Dodaj do ulubionych

Polacy nie Gęsi

13.12.13, 19:24
Przymierzam się do świątecznej gęsiny, doświadczenia nie mam dużego, robiłam raz, baaardzo dawno temu, zrujnowałam sobie wtedy piekarnik i się zraziłam. Ale lubie. Smakuje mi z czerwoną kapustą z jarmużem i z knedlikiem. Może ktoś ma doświadczenie i mogłby się podzielic praktycznymi poradami? smile
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 00:12
      bardzo chętnie smile robiłam raz gęś na święta, wyszła twarda jak żylasty samuraj, mimo wielogodzinnej obróbki.A jak ją robiłam to już nie pamiętam, pewnie wg jakiegoś przepisu Cioci Zosi z internetu...który wydawał się rozsądny.
      • kanuk Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 01:02
        Jedno slowo : Nivea.
        Z gesiej szyjopiersi robi sie na Pomorzu ,Kociewiu i Gdzietamjeszcze wspanialego tatara. Z majerankiem ,jak wiadomo.
        Zjadlem wlasnie kilka lyzeczek skondensowanego slodzonego mleka i chyba musze sie zaraz napic herbaty.
        • buka007 Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 07:05
          z mlekiem skondensowanym dobra jest Cà Phê
    • czekolada72 Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 12:20
      Po ostatnim kaczym niepowodzeniu - nie bede przez najblizszy czas ryzykowac z gesia, ostane przy drobiu kurzo-indyczym sad
      • buka007 Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 12:28
        czekolado, no własnie! moj mąż, jak się dzisiaj dowiedział, ze chcę piec gęsinę, to zasugerował delikatnie, że może lepiej kurę upiec big_grin
        może jednak zrobię pieczeń.. wink))
        • czekolada72 Re: Polacy nie Gęsi 14.12.13, 13:30
          smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka