almohada 04.09.08, 16:02 Z urlopu wróciłam i zauważyłam, że sezon na paprykę w pełni. Kupiłam piękne, sprężyste i nadizałam mięsem z ryżem. Czym jeszcze moża pysznie nadziać papryke? Macie jakieś ciekawe sprawdzone przepisy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasqoodnikowo Re: Papryka faszerowana 04.09.08, 16:26 Już myślałam się że się pomądrzę a tu proszę najbardziej sprawdzony sposób. Dziś go robię i chętnie też poczytam o innych Odpowiedz Link
pasqoodnikowo Re: Papryka faszerowana 12.09.08, 14:48 Robiłam w zeszłym tygodniu i przy okazji dowiedziałam się o trzech różnych sposobach przyrządzania tego samego Wszędzie podstawą jest zmielone mięso. 1. Mój oczywiście - podsmażam mięso ma małej ilości oliwy - jak puści wodę dorzucam ryż, mieszam, chwilę podduszam - taki farsz pakuję do papryk do pełna, papryki do rosołku (czasem przyprawionego pomidorami) - i tak to się gotuje aż ryż zmięknie i skórka z papryk zacznie odchodzić. 2. Mojej mamy - do surowego mięsa wbija jajko i miesza - lepi kulki, takie żeby zajęły ok. 1/2 papryki - kulki ładuje do papryk - papryki do rosołku i gotuje aż zmiękną 3. Mojej ciotki - do surowego mięsa dodaje ugotowany ryż - pakuje do papryk, tak do 2/3 wysokości - papryki do gara z niewielką ilością oliwy - dusi aż zmiękną 4. Wymyślony przed chwilą - usmażone mięso + ugotowany ryż do papryk - papryki do piekarnika Odpowiedz Link
info-tw Re: Papryka faszerowana 12.09.08, 17:07 bardzo lubie male papryczki (najlepiej ostre) nadziewane Frischäse (polski odpowiednik kiedys "serek Fromagge Fin") Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Papryka faszerowana 22.09.08, 08:41 Papryka z oliwkami 40 dag twarogu wymieszać z ½ szkl. jogurtu nat., dymką, kiszonym ogórkiem, solą, pieprzem i ½ szkl. oliwek – napełnić 8 połówek mięsistej czerwonej papryki. Wstawić do lodówki, pokroić na cząstki. Papryka z fetą 15 dag twarogu utrzeć z 15 dag fety na masę, dodać posiekany czosnek i cebulę, sól i pieprz – napełnić 4 połówki dużych kolorowych papryki. Zapiekać w 180C aż papryki będą miękkie, posypać oliwkami. Papryka duszona 15 dag makaronu ugotować. 3 nieduże papryki przekroić na pół. 20 dag fasoli ugotować. Przyrządzić 15 dag szpinaku. Farszem napełnić papryki. Papryka z warzywami Udotowany kalafior, 1 szkl. ugotowanego bobu, 1 por, 20 dag pieczonego mięsa, sól, sok z cytryny, oliwa, pieprz – napełnić 6 połówek papryki. Papryka nadziewana Czosnek, 2 cebule, 2 pomidory, gruszkę, 1 paprykę, 50 dag mielonej wołowiny, 10 oliwek, po 2 łyżki rodzynek i migdałów przesmażyć – napełnić 4 papryki. Zapiec. Odpowiedz Link
almohada Re: Papryka faszerowana 24.09.08, 11:19 dzięki czekoladko! Już sobie przepisy drukuje i zaczynam od papryk z fetą )) Mniammmm.... Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Papryka faszerowana 17.08.14, 14:46 Papryka z mięsem 6 strąków żółtej papryki przekroić na pół. 2 cebule i małą ostrą papryczkę pokroić drobno i usmażyć na oleju z 40 dag wieprzowiny w kostkę ; wymieszać z czerwoną fasolką z puszki, dodać sól, pieprz i paprykę w proszku. Nałożyć do papryki. Odpowiedz Link
saiss Re: Papryka faszerowana 25.09.08, 22:44 Ryż, cebulka i czerwona fasola z różnymi kombinacjami przyprawowymi ( ostatnio musztarda i skórka cytrynowa, pycha!). Odpowiedż na tęsknotę moją własną i mojej Rodzicielki za niewegetariańską papryczką Odpowiedz Link
almohada Re: Papryka faszerowana 30.08.14, 18:26 a to ci dopiero - post wygrzebany z 2008 roku! Wychodzi na to, że mam jakąś obsesję faszerowania. Jej owocem jest tego roczna akcja "Faszerujemy 2014". A tu jej podsumowanie z przepisami: http://sniezkagotuje.blogspot.com/2014/08/podsumowanie-akcji-faszerujemy-2014.html/ Odpowiedz Link
almohada Re: Papryka faszerowana 30.08.14, 18:29 Żle wkleiłam link: sniezkagotuje.blogspot.com/2014/08/podsumowanie-akcji-faszerujemy-2014.html Odpowiedz Link