gofer73 18.07.07, 15:08 Nasz Precel wyrasta z łożeczka..... Możecie polecić coś specjalistycznego dla leżących dzieci? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
76anka Re: Łóżeczko 18.07.07, 17:53 oj nie wiem. sama niedługo zacznę się zastnawiać nad kupnem czegoś bezpiecznego do spania. Odpowiedz Link
nig1 Re: Łóżeczko 18.07.07, 22:17 witaj.ja wlasnie kupilam lozko ktore ma drewniany stelarz a po bokach ma przymocowane dwie deseczki tak ze coreczka nie spadnie,a bardzo lubi sie przekrecac wiec mam pewnosc ze nie spadnie. Odpowiedz Link
gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 08:29 Mam na myśli coś co miało by kółka i regulowaną wysokość materaca (aby np układać w pozycji drenażowej). No i niezbyt szerokie aby można było tym łózkiem przejechać z pokoju do pokoju. W internecie jest mnóstwo takich łóżek ale głównie same zdjęcia ktore niewiele mówią. Odpowiedz Link
katka761 Re: Łóżeczko 19.07.07, 15:16 gofer - a może w szpitalu Ci doradzą jakie kupić? Odpowiedz Link
gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 16:15 pewnie i doradzą tyle że ja bym nie chciała żeby Precel w domu czuł się jak w szpitalu. On nawet na widok białych lateksowych rękawiczek, ktore czasem wkladam do sprzątania dostaje histerii (miesiąc na OIOMie robi u takiego dziecka swoje). Odpowiedz Link
piesfafik Re: Łóżeczko 19.07.07, 19:10 Hej gofer, nie znam sie na lozeczkach ale jak szukalam dobrego wozka dla mojej corki to znalazlam strone ktora sie nazywa www.wheelchairjunkie.com. Wiekszosc ludzi ktora te strone nawiedza uzywa wozkow elektrycznych i wielu ma choroby genetyczne. Moze tam by ktos cos wiedzial wiecej o sprzecie? Wiem ze ludzie maja wozki w ktorych mozna pochylac siedzenie az do pozycji lezacej - moze takie cos bylo by najlepsze dla Szymka- zwlaszcza jak bedzie starszy i bedzie sie chcial sam przemieszczac?, Tam znalazlam np link do strony z takimi cudenkami www.dragonmobility.com a to jest strona organizacji sma ze Stanow (ale pewnie to wiesz) www.fsma.org oni tam maja formum na temat adaptacji, wozkow, i jest lista najlepszych zabawek dla dzieci z sma (www.fsma.org/toys.shtml) Czytalam twojego bloga. Trzymajcie sie, pozdrowienia dla twoich chlopakow m Odpowiedz Link
gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 20:24 dzięki, pewnie że wiem A łóżeczko ma być do spania... oraz ewentualnie na część dnia, bo Precel w wózku wytrzymuje ok 3 godzin dziennie a potem leży. Miło że wpadasz na naszego bloga Odpowiedz Link
dorka1971 Re: Łóżeczko 04.08.07, 10:38 Witaj!Ja też miałam problem z łóżkiem dla córki.Szukałam w sieci,ale znalazłam tylko typowe łóżka rehabilitacyjne,które raczej są mało funkcjonalne jeśli chodzi o ich eksploatację w domu,a nie każdy ma wielki dom i szerokie futryny.Poprostu zaprojektowałam sama takie łóżko by polepszyć sobie opiekę nad córką.Wykonał mój plan facet,który zawodowo produkuje meble i ogólnie jestem zadowolona.Niestety nie ma kółek,ale w naszym przypadku nie są konieczne bo córka jest dzieckiem leżącym.Wiem ,że za granicą jest ogromny wybór i łózka dla dzieci są funkcjonalne i kolorowe.Nasza rzeczywistość jest bardziej szara.Pozdrawiam. Odpowiedz Link