buka007 15.11.11, 21:31 używacie smalcu?? Ja jeszcze nie, ale zamierzam Dostalam dzisiaj przepis na fajna kapustę czerwoną, własnie ze smalcem, ale nie chce uzyć swinskiego tylko z gęsi. Nie wiem, czy kupię gdzies nadający się, czy powinnam wytapiać sama? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f masz ges, to najlepiej, samemu naj naj 15.11.11, 21:43 ale jak masz okazje to kup gotowy i z gowy. Kaczka tezjest oki. Odpowiedz Link
buka007 Re: masz ges, to najlepiej, samemu naj naj 15.11.11, 22:01 aha, dziekuje, a powiedz mi Jacku, do czego jeszcze go uzywac ?? Masz jakies przepisy ze smalcem? wydaje mi sie, że kiedys faworki smażono na smalcu...? Odpowiedz Link
jacek1f to chyba jednak swinski na faworki, bo bardzo 15.11.11, 22:44 duzo go idzie... ale gesi i kaczy to ziemniaki smazone i pieczone i zapiekanki w kazdej postaci... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: to chyba jednak swinski na faworki, bo bardzo 16.11.11, 08:12 Ha, wytopiony smalec! Rozdzielam w sumie na 3 czesci: skwarki, sam do smazenia, sam z cebulka, jabluszkiem, papryka, grzybkiem, sliweczka i co tam mi jeszcze wpadnie w rece + przyprawy i z chlebkiem - niebo w pysku ) Odpowiedz Link
daxter Re: to chyba jednak swinski na faworki, bo bardzo 16.11.11, 12:01 Popieram swojski najlepszy a tu jeszcze gorace fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,118388235,118388235.html Odpowiedz Link
fettinia Re: masz ges, to najlepiej, samemu naj naj 16.11.11, 20:03 BukusNormalnie to kaloryczne i fogle fujDD ale...taki gulasz wegierski na smalcu to zupelnie inksza inkszosc niz "normalny"-powiedziala Fetti co miesa nie jada-ale rodzina i owszem Odpowiedz Link
qubraq Re: Smalec 16.11.11, 15:54 Czasem robie sobie smalec z podgardla wędzonego; gęsiego ani kaczego jeszcze nie uświadczyłem ale taki gęsi do chleba i do tego z cebulką to bym kupil ale - Jacku - gdzie można takowy kupić w W-wie? Odpowiedz Link
momas Re: Smalec 16.11.11, 17:09 ja nie Jacek, ale ja kupuje gesi smalec kolo Hali Marymonckiej. Jest taki gootowy, albo tluszcz do samodzielnego stopienia. W zasadzie, na jesieni i w zimie w ciaglej sprzedazy.... troche daleko od Ciebie Ale jakby co, metro pod same budki podjezdza Odpowiedz Link
jacek1f ja pod Hala M tez jakby co, albo na bazarku, ale 16.11.11, 18:30 w necie Ci przysla - polecam Delokatesy Orientalne) to smieszne nawet, ze Orient sprzedaje sloiki gesiego smalcu za 10-11 zl - polskiego! smalcu z polskich gesi! Odpowiedz Link
kocila Re: ja pod Hala M tez jakby co, albo na bazarku, 19.11.11, 23:51 Gęsi smalec pojawił się w sklepach w dużych ilościach. Widziałam już w kilku "mięsnych", w różnych miastach. Cena około 6 zł za kubeczek, trochę drogo, ale dobry. Odpowiedz Link
qubraq Re: Smalec 20.11.11, 09:36 momas napisała: > ja nie Jacek, ale ja kupuje gesi smalec kolo Hali Marymonckiej. Jest taki gootowy, albo > tluszcz do samodzielnego stopienia. W zasadzie, na jesieni i w zimie w > ciaglej sprzedazy.... troche daleko od Ciebie Ale jakby co, metro pod same budki > podjezdza Dzieki wszystkim za podpowiedź! Rzeczywiscie metrem bedzie najlepiej bo do "Wilanowskiej" mam prosciutenko spod domu... Odpowiedz Link