Dodaj do ulubionych

Łóżeczko

18.07.07, 15:08
Nasz Precel wyrasta z łożeczka..... Możecie polecić coś specjalistycznego dla
leżących dzieci?
Obserwuj wątek
    • 76anka Re: Łóżeczko 18.07.07, 17:53
      oj nie wiem. sama niedługo zacznę się zastnawiać nad kupnem czegoś bezpiecznego
      do spania.
    • nig1 Re: Łóżeczko 18.07.07, 22:17
      witaj.ja wlasnie kupilam lozko ktore ma drewniany stelarz a po bokach ma
      przymocowane dwie deseczki tak ze coreczka nie spadnie,a bardzo lubi sie
      przekrecac wiec mam pewnosc ze nie spadnie.
      • gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 08:29
        Mam na myśli coś co miało by kółka i regulowaną wysokość materaca (aby np
        układać w pozycji drenażowej). No i niezbyt szerokie aby można było tym łózkiem
        przejechać z pokoju do pokoju. W internecie jest mnóstwo takich łóżek ale
        głównie same zdjęcia ktore niewiele mówią.
    • katka761 Re: Łóżeczko 19.07.07, 15:16
      gofer - a może w szpitalu Ci doradzą jakie kupić?
      • gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 16:15
        pewnie i doradzą smile tyle że ja bym nie chciała żeby Precel w domu czuł się jak
        w szpitalu. On nawet na widok białych lateksowych rękawiczek, ktore czasem
        wkladam do sprzątania dostaje histerii (miesiąc na OIOMie robi u takiego
        dziecka swoje).
        • piesfafik Re: Łóżeczko 19.07.07, 19:10
          Hej gofer,
          nie znam sie na lozeczkach ale jak szukalam dobrego wozka dla mojej corki to
          znalazlam strone ktora sie nazywa www.wheelchairjunkie.com. Wiekszosc ludzi
          ktora te strone nawiedza uzywa wozkow elektrycznych i wielu ma choroby genetyczne.
          Moze tam by ktos cos wiedzial wiecej o sprzecie? Wiem ze ludzie maja wozki w
          ktorych mozna pochylac siedzenie az do pozycji lezacej - moze takie cos bylo by
          najlepsze dla Szymka- zwlaszcza jak bedzie starszy i bedzie sie chcial sam
          przemieszczac?, Tam znalazlam np link do strony z takimi cudenkami
          www.dragonmobility.com
          a to jest strona organizacji sma ze Stanow (ale pewnie to wiesz)
          www.fsma.org oni tam maja formum na temat adaptacji, wozkow, i jest lista
          najlepszych zabawek dla dzieci z sma (www.fsma.org/toys.shtml)
          Czytalam twojego bloga.
          Trzymajcie sie, pozdrowienia dla twoich chlopakow
          m
          • gofer73 Re: Łóżeczko 19.07.07, 20:24
            dzięki, pewnie że wiem smile A łóżeczko ma być do spania... oraz ewentualnie na
            część dnia, bo Precel w wózku wytrzymuje ok 3 godzin dziennie a potem leży.
            Miło że wpadasz na naszego bloga
            • dorka1971 Re: Łóżeczko 04.08.07, 10:38
              Witaj!Ja też miałam problem z łóżkiem dla córki.Szukałam w sieci,ale znalazłam
              tylko typowe łóżka rehabilitacyjne,które raczej są mało funkcjonalne jeśli
              chodzi o ich eksploatację w domu,a nie każdy ma wielki dom i szerokie
              futryny.Poprostu zaprojektowałam sama takie łóżko by polepszyć sobie opiekę nad
              córką.Wykonał mój plan facet,który zawodowo produkuje meble i ogólnie jestem
              zadowolona.Niestety nie ma kółek,ale w naszym przypadku nie są konieczne bo
              córka jest dzieckiem leżącym.Wiem ,że za granicą jest ogromny wybór i łózka dla
              dzieci są funkcjonalne i kolorowe.Nasza rzeczywistość jest bardziej
              szara.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka