koniczynka777 21.11.10, 17:10 Znacie,uzywacie?dobrze sie spisuja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabelski Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 10:26 niestety w moim wypadku sie nei sprawdzily, ale moze dziewczyny cos dodadza Odpowiedz Link
wadera3 Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 10:29 Kurde, kupiłam sobie dwa dni temu, i dopiero w domu sprawdziłam, że chińskie Z zasady nie kupuję żadnej chińszczyzny, a tu taki zonk. Ale z dusza na ramieniu upiekłam w nich bułeczki i klopsa, wyszło rewelacyjnie, więc polecam(tyle, że nie chińskie). Odpowiedz Link
julsza Re: Silikonowe formy do pieczenia 23.11.10, 23:00 wadera3 napisała: > Kurde, kupiłam sobie dwa dni temu, i dopiero w domu sprawdziłam, że chińskie > Z zasady nie kupuję żadnej chińszczyzny, a tu taki zonk. w sumie niewiele rzeczy obecnie jest produkowanych poza Chinami... u mnie keksowka silikonowa sie nie sprawdzila - babka sie rozlala, ale widywalam takie ze stelazem, wiec moze one trzymaja ksztalt. natomiast tortownica jest ok Odpowiedz Link
at.at Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 12:02 Mam kilka. Keksówki spisują się tak sobie, bo boki nie są sztywne i trochę się rozchodzą. Natomiast okrągła rozpinana forma jest ok. Tylko nie wolno jej rozpinać gorącej- ja tak swoją podarłam. Odpowiedz Link
daxter Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 12:39 Jakos nie mam zaufania wiec ie kupiłam , moja koleżanka nie poleca kesksówek kiedys rozlazła jej sie babka , jedynie mufinkowe bo troche lepiej wyskakują z nich mufinki . Odpowiedz Link
pamtaa Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 17:03 Mam formę do muffinek tylko przestałam ją stosować bo babeczki były za małe a spisywała się dobrze. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 19:29 Ja takowych nie posiadam i chyba sie na takie nie skuszę. Chciałabym natomiast teflonowe i może kiedyś kupię. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 19:39 ja chyba kupilam pechowo najgorsze z dostepnych dziadostw chinskich bo wszystkie 3 smierdzialy w wysokiej temperaturze... Odpowiedz Link
roseanne Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 20:09 przestawialm sie na miekkie szpatuly do mieszania i pedzle do smarowania patelnii - sprawdzaja sie super, ale do pieczenia ciagle wole ceramike i blache Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Silikonowe formy do pieczenia 22.11.10, 21:29 Kupilam niedawno keksowke, ale jeszcze nie uzywalam; jak cos w niej wypieke, to dam znac. Bardzo wysoko natomiast cienie sobie silikonowa mate, taki odpowiednik papieru do pieczenia. Ciasteczka wszelkie swietnie od niej odchodza, co w przypadku bezglutenowych jest szczegolnie cenne. Nawet udalo mi sie opantentowac niedawno biszkopciki bezglutenowe, bezjajeczne! Mysle, ze z kazdej innej powierzchni zdjelabym je w postaci kruszonki drobnej, a z silikonu bez problemu zeszly. Dzieciom smakowaly, ze hej. Odpowiedz Link
zakladka Formy polskie 26.11.10, 10:29 Nie mam, nie uzywam ale zawdowo zajmuję sie silikonami. Te firme sprawdziłam, jest dostawcą innych rzeczy u mnie w pracy. www.genes.pl/cgibin/shop?show=Piekarnictwo&sort=id&sid=460f6445 Gdyby ktos czuł potrzebę kupienia to niech niech wspiera krajowy przemysł Odpowiedz Link