fettinia 02.02.08, 14:42 A wrzuce taki oklepany watek a coD U nas dzisiaj pyyyszny rosol i kluchy na parze samorobione.Jutro troche nie niedzielnie bo rodzina sobie zazyczyla ruskie i pielmieni A co w Waszych kuchniach slychac dzisiaj? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 02.02.08, 17:47 U nas dzis pomidorowa z wczoraj Dla odmiany z makaronem A na jutro planuje albo chinszczyzne domowa z ryzem jasminowym, albo zapiekane camemberty z calymi ziemniaczkami i duza porcja salaty Oraz kleksem zurawin Nie przepracowuje sie w ten weekend, ale tak ma byc Pure relax od nie wiem jak dlugiego czasu Ania Odpowiedz Link
azaheca Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 02.02.08, 18:28 Piersi kacze marynują się,jutro będą pieczone w torbie "Jan Niezbędny"razem z młodymi ziemniaczkami,zielona sałata ze śmietaną do tego,no i oczywiście szpinak "baby",u mnie to już przeszło w stan chronicznyzażelazię się totalnie i w końcu zardzewieję Odpowiedz Link
drzewko_szczescia Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 20:36 azaheca napisała: > Piersi kacze marynują się,jutro będą pieczone w torbie "Jan Niezbędny"razem Ale numer, ja właśnie miałam się pochwalić kaczką z jabłkami pieczoną w rękawie "Jan Niezbędny" DDD Z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej, ale oddzielnie. No i rosół się robi, ale będzie na jutro i pojutrze jako pomidorowa. Odpowiedz Link
irishcream Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 02.02.08, 19:24 Dzisiaj wielka klasyka - kotlety z kurczaka, pyry, surówka. Jutro wariacja makaronowa pt. przegląd lodówki Odpowiedz Link
irishcream Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 04.02.08, 19:14 I zamiast makaronu wyszło chilli con carne Nigelli Odpowiedz Link
fettinia Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 04.02.08, 19:18 widzialam w gp ale nie zdazylam sie dopisac-wcale nie jest takie niefotogeniczne Odpowiedz Link
fettinia to czestuje tymi kluchami;D 02.02.08, 20:57 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1056958,2,1.html Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: to czestuje tymi kluchami;D 02.02.08, 21:09 ja bardzo chętnie chociaż już zęby umyłam dopisałam się do przyszpilonego wątku powitalnego i mam nadzieję że się duuużo nauczę Odpowiedz Link
aleksandra999 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 09:53 dziś żadnych rewelacji, wszystko w kategorii drobiowe: rosół, udka w potrawce i filety z piersi panierowane. Pieczone ziemniaczki i zielenina. Fettinio co to jest pielmieni??/ nie znam Odpowiedz Link
fettinia Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 10:31 Pielmieni to rosyjskie pierogi z nadzieniem z surowego miesa Odpowiedz Link
legwan4 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 11:52 Fettiprześlij ze 2 pampuchy i koniecznie z jagódkamiDDDD Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 11:28 a u mnie ogórkowa z wczoraj, roladki schabowe(wstyd się przyznać ale z sosem serowym z torebki),ziemniaki i ogórki kiszone (przez moją mamusię zrobione bo najlepsze) Odpowiedz Link
azaheca Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 03.02.08, 19:13 Biust kaczy pożarty został,pycha! Odpowiedz Link
danutaessen Fettinia 03.02.08, 20:06 A te Pielmieni nie nazywaja sie tak przypadkiem po polsku Kolduny. pamietam kiedys cos takiego robilam na praktyce. Po liceum gastronomicznym jestem ale to juz wieki temu Odpowiedz Link
fettinia Re: Fettinia 03.02.08, 20:17 NieKolduny to co innego pielmieni co innegoDo koldunow dodaje sie loju lub szpiku i baraniny Odpowiedz Link
buka007 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 12:20 wczoraj kurczak we wloszczyznie, dzisiaj wychodne Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 13:08 Wczoraj wypasiony poświątecznie żurek.Dzisiaj mama Odpowiedz Link
fettinia Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 13:12 Pietnacha co ty?Kanibal?PP ps-a co mama pysznego gotuje? Odpowiedz Link
pietnacha40 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 15:32 Mama gotuje porządny ,niedzielny ,wysokokaloryczny obiad Rosół,pieczeń,zawiesisty sos i przesmażana kapusta kiszona.W życiu nie wejde w różową sukienkę,jak się będę u niej gościć Odpowiedz Link
fettinia Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 15:46 heheU nas tez dzisiaj wysokokalorycznieKluski,bitki i kapucha czerwonaAle cale towarzycho moze sobie na to pozwolic a ja skubie po trochu Odpowiedz Link
julsza Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 17:56 u mnie podobnie - wczoraj ryba na parze i surowka z kiszonej, a dzisiaj mama. tyle, ze odmowilam rosolu i pyz, zjadlam tylko troche piersi kurzej (pieczona w rekawie), buraczkow i gotowanej kapustki, ale tez byl podwieczorek (pozostale ze swiat cieasto cytrynowe i sernik plus kokosanki) Odpowiedz Link
mikulka Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 18:44 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,77630544.html A to nasze dzisiejsze miesko obiadowe,warte grzechu. Odpowiedz Link
wiolunia79 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 21:16 a u mnie sajgonki barowe a na jutro zapiekanka z ziemniaków,brokuł i mięska poświątecznego dla chłopów schabowy tradycyjny Odpowiedz Link
azaheca Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 30.03.08, 22:46 A u mnie Ikea,czyli klopsiki szwedzkie z ziemniakami,zestaw surówek,po powrocie przegląd lodówki zaskutkował zupą z gotowców,czyli:podduszona na maśle cebula,mrożone,podrobione frytki,kminek,pozostałości różnych serów,vegeta(!)i na koniec prażona cebulka z puszki,zagotowane,zjedzone,pyszne Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Sobotnio-niedzielne menu:) 31.03.08, 08:00 Sobota Czerwony barszczyk (nie kiszony) z jajkiem + łazanki z kapustą, papryką, pomidorkiem i podsmażaną wędlinką Niedziela Barszczyk jw solo + ziemniaczki, buraczki utarte i doprawione przez Mała, karkówka w przyprawach orientalnych i sosie pieczarkowym (tworczosc M) + sernik na zimno ze skórka pom. i kostką z zielonej galaretki (moje dzieło) Odpowiedz Link