Dodaj do ulubionych

Przerwa śniadaniowa

02.04.03, 11:12
Kanapki, kanapki - mam za duzo, sama nie zjem, drugiemu dam: nie będę psem
ogrodnika.

Tak mi się skojarzyło - niedawno na forum "Savoir vicre" był wątek o tym, że
mówienie 'smacznego' nie jest objawem dobrego wychowania. Na podstawie
własnego przedchwilowego doświadczenia powiem wam, że zasady zasadami, ale
już wolę jak ktos mi tak powie, bo wtedy wiem, że nie oczekuje ode mnie od
razu, że sie nim zajmę. A ten facet, co tu był przed chwilą, powiedział
tylko 'dzień dobry' i z wyrzutem patrzył, jak żuję moją kanapkę. Normalnie,
jakbym coś wstydliwego robiła.
Chyba przezyłam traume i mam doła.
Prosze o odrobine plażowego ciepła.
Niech mi ktoś powie, że śniadanie to nie wstyd...
Chlip...
Obserwuj wątek
    • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:15
      osobiście od jakiegoś czasu nie mam kontaktów ze śniadaniami, nie czuję się
      więc uprawniona do wydawania opinii. ale w okolicach 13-ej mogę porozmawiać o
      obiadach.
      • _tequila_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:19
        nie omieszkam sie w tym miejscu pochwalic ze ok 13.00 pochlone podwojna porcje
        leniwych domowej roboty
        • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:21
          a ja w gescie solidarnosci udam sie na sniadanie wlasnie. jestem z Toba Mika,
          czujesz moj lodowaty oddech na plecach ? ;)
          • Gość: mika_p Re: Przerwa śniadaniowa IP: 62.89.84.* 02.04.03, 11:36
            Droga Anielo, czy możesz zwiększyć temperature oddechu ? Ja bardzo szybko
            potrzebuję energii z tych kanapek, bo o dwóch łyżeczkach cukru z kawy do tej
            pory siedziałam, to mój pierwszy posiłek.
            • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:43
              znaczy nie mam czym podgrzac nawet (kawe pije bez cukru). ale złowiłam kanapke
              i jogurt tez doleje do ognia, wiec mozna sie spodziewac letniego powiewu z
              moich nozdrzy.
      • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:20
        własnie się zabieram do wyjscia po sniadanie, ale mam pewnosć, że mi go nikt nie pożałuje
        a może ten facet po prostu głodny był a wstydliwy?
        • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:45
          albo też wyczytał, że mówienie smacznego nie jest przejawem dobrego wychowania
          i nie chciał wyjść na gbura
          • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 11:47
            smacznego usłyszane przed posiłkiem sprawia, że podejrzliwie patrzę na talerz.
            tak tylko zauważam.
            • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:12
              ale własciwie czym jest motywowany zły ton smacznego?
              m.dociekliwa
              • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:14
                ja np. nie lubię, jak mi się ktoś do jedzenia wtrąca. a smacznego sztucznym
                miodem trąci bardzo. fuj!

M. która do powyższego doszła sama, bez poradników suwruwuwru
                • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:17
                  mnie samecznego nieodmiennie przywołuje wspomnienie dziadka, który nalewał mi czubaty talerz gęstej owsianki i z
                  usmiechem sadysty cedził to słowo własnie (bo to zły dziadek był);
                  może autorzy tych podręczników mają podobne wspomnienia?
                  • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:21
                    o. zmieniam zdanie, bo jak magdalenka zadziałał na mnie Twój post, Mago!
                    smacznego mówi przed posiłkiem koleżanka, która następnie spożywa
                    najsmaczniejsze dania z takim wyrazem twarzy, jakby przeżuwała papier. niechęć
                    wobec smacznego wygenerowała we mnie ta właśnie koleżanka.
                    • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:27
                      trauma, trauma wszystko trauma ;)
                      • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:39
                        slysze szelest frojda przerwacajacegos ie w grobie? czy to echo gra tylko ? ;)
                        • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:41
                          echo odbija się od koleżanki bez kubeczków.
                          • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:47
                            y jakie jest rozwizanie tego rebusu? bo mi wątki pomieszaly w glowie.
                            • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:50
                              rozwiązaniem jest wyjście z biura na obiad. cbdo.
                              • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:51
                                aha popijaj wodą niegazowaną. w bąbelkach ukryte sa podstepne kalorie ;)

ps. smacznego (yhyhyh
                                • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:53
                                  zwyczajem ludów pustyni popijam nie od razu wcale, o nie!
                                • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:53
                                  a w czym ukryte są niepodstępne kalorie?? bo podstępnych to ja nie lubię, ale
                                  wszelkie inne, to czemu nie
                                  • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:55
                                    aha alkiem jawne w czekoladzie są np. w ogole sie nie ukrywaja. to raczej ja
                                    sie z nimi (czekolada) ukrywam pod osloną nocy sie zadając jedynie.
                                    • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:58
                                      a w takiej kawie mrożonej z bitą śnietaną, też są pewnie zupełnie jawnie??? bo
                                      ja takową kawę wczoraj zupełnie jawnie piłam i w dodatku ze smakiem
                                      • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 12:59
                                        aha smakiem to ja sie np obeszlam teraz. :)
                                        • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:04
                                          jak się trochę poobchodzisz, to trochę kalorii tych podstępnych podstępnie
                                          możesz stracić
                                          • aniela_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:05
                                            yhy jak sie nastepuję zwlaszcza. krokiem wistep, hitbek, czacza, mambo i
                                            szase ;) (aerobowa nowomowa)
                                            • _tequila_ Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:08
                                              szase piwo
                                              • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:18
                                                szase na sukces
                                                • oxycort Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:36
                                                  Aha, pochwalcie się dziweczęta, co dobrego jadłyście na śniadanie, bowiem ja
                                                  uważam jedynie proste rdzennie polskie potrawy, ot np. pachwina świni.
                                                  ~~
                                                  ox
                                                  • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:40
                                                    pochwalę się, że z polskich zbóż chleb chrupki jadłam popijając herbatką o
                                                    wdzięcznej nazwie guarana i ślicznym zapachu brzoskwiń z polskich sadów
                                                  • oxycort Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:47
                                                    Yhyhy, to zupełnie jak w innej reklamie pewnego musli z rodzynkami czy innej
                                                    suchej paszy, dzie gorąco polecają by "zakosztować skarbów polskiej wsi" :)
                                                    Zawsze kiedy widzę tę reklamę, wizualizuję sobie obrazek Leppera wysypującego
                                                    rodzynki na tory w ramach protestu przeciw tragicznej sytuacji rodzimych
                                                    plantatorów tychże.
                                                    ~~
                                                    ox
                                                  • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:50
                                                    ty się śmiejesz, a wiesz ile jest roboty ze skubaniem kokosów, zanim do skupu
                                                    rolnik może je zawieźć?
                                                  • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:51
                                                    a ja jadłam sobie bielutki twarożek z zielonym szczypiorkem, zagryzając go kajzerką (suchą) a zaraz zjem chińską
                                                    zupkę pełną podstępych i niepodstępnych kalorii i całego steku innych swiństw
                                                  • czarnajagoda Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:53
                                                    ja tam już nawet te podstępne kalorie zdzierżę, ale ten glutaminian sodu -
                                                    tfuj, tfuj, tfuj...
                                                  • oxycort Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:54
                                                    Aha, zamienię całey stek świństw, na uczciwą porcję świńskiego steka z rodzimej
                                                    hodowli przy torach.
                                                    ~~
                                                    ox
                                                  • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:57
                                                    aha też bym chętnie zamieniła, ale żadne tory akurat koło mnie nie biegną
                                                    czy tory na pewno biegną?
                                                  • misiania Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 13:58
                                                    e-e. tury nie biegną. wybite do nogi są, wiem to na pewno.
                                                  • oxycort Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 14:01
                                                    Aha, trzeba Wam bowiem wiedzieć, że tory i nasypy kolejowe źródłem taniej a
                                                    pełnowartościowej paszy są.
                                                    ~~
                                                    ox
                                                  • maga34 Re: Przerwa śniadaniowa 02.04.03, 14:05
                                                    a to mnie uspokoiłas, bo już widziałam te stada galopujące za oknem
                                                    tury na emerytury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka