momas 12.05.09, 15:29 P Serwusowa - ogorki sa pyszne... popros rodzinę zeby nastawiła tak bys mogła jesc je od razu po przyjeździe Parweniuszowski gust - dla wyjaśnienia pisałam z przekąsem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: ogórki 12.05.09, 15:32 Spoko, zalapalam. Mama dzis dostanie instrukcje, choc znajac jej bezgraniczna milosc do malosolnych, to pewnie juz nastawila. )) Odpowiedz Link
fettinia Re: ogórki 12.05.09, 15:38 ooo ide do ruskiego sklepu-ale nabralam ochotyw zeszlym roku nawet garnek nabylam Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: ogórki 12.05.09, 15:43 Tez mam odpowiedni duzy gliniak, kisilam w nim buraczany zakwas. Ale szczerze watpie, ze ogorki u mnie dostane. Tzn. nawet nie u mnie, a w najblizszym polskim sklepie - godzina drogi. Odpowiedz Link
momas Re: ogórki 12.05.09, 15:47 jejeu, ja jestem maniaczka ogórkową.... na piechotę, na czworakach bym szła Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: ogórki 12.05.09, 16:08 Wlasnie wpadla do mnie kolezanka - Polka. Jezdzi dosc regularnie do PL sklepu, wiec spytalam - nigdy ogorkow gruntowych nie widziala. Odpowiedz Link
momas Re: ogórki 12.05.09, 15:48 a nie możessz wydzierżawic od landlorda malutkiej grządki???? Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: ogórki 12.05.09, 16:10 No mam ogrod. Co z tego? Pomidory zmarnowalam, salate zasialam, ale wyszlo takie cos, niewodomo co, chyba zrobie dzis zdjecie i wrzuce. Ja antytalent ogrodowy jestem. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: ogórki 12.05.09, 16:44 Mowisz? Zapytaj moich pomidorkow, albo raczej tego, co z nich zostalo. ;> No dobra, kupie nasiona i zasieje. Bo te ogorki, gruntowe, to z nasion, tak? (a nie mowilam? ;p) Odpowiedz Link