alice0553 08.01.08, 22:21 O tanim państwie wszyscy gadają lecz wciąż do żłobu się dorywają za ich luksusy podatnik płaci więc się przyjrzyjmy pazernej braci. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alice0553 Ministerstwo Rolnictwa. 08.01.08, 22:25 Kto w Ministerstwie owym pracuje? same łasuchy się okazuje chcą przeżreć w roku tony słodyczy i nikt z pieniędzmi się tam nie liczy kawa i cukier, do tego mleczko a jeśli kawa, to i ciasteczko tony delicji, wafli, pierników a za pieniądze to podatników. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Ministerstwo Edukacji. 08.01.08, 22:49 Pani minister, Hall Katarzyna także już nieźle sobie poczyna praca w Warszawie, lecz dom w Sopocie siup w limuzynę i po kłopocie pod dom kierowca panią odstawia lecz sam w Trójmieście się nie zabawia a do stolicy natychmiast wraca no bo w niedzielę jest znowu praca i trzeba jechać znów w te Sopoty by przywieźć Kasię Hall do roboty pociągiem byłoby znacznie taniej lecz niewygody przecież nie dla niej. Odpowiedz Link
azaheca Re: Ministerstwo Edukacji. 08.01.08, 23:11 Tusk chyba jednak tak nie przegina jaka skromności jego przyczyna tylko lot jeden do Gdańska miał ale kaczorek latał gdy chciał wszak tanie państwo on propagował czy obietnicy swojej dochował? Odpowiedz Link
alice0553 Anna, ta od prezydenta 08.01.08, 23:46 też pociągiem się nie pęta ma kierowcę i ochronę wysadzana jest pod domem nie w Warszawie, tylko w Gdańsku autem jeździ tam, po pańsku gdy chce kupić krem do twarzy sama wyjść się nie odważy lecz po limyzynę dzwoni jest ochroniarz, niech ją chroni niedawno na wczasach była z mężem się tam wypuściła limuzyną oczywiście w ochroniarzy swych asyście a kto za to wszystko płaci? podatnicy! wszak bogaci. Odpowiedz Link
azaheca Re: Anna, ta od prezydenta 09.01.08, 00:03 Niech biorą może przykład ze Szwecji nigdy nie było u nich ubecji demokratyczna władza tam króla nikt nad ministrem się nie rozczula gdy pedałuje na SWYM rowerze klimat tam ostry,więc radzę szczerze by się ciepło ubierali i pokusy omijali jakby w Polsce to wszystko było toby władzę odmieniło o rowery apeluję je na kredyt się kupuje! Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: po równo 09.01.08, 08:14 Gumofilce i kufajkę Jako luksus palić fajkę Każdy musi mieć po równo Innym lepiej, to a g….! Poseł chodzić na piechotę Tanie państwo jako cnotę A norwegów państwo drogie Co nie znaczy, że ubogie Gdy w komunie są korzenie To i tanie jest myślenie Odpowiedz Link
al.1 Re: po równo 09.01.08, 16:07 To są władzy przywileje I na koszty każdy leje Wszak podatnik jest od tego By rząd miał korzyści z niego A niech to...jasna cholera! NIK(t) się za to nie zabiera! Odpowiedz Link
alice0553 Poselskie rozpasanie. 09.01.08, 18:00 Oni sobie nie żałują duże pensje inkasują ale ciągle mało, mało jeszcze więcej by się zdało więc podwyżkę uchwalili 3 tysiące dołożyli inni przez rok zarabiają to, co posłom w miesiąc dają. Odpowiedz Link
alice0553 Rozrzutny burmistrz. 09.01.08, 18:41 Są Ryglice małopolskie i problemy w nich niewąskie ulice naprawić trzeba lecz nie sypną kasą z nieba burmistrz na to nie wyłoży bowiem w mieście pomnik tworzy 100 tysięcy ma kosztować emigrantom zaś hołdować co za chlebem wyruszyli i rodziny porzucili lud burmistrza krytykuje on swój pomysł podtrzymuje będzie pomnik więc w Ryglicach pal sześć dziury na ulicach. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re:sejm drenuje portwele 09.01.08, 19:00 Po co zaraz tyle krzyku Odwoływać się do NIKu I że bierze cię cholera Jakie sumy dasz z portfela A weź sobie kalkulator Jakie sumy wydasz na to założenie: -każdy polak da jeden złoty na posła co miesiąc -jest nas 38 milionów -daje to 38 milionów złotych -posłów 460 -dzieląc 38 mil na 460 posłów = ok. 82 tys. zł Więc szat znowu nie rozdzieraj Że sejm strasznie z ciebie zdziera Cię ogarną siódme poty Ile dajesz na głopoty Odpowiedz Link
al.1 Re:sejm drenuje portwele 09.01.08, 19:54 Bogatszy niech się bogaci? A biedny niech dalej traci? Zamiast dać potrzebującym Lepiej dawać balującym? W kraju nędza aż przytyka - Dziwna jest to polityka. Odpowiedz Link
alice0553 Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 21:16 Emeryt płaci składkę rentową i tu naprawdę ktoś ma coś z głową nie będzie z niego nigdy rencista to dla laika rzecz oczywista więc z jakiej racji go okradają nędzną jałmużnę wciąż uszczuplają? jeszcze podatek płacić im trzeba to już o pomstę woła do nieba. Odpowiedz Link
azaheca Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 21:37 Niechaj hasło nam przyświeci: To patriotyzm robić dzieci! te na renty zapracują? otóż nie,państwo zrujnują! kupę dzieci menele miewają i kasę na nie wysysają już od pokoleń nie pracują tych harujących wciąż oskubują mają na wódkę i papierosy Pomoc Społeczna daje kokosy dostają meble,żywność,mieszkania im już niczego się nie zabrania policja do nich zajrzeć się boi ma być skopana przez młodych gnoi? to nasza przyszłość,emerytura dziś moja wizja strasznie ponura.. Odpowiedz Link
zecozejak Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 21:43 jest dochód - jest i podatek. normalne jak na morzu statek. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 21:54 Inaczej Zeco tu będzie śpiewać gdy przyjdzie stare kości wygrzewać ale nie będzie za co, niestety będą rachunki, no i na bzdety tudzież lekarza nie starczy kasy takie czekają Cię rarytasy. Odpowiedz Link
zecozejak Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 22:05 e, są różni emeryci, niektórzy nie w ciemię bici, emerytury i pensje i jeszcze mają pretensje. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 22:19 Jeśli Ci zdrowie na to pozwoli możesz dorabiać sobie do woli lecz co z chorymi, którzy nie mogą? ich ta jałmużna przepełnia trwogą. Odpowiedz Link
azaheca Re: Emeryci w butelkę nabici. 12.01.08, 23:07 Może niech Unia za wszystko płaci? są w Europie ludzie bogaci ma być po równo,koniec i kwita unijna kasa dla emeryta.. Odpowiedz Link
alice0553 Re: Emeryci w butelkę nabici. 13.01.08, 00:16 Azę do Sejmu wybrać nam trzeba to emerytom przychyli nieba. Odpowiedz Link
azaheca Re: Emeryci w butelkę nabici. 13.01.08, 00:26 Pewnie do Sejmu bym się nadała i tam wierszem wciąż gadała zamiast jak Gabryś latać po stole już głupie rymy pie...lić wolę ja się nadaję,daję słowo i mam przecież gablotę nową nie potrzebuję także szofera to już oszczędność w sobie zawiera mogę iść także na piechotę mam bardzo blisko nową robotę czyli widzicie,same plusy chociaż mam także pewne pokusy by Rudą z sobą wszędzie prowadzać o sprawach państwa z psem się naradzać Odpowiedz Link
zecozejak Re: Emeryci w butelkę nabici. 13.01.08, 16:04 oj, przez takie janosiki przyjdzie spie. do Ameryki. Odpowiedz Link
azaheca Re: Emeryci w butelkę nabici. 13.01.08, 16:47 W Ameryce manna z nieba nie pracujesz tam dla chleba lecz od razu na masełko hamburgera,świecidełko co na dłoni żony lśni miodem płyną lata,dni a gdyś już jest emerytem bierzesz wtedy swą kobitę w wielką podróż wyruszacie dosyć swojej willi macie co jest wielka i z basenem oczywiście nad akwenem wyruszacie do Afryki bo tam jeszcze zwierz jest dziki wśród tubylców,w chatce z liści żywot wiodą swój turyści bo to miarą jest sukcesu żyć w Afryce,ot bez stresu czasem tylko bank odwiedzić i z Afryki Wall Street śledzić.. Odpowiedz Link
madohora Re: Tanie państwo. 15.01.08, 18:03 Tanie panstwo? Tanie szkoły? Zastawione suto stoły No i praca dla każdego Chciałbyś tego. Co kolego? Ale to już przecież było... W wszystkich bajkach się zmieściło A te bajki są z morałem Kto jest skromny to dostaje... Rybak złotą rybkę złowił żona chciała się obłowić Ja pytanie zadam takie Kto dziś żoną? Kto rybakiem? I jak to jest z tą złotą rybką Odpowiedzi żądam. Szybko! Nawet biblia nie pasuje Trochę więcej już bieduję Kiedy przyjdą tłuste lata? Czy minęły już. A ja gapa? Gapa to też jest ptaszysko Czy bogactwo zżarło wszystko? Kto mi w końcu coś dobrego da? A los na to ha, ha, hahahaha!!! Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Tanie państwo. 15.01.08, 19:37 Pewne szkoły to tak radzą By ni czekać aż coś dadzą Razem z partią robotniczą Pchać się było przed oblicze Później było przetrzeć oczy Patrzeć gdzie Wałęsa skoczy Z unią wolność ramię w ramie Iść ku awuesu bramie A syn marny gdy ma kaca To do pisu wtedy wraca Los należy przewidywać Wiedzieć kiedy się platformy trzymać Narzekania Madohory Bo nie chciała iść do szkoły Odpowiedz Link
azaheca Re: Tanie państwo. 15.01.08, 22:04 Madohora w szkole była pewnie dobrze się uczyła lecz zabrakło przebiegłości bezwzględności i podłości to niezbędne są czynniki wygrać wyścig szczurów dziki gdzieś wysoko się uplasować i innymi nie przejmować.. Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: Tanie państwo. 15.01.08, 22:56 Nie o zwykłe tutaj szkoły W wierszu mym do Madohory Odpowiedz Link
azaheca Re: Tanie państwo. 16.01.08, 00:29 I ja też nie o tej szkole o życiowej pisać wolę tam pobiera się nauki to wymaga pewnej sztuki raz potrzeba być lizusem i opanować prawdy pokusę inny razem meandrować na kompromis się gotować lecz najczęściej bycie świnią (za to u nas już nie winią) bardzo mocno procentuje kto oskarży taką szuję? ludzie już nie uciekają interesik mały mają... a do kogo?do tej świni to ją pożądaną czyni towarzysko i rodzinnie przełykają świnię płynnie.. Odpowiedz Link
madohora Re: Tanie państwo. 16.01.08, 18:38 Zaskoczyłeś mnie że moje gadanie Odebrałeś jako narzekanie Wierszyk po prostu przeczytałeś I jego treść za bardzo analizowałeś Przyzwyczajony, że Madohora to dobre wychowanie i dobra szkoła Zanalizuj wierszyk jak to robią dzieci Może inaczej cię tekst oświeci Odpowiedz Link
kaszalot-net Re: analiza 16.01.08, 20:15 Madohoro Obiecuję się poprawić Laboratorium sobie sprawić Szklane kolby destylarkę Sześć palników oraz grzałkę Biały chałat sobie sprawię Będę chemik, może prawie I Twój wierszyk w kolbę wkładał Jaki odczyn będę badał Proces będzie to chemiczny Jak chce Madohora, by analityczny Tylko nie pisz w azotanie Wszystko rąbnie i po sprawie Odpowiedz Link
azaheca Re: analiza 17.01.08, 12:53 Ty Kaszalocie maluj obrazki jeszcze wybuchną te wynalazki w białym chałacie możesz malować po co pracownię zaraz rujnować? Odpowiedz Link
madohora Re: analiza 19.01.08, 15:00 Wszak jesteś artystą A patrzysz tak blisko? Mnie wysyłasz do szkoły Czy nie dla ciebie metafory? Odpowiedz Link
madohora Re: analiza 19.01.08, 15:07 Szczurów wyścig, wyścig szczurów Nie jest dla mnie żadną bzdurą Lecz już dziś się nie nadaję O trzy kroki (z tyłu) gdzieś zostaję W życiu byłam już ofiarą Komuś było ciągle mało O służbowe szło relacje Przegrałam. Chociaż miałam rację Ciężko to odchorowałam więc po prostu się wycofałam (może być też że poddałam) Jak się spotkasz z czymś co szumnie mobbingiem dziś zwane Nawet z tygrysa myszka zostanie. (Ja nie w markecie pracowałam a kłopoty takie miałam Na zewnątrz słoneczko świeciło a inaczej w środku było) Szczury wszystkie zostawiłam w własnej fimie się zaszyłam. Odpowiedz Link
azaheca Re: analiza 19.01.08, 20:30 Tu popieram Madohorę własnym szefem też być wolę nikt nie wrzeszczy,nie pogania przepisami nie zasłania co zarobię to jest moje i zwolnienia się nie boję nareszcie jestem zadowolona zawodowo też spełniona.. Odpowiedz Link
madohora Re: analiza 21.01.08, 18:13 Cóż choroba, nerwy, stresy lizusowskie też karesy Czy to szkoła czy przedszkole? Też już własną firmę wolę. Chociaż czasem mam pod górkę i z paznokci gryzę skórkę Nikt już mną nie rządzi Czasm człowiek sam zabłądzi Lecz za własne błędy płaci Patrzę na to też inaczej Jak mam pracę, nic nie słyszę Czasem wierszyk też napiszę Sama czasem dysponuję Siedzę w nocy i haruję Ale to jest moja wola własna Koniec, kropka no i basta Odpowiedz Link