super.halusia 05.09.15, 22:06 Soczewica z warzywami 1 szklanka soczewicy papryka czerwona cebula czosnek ok 2 ząbki sól do smaku pieprz masło 1 łyżka szczypiorek koperek Pychotka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.halusia Re: Dziś robiłam 06.09.15, 09:02 Poszukuję fioletowych ziemniaków,gdzie można kupić Odpowiedz Link
kanuk Re: Dziś robiłam 06.09.15, 15:03 pod czarnego kurczaka ,obiad przygnebiajacy ? znam tu taki sklep ,ale spedycja lub dokladniej spUdycja, w tym przypadku chyba jest utrudniona. wzgledem przepisow. tamze takaz marchew i biale buraczki. Odpowiedz Link
roseanne Re: Dziś robiłam 06.09.15, 21:35 w Montrealu, na rynku Marche Jean Talon - w malych koszyczkach, akurat na jednorazowy obiad sa bardzo smaczne i nie traca koloru Odpowiedz Link
roseanne Re: Dziś robiłam 06.09.15, 22:38 kusi, oj kusi czasami, by sie wybrac i zasmakowac pyrke w oryginalnej formie przed modyfikacjami europejskimi, jesi takie sa Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Dziś robiłam 06.09.15, 22:53 sa, wlasnie na Chiloe i tylko tam, bo na kontynencie co lepsze idzie na export. Chiloanskie pyrki trafiaja sie w jednej sieci marketow, ale za ceny bandyckie (okolo 15-18zl za kg), nie kupujemy, zreszta sa juz mocno przezyte. Ale na wyspie, na targu/warzywniaku pyry sa takie jakie pamietamy, mlode jak orzeszki, odpowiednio wilgotne, cudo. Najlepiej jednak miec znajomego z kawalkiem pola. Niestety bardzo rzadko tam bywamy, ale jak juz to upychamy pyry w aucie gdzie sie da Odpowiedz Link
roseanne Re: Dziś robiłam 06.09.15, 22:59 zbieram drobne, zbieram ale kiedy uzbieram? w koncu skoro udalo sie odfajkowac brazyllie, to czemu nie dalej na poludnie? Odpowiedz Link
kanuk Re: Dziś robiłam 08.09.15, 13:15 Nie mowie na pewno, ale moze zrobie dzis skrzydla w/g przepisu z rozmarynem. To wieczorem. A na lunch losos niehodowlany ,bo uprawnych juz raczej nie kupuje. Odpowiedz Link
kanuk Re: Dziś robiłam 08.09.15, 20:00 a moj komp ma spyware. kcesz abym sie podzielil z Tobo ? ps w dr polowie X jestem 4 godziny na Newarku Odpowiedz Link