Dodaj do ulubionych

3D Canvas...zapytanie...

06.01.11, 22:00
.....czy ktoś ma doświadczenie z tym programem?
szukam odpowiedzi, czy program ma możliwość "wklejenia" animowanych postaci 3D lub obiektów 3D do filmu w formacie np. AVI (w dużym skrócie, chodzi o uzyskanie efektu jak np. w reklamie Delmy)?
Obserwuj wątek
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 06.01.11, 23:26
      Witam Robirus.
      Dopiero po Twoim pytaniu zainstalowałam ten program, więc powinni pomóc Tobie doświadczeni w tym programie.

Tak na początek kojarzy mi się Twoje pytanie z problemem wklejania kolejnych ramek animacji do innego tła lub łączenie dwóch animacji. W GIMPie to zmudna robota, ale da się zrobić.

To, o co pytasz może będzie chyba możliwe przy pomocy programu Format Faktory? To jednak Tytanya lepiej Tobie odpowie.
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 06.01.11, 23:35
      www.dobreprogramy.pl/3D-Canvas,Program,Windows,12138.html stąd zainstalowałam Canvas, bez problemu.

Nie widzę w Dobrychprogramach Spolszczenia do Canvas, ale jest tutaj: www.programosy.pl/program,3d-canvas.html
    • robirus Re: 3D Canvas...zapytanie... 08.01.11, 01:47
      Hej bogatka1, dzięki za info smile
      moje pytanie kieruję właśnie do osób, które mają już pewne doświadczenie z Canvas-em.
      od kilku dni sam też "bawię się" tym programem i wiem, że w dość łatwy sposób daje możliwość kreowania i tworzenia animacji postaci 3D. taką animację można potem zapisać w postaci filmu niemal we wszystkich podstawowych kodekach.
      sam program (moim zdaniem) ma dość prosty interfejs i z nawet niewielką znajomością angielskiego można się nim cieszyć.
      szukam tylko odpowiedzi, czy komuś udało się połączenie stworzonej na nim animacji z innym filmem. możliwości takie ma After effect, ale nie o tą aplikację mi chodzi.
      oczywiście można się tego podjąć obrabiając klatka po klatce jakimś programem, ale to byłby niemal masochizm.
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 08.01.11, 05:10
      Robirus, jeśli wcześniej nie uzyskasz odpowiedzi, to poczekaj na Tytany, może dzisiaj albo jutro będzie miała czas tu zajrzeć.
      • tytanya Re: 3D Canvas...zapytanie... 08.01.11, 05:52
        Mam czas, ale nie znam programu, więc nie doradzę. smile
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 08.01.11, 19:00
      No i tu jest problem, bo namierzyłam tutoriale www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&hs=D4I&rls=pl&channel=suggest&q=3D+Canvas+tutorial&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai= i w najbliższych dniach zaczynam od podstaw.

Nie przeglądałam tych tutoriali, wpisałam hasło animacja do animacji, może coś w tych znajdziesz dla siebie www.google.pl/search?hl=pl&client=opera&hs=XRy&rls=pl&channel=suggest&q=3D+Canvas+tutorial+animacja+do+animacji&btnG=Szukaj&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=
      • robirus Re: 3D Canvas...zapytanie... 09.01.11, 21:20
        przejrzałem chyba niemal wszystkie tutoriale w temacie 3D Canvas na necie i niestety, nie znalazłem odpowiedzi sad , co nie znaczy, że taki efekt jest niemożliwy do uzyskania.
        pozostaje próbować lub ostatecznie szukać innego narzędzia.
        Bogatka, dziękuję za linki i pomoc, Tytanya, dziękuję Ci również.
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 09.01.11, 22:25
      O, i to mi się podoba, że tak łatwo nie poddajesz się.
      Pod koniec stycznia będę miała więcej czasu na naukę Canvas.
      Tymczasem wklej tutaj kilka swoich prac, jeśli możesz smile

https://s7.tinypic.com/axk5si.jpg
      • robirus Re: 3D Canvas...zapytanie... 09.01.11, 23:03
        bogatka1 napisała:

> O, i to mi się podoba, że tak łatwo nie poddajesz się.
        > Pod koniec stycznia będę miała więcej czasu na naukę Canvas.
        > Tymczasem wklej tutaj kilka swoich prac, jeśli możesz smile

hehe, poddać się nie zamierzam smile , w wolnych chwilach (a z tym jest problem) będę jeszcze próbował
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 06.01.12, 12:37
      Połączona animacja trzech kwiatków:

https://s5.tinypic.com/t6v2aa.jpg
    • bogatka1 Re: 3D Canvas...zapytanie... 03.01.13, 05:40
      Robirus dawno tu nie zaglądał, a ja też zapomniałam o 3D Canvas.
    • bogatka1 Ashampoo Home Designer Pro 2 - promocja 6 dni 02.08.16, 13:42
      Promocja przez 6 dni sharewareonsale.com/s/ashampoo-home-designer-pro-giveaway-sale Ashampoo Home Designer Pro 2. Rozmiar jest 1,2 GB

Pobrałam, zainstalowałam, zarejestrowałam.
      Dałam info, może komuś przyda się, bo ma lepsze możliwości, niż SketchUp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka