25A4hrung%2Bf%25C3%25BCr%2Bdie%2BShih%2BTzu%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DQJd%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26prmd%3Dfd&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhia8VM_wEUmX7ZnkVikTfbOsz9lsA
Obserwuj wątek
    • tella21 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 10:44
      Zapomniałam dodac, czy karmy SCIENCE PLAN (widziałam tu w sklepie)są dobrej jakości czy raczej nie polecacie?, Jest tu równiez dostepna eukanuba.I czy karmy z puszki np.cesar? Pytam o te poniewaz te widze sa tu dostepne, W zoologicznych raczej poza Royalem i Eukanuba nie widziałam zadnych karm o których piszecie na forum:(
      • olla09 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 10:53
        Mój psiak je Purina Junior z jagnięciną i jest świetna. Ale niewiem czy w Niemczech taka jest. To jest jedna z najlepszych karm w Polsce.
        • tella21 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 11:05
          No własnie puriny nie widziałam , abyłam w 2 naprawde duzych , dobrze zaopatrzonych sklepach zoologicznych, dzis pojade jeszcze do 1, zobaczymy, narazie je Royala, ale chyba srednio go lubi....takie mam wrazenie, dlatego pytam o inne karmy, no i chciałabym , zeby nie byl wyłacznie na suchej karmie , stad moje pytanie o konserwy
          • shih-an Re: która z karm??????????? 02.10.10, 12:05
            Spróbuj poszukać Hills`a. Wątpię, żeby w Niemczech go nie znali :)
            To jedna z najlepszych karm, a rzadko uczula.
            • tella21 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 12:23
              Miałam na mysli SCIENCE PLAN własnie Hilsa.Widziałam te karmy w sklepie, Wiec moze faktycznie zmienie na ta.A co z puszkami, czy mozecie mi jakies polecic?
              • olla09 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 13:06
                Mój Figo nie lubi jeść puszek , woli saszetki pedigree. NIe znam takich znanych jakie mogłyby być za granicą. Może ten pedigree będzie , chociaż nie wiem.
              • shih-an Re: która z karm??????????? 02.10.10, 13:09
                Faktycznie, przeoczyłam :)
                Hills ma też puszki dla szczeniąt - Since Plan Puppy. Najlepiej podawać jednej firmy, bo łatwiej obliczyć zamiennik.
                • an3czka2 Re: która z karm??????????? 02.10.10, 16:35
                  Ja swojej od szczeniaka podawałam Hillsa, jest super, ma w składzie wszystko co potrzebne. Potem coś ją uczuliło i zaczęła się drapać i dieta na kilka miesięcy. Teraz wróciłam do Hillsa i jest okey , a na zmianę co jakiś czas Royala. Puszki próbowałam różne, oczywiście te lepszych firm i najbardziej jej przypasowała Animonda. Jest duży wybór smakowy. Jest na pewno w Niemczech. Cezara przyznam nie podawałam. Pozdrawiam.
        • magda79pn olla 02.10.10, 17:56
          chodziło ci o tą? allegro.pl/purina-dog-chow-puppy-junior-lamb-rice-15kg-i1251021776.html
          na jak długo wystarczy taki worek 15kg?
          ja tak teraz podczytuję to forum, notuję i chyba najpierw kupie całą wyprawkę a na końcu psa bo inaczej będzie to kosmiczny wydatek kupić tak wszystko na raz :)
          • olla09 Re: olla 02.10.10, 18:24
            Tak o tą mi chodziło jest świetna. Hodowca mi ją polecił i jestem z niej zadowolona. A trawienie po niej jest super. Jagnięcina jest taka ciemniejsza a kurczak jaśniejszy. Szczerze mówiąc nie wiem na ile starczy 15 kg bo ja kupuję tak co 1,5 tygodnia pół kilograma i starcza na 3 posiłki dziennie takie aby psiak był najedzony.
            • shih-an Re: olla 02.10.10, 20:25
              Dziewczyny, litości!
              Purina PRO PLAN - tak, ale nie Dog Chow! Co wam wyrośnie z tych psów, jak będziecie je tak karmić od samego początku?!
              W żywieniu psów najważniejszy jest odpowiedni start i żywienie ROZWIJAJĄCEGO SIĘ organizmu.
              Przynajmniej te 10-12 miesięcy karmcie je odpowiednio. Dla ich i własnego dobra.
              Olla, to, że pies ją dobrze trawi, wcale jeszcze nie znaczy, że jest to dobra karma.
              • magda79pn Re: olla 02.10.10, 20:56
                shih-an
                napisz w takim razie która będzie odpowiednia :)
                • olla09 Re: olla 03.10.10, 11:10
                  Ja jestem bardzo zadowolona z tej karmy . Niewiem jak opakowanie dokładnie wygląda ponieważ w zoologicznym są od razu w pojemnikach więc kupuję Purnię Junior z jagnięciną. Naprawdę nie wiem jak dokładnie wygląda opakowanie.
                  • shih-an Re: olla 03.10.10, 23:29
                    Magda, najlepiej jest wypróbować, która karma będzie najlepiej służyła Twojemu psu, ale pamiętaj, żeby wybierać te z najwyższej półki. Koniecznie super premium!
                    Jedyna karma premium, jaką mogę polecić, bo jest sprawdzona przez wielu hodowców to Purina Pro Plan Puppy Small Breed.
                    Z karm super premium, np: Royal Mini Junior, Hills Science Plan Puppy, Eukanuba Puppy&Junior z jagnięciną i ryżem.
                    Te mogę polecić, reszty nie znam, a o większości słyszałam wiele kiepskich opinii hodowców.
    • koniowa-1 Re: która z karm??????????? 04.10.10, 11:19
      Royal Canin

do 12 misięcy ylko
      • tella21 Re: która z karm??????????? 04.10.10, 18:34
        Dzis kupiłam Hilsa Science plan pupy z kurczakiem, dałam scoobiemu troszke na próbe i mu smakuje, pomału więc zmienie Royala na Hilsa, jeśli nie będzie sensacji z brzuszkiem to zostaniemy przy niej.Scooby dostał juz tez w wekend puszeczkę animody, tez bez zadnych sensacji żołądkowych:)No i przepada za gotowanym kurczakiem i marchewka..
        • eltoska Re: która z karm??????????? 12.11.10, 17:36
          też zdecydowanie polecam hillsa, ja daję tego z jagnięciną www.kar-ma.pl/dla-psow-karmy-hills-healthy-development-puppy-lamb-&-rice-12kg-o_l_79_1260.html
    • an3czka2 Re: która z karm??????????? 13.11.10, 10:34
      Tella jak Royal jest dobry to po co zmieniać na inną? nie ma potrzeby. Jest jeszcze kilka karm typu Hills, Eukanuba , itd. Jeżeli jednak piesek dobrze przyjmuje Royala to nie zmieniaj, to na prawdę dobra karma.
    • arbuziki Moczenie karmy 13.12.10, 19:05
      Żeby nie zakładać nowego wątku, podczepię się tutaj :)
      Co sądzicie o moczeniu suchej karmy?
      Na początku moczyłam Teraz tego nie robię, od kiedy wiem, że Kluska potrafi normalnie bez problemów gryźć. Naczytałam się właśnie o tym, że sucha karma pęcznieje w żołądku i to nie jest zdrowe. Czy nadal moczyć?
      • pimpus76 Re: Moczenie karmy 13.12.10, 20:44
        ja na poczatku tez moczylam ,bo wszyscy w kolo tak mowili.ale przestalam kiedy wet powiedzial ze to wcale nie jest dobre.poprostu zaczynamy od malych kawaleczkow.moj uwielbia Royalka.myslalam o zmianie(ale po co?)jescze jakies 4 mies.i dostanie karme dla starszego pieska.tez Royal(specjalny dla shih tzu.
      • an3czka2 Re: Moczenie karmy 13.12.10, 22:34
        Karmę się tylko moczy na początku. Później już powinna być podawana na sucho, ale zawsze powinna być miska z wodą obok.
    • adsa_21 Re: która z karm??????????? 03.01.11, 15:19
      poj polroczniak je Purinę z jagniecina i lososiem (?) bodajze. Bardzo sobie chwale. Zamawiam przez internet wielka,14 kilogramowa pake, ktora starcza na ok 3 miesiace.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka