czekolada72 28.08.12, 20:27 Czym "nadziewacie"? U nas glownie podsnazone kawalki kurczaka, salata + sezonowe surowe jarzynki. Dzis - grillowane kurczak w kawałkach, papryka i czosnek + sałata. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teletombola1 Re: Tortilla. 28.08.12, 20:43 u mnie przeważnie kapusta pekińska, ogórek, pomidor, cebula, kukurydza i sos czosnkowy(jogurt naturalny, pieprz, sól, czosnek, łyżka majonezu), a czasem używam "sosu" takiego: majonez+keczup+czosnek (pewnie zostanę za to zgwizdana, bo to ponoć nie jest sos, ale ja go uwielbiam i już ) Odpowiedz Link
buka007 Re: Tortilla. 28.08.12, 21:22 no własnie chciałam zapytać o sos bo ja lubie sosik w tortilli do tej mieszanki maj*kecz to bym dodała kuminu, zeby meksykanski smaczek byl i jogurt, zeby nie miec wyrzutow sumienia przed snem rukole tez lubie w tortilli Odpowiedz Link
roseanne Re: Tortilla. 29.08.12, 06:46 u mnie podstawa to czarna fasola, refried dodatkowo salata, avocado, moze byc pieczony kurczak, swinka, baran- co akurat mam Odpowiedz Link
kreola Re: Tortilla. 29.08.12, 17:38 Mięso (jakie kto lubi), fasola czerwona, kukurydza, papryka, cebula, czosnek, chilli, nieco sosu pomidorowego i wszystko poddusic. Można podać z serem żółtym, z sosem czosnkowym lub ostrą salsą pomidorową. Takie jadałam w Meksyku kiedys i uwielbiam Odpowiedz Link
agar2208 a jak robicie te placki 30.08.12, 13:43 Chodzi mi o to, jak podgrzewacie te gotowe placki. Ja próbowałam w mikrofali i na patelni, ale robią się twarde. Jak są ciepłe to miękkie a po chwili twardnieją. Odpowiedz Link
czekolada72 Re: a jak robicie te placki 30.08.12, 13:46 ja w mikrofali, nic nie twardnieje Odpowiedz Link
roseanne Re: a jak robicie te placki 30.08.12, 15:21 przygotowuje tylko kukurydziane ; gluten robie sterte kilku, calosc zawijam w folie aluminiowa i na grzejnik - plyta elektryczna, albo na patelnie, na grill tylko na grilu nie moze byc bezposrednio grzane, lepsza gorna polka 10 minut wystarcza, obrocic w polowie czasu Odpowiedz Link
kreola Re: a jak robicie te placki 30.08.12, 18:04 Gotowe placki najpiew nadziewam, posypuje nadzienie serem, zwijam i wkladam do takiego opiekacza: Odpowiedz Link
teletombola1 Re: a jak robicie te placki 30.08.12, 20:10 o i to jest to! kiedyś widziałam w tv tą maszynkę, muszę ją mieć. Kolejne urządzenie konieczne do mojego sprawnego funkcjonowania w kuchni do kolejki Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Tortilla. 30.01.13, 20:39 Kurczk w paseczki podsmazony, papryka w paseczki, na koniec dodaje kawalek dyni - w wariancie - sloiczek dyni slodko-kwasnej - razem chwilke dusze, do miekkosci miesa. Zawijam w tortille z duza iloscia sera zoltego, tartego. Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Tortilla. 30.01.13, 21:58 często zapiekam dwie razem, pomiedzy nimi żółty ser - tak mi zrobiła koleżanka po meksykanskiej wyprawie. W Meksyku jest, o ile dobrze pamietam jej opowiesci, specjalny ser do takiego zapiekania. Dodatki różne, ale awokado zawsze. Odpowiedz Link