Dodaj do ulubionych

Bułgaria 2004

29.01.04, 22:29
Witam

chciałbym sie dowiedziec z jakim biurem najlepiej wybrac sie do bulgari w
sierpniu.chcialbym tam spedzic 14 dni i bez wyzywienia bo jest tam naprawde
tanie wiec nie oplaca sie kupowac wycieczki z wyzywieniem. jak macie jakies
dobre biuro podrozy tanie polskie lub zagraniczne to dajcie znac

Dzieki
mn81
Obserwuj wątek
    • Gość: go Re: Bułgaria 2004 IP: 195.205.251.* 30.01.04, 08:15
      czy faktycznie nadal tam jest tak tanio? ja byłam w Bułgarii jakies 4 lata temu
      i było niesamowicie tanio, ale podobno potem zrobiło się drożej, nie wiem czy
      to prawda...
      nie pamiętam z jakiego biura byłam, na pewno z jakiegoś nieznanego, małego.
      wejdź na www.wakacje.pl i wpisz w wyszukiwarkę-trochę tego jest.
      pozdrawiam
      • mn81 Re: Bułgaria 2004 30.01.04, 23:13
        nie mam pojecia jak kiedys bylo tanio w porownaniu z polska ale teraz jak tam
        bylem to niektore rzeczy sa naprawde tanie a niektore w takiej samej cenie jak
        w polsce. zalezy co sie chcialo kupicsmile ale tak pozbierac wszystko razem to
        wychoodzi taniej i lepiej niz w polsce
      • Gość: arni Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.04, 10:39
        a ja u Bulgara,p.Stefana z :pistour@abv.bg
        i tez bylo super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        polecam i pozdrawiam!
        arni
    • Gość: Gramotny Re: Bułgaria 2004 IP: *.proxy.aol.com 31.01.04, 00:20
      Bułgaria, Polska pisze się z Dużej litery!!!
      Dlaczego na forum (którymkolwie) jest aż tyle niechlujstwa ortograficznego?
      • mn81 Re: Bułgaria 2004 31.01.04, 09:38
        bo tutaj nie jest konkurs ortograficznysmile
        • Gość: Kasia Re: Bułgaria 2004 IP: 212.14.48.* 18.02.04, 14:36
          Najtaniej obecnie do Bułgarii można dojechać z firmą Group. Jej siedziba
          znajduje sie w Warszawie. Autobus wyjeżdza we czwartki, sa zniżki dla
          studentów. Komfort jazdy dobry. a co do cen w Bułgarii to obecnie nie jest juz
          tak tanio. choc wydaje mi sie ze jeszcze jednak taniej od Polski.to zalezy czy
          chcesz spedzic wakacjew kurorcie(ceny bardzo wysokie), czy w jakiejs malej,
          uroczej wioseczce w ysoko w gorachsmile
          Pozdrawiam
          Zycze milego wypoczynku
      • Gość: robin hood Re: Bułgaria 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.04, 18:33
        Nie "z Dużej litery" a "Wielką literą". Dlaczego na forum jest aż tyle
        niechlujstwa?? tongue_out
      • kocibrzuch Re: Bułgaria 2004 10.04.04, 14:19
        I z dużej, i z wielkiej pisze się z małej litery. I pisze się jeszcze którymkolwiek, a nie którymkolwie.
    • Gość: arni Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.04, 23:22
      Latem 2003podawalem na forum namiary na pewnego Bulgara ,ktory ma w Pomorie
      wlasne biuro turystyczne ...i oferowal noclegi o roznym standarcie praktycznie
      na calym wybrzezu Morza Czarnego.Czlowiek mowi dobrze po polsku oto jego e-mail:
      pistour@abv.bg
      Pozdrawiam arni
      • Gość: Iwonka Re: Bułgaria 2004 IP: 5.5D* / *.gv.shawcable.net 18.02.04, 09:57
        Probowalam ta e-mail ale nie pracuje tak wiec moze podales zly adres albo osoba
        zmienila adres.
        Prosze sprawdz i daj znac
    • Gość: Pafnucy Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 01:17
      Czesc smile
      Swietna oferte do Bulgarii ma w tym roku Open Travel: samolot, autokar i dojazd
      wlasny tez. Maja rozne hotele - zalezy, co Cie interesuje smile Mam juz ich
      katalog, ale na stronie jest jeszcze zima tylko.
      • mn81 Re: Bułgaria 2004 01.02.04, 10:13
        mnie interesuje dojazd autokarem w okresie od 04.08 najdluzej do 25.08.
        najlepiej na 14 dni samego pobytu w bulgari i bez wyzywienia
        • temperowka Re: Bułgaria 2004 01.02.04, 12:10
          mn81 napisał:

> mnie interesuje dojazd autokarem w okresie od 04.08 najdluzej do 25.08.
          > najlepiej na 14 dni samego pobytu w bulgari i bez wyzywienia

sad Nie wiem, czy Ci sie oplaci... Zwlaszcza, jesli jedziesz z rodzina smile
          Obiekty bez wyzywienia sa albo kiepskie, albo bardzo drogie...
          Dam Ci przyklad smile

Zlote Piaski (dzielnica Czajka - bardzo spokojna okolica)
          Hotel **+ w terminie 6.08 - 18.08 kosztuje 1295 zlotych za os. dorosla w pokoju
          2 os. Ta cena zawiera: wyzywienie (HB bufet), dojazd autokarem, ubezpiecznie,
          zwiedzanie Sighisoary (Dom Drakuli), grill party z winem i tancami,
          wycieczka "Warna by Night". Po drodze jest nocleg tranzytowy w *** hotelu w
          Rumunii ze sniadaniem za 19 euro.
          W hotelu m.in.: basen, brodzik, plac zabaw dla dzieci, fitness, sauna, bilard.
          Pokoje (w nowiutkim skrzydle hotelu): lazienka, lodowka, TV-SAT (polskie
          programy), balkon. Hotel polozony 400 m od slicznej (dlugiej na 4 km, a
          szerokiej na 100 m) piaszczystej plazy Kabakum. Z hotelu mozna na plaze zjechac
          kolejka krzeselkowa (z plazy do hotelu tez) kolejka krzeselkowa i podziwiac
          widoki wink
          Podobny hotel (50 m od poprzedniego) tylko z wyz. All Inclusive - kosztuje 1545
          zlotych. Dziecko do 12 lat z rodzicami jedzie tylko za 400 zlotych! Wiec jak
          jedziesz z rodzina, to sobie przelicz smile

Apartamenty bez wyzywienia w sw.Konstantynie i Elenie: w sierpniu 2-3 osoby:
          1990 zlotych, a 4-5 osob 2740 zlotych! Ceny za tydzien! Bez jedzenia, bez
          transportu, pol km od plazy. A jeszcze dodac trzeba koszty ubezpieczenia i
          oplate klimatyczna. Co prawda jest basen i klimatyzacja.

Jak masz jeszcze jakies pytania smile To pytaj smile

• mn81 Re: Bułgaria 2004 01.02.04, 19:29
            ja jade tylko z dziewczyna i wiem ze mozna zalatwic tani pobyt w sozopolu az 14
            dni jakies 900 zl z przejazdem i zakwaterowaniem. W tamtym roku bylem na polu
            namiotowym pod sozopolem i moj koles znalazl tam kwatere u starszej babki za n
            iecale 8 lv. Ale ja chce jechac terz na cos zorganizowanego.
            • temperowka Re: Bułgaria 2004 01.02.04, 21:51
              Ano pewnie mozna - wszystko zalezy od tego - czego szukasz smile
              Bo ja na przyklad ze spartanskich warunkow juz wyroslam i rozleniwilam sie tez
              juz troche...
              • tomaszek193 Re: Bułgaria 2004 02.02.04, 22:12
                Bułgaria wg mnie nie ma teraz konkurencji jeśli chodzi o stosunek cen do
                komfortu wypoczynku. Planuję wyjazd do BG już trzeci raz z rzędu. Jeśli nie
                chcesz spędzić wakacji w typowym kombinacie turystycznym czyli w Złotych
                Piaskach, Słonecznym Brzegu czy Albenie, to szkoda pieniędzy i zawracania
                sobie głowy z rezerwowaniem wcześniej miejsc w pensjonatach czy hotelikach. Na
                miejscu, np w Primorsku, wybierzesz sobie co chcesz, obejrzysz pokój,
                potargujesz się i będziesz zadowolony. Jest tylko jeden warunek(!!!), nie
                przyjeżdżaj do kurortu w piątek czy sobotę, wtedy jest pełno weekendowych
                turystów bułgarskich i faktycznie bardzo trudno o miejsce. Ale już w
                niedzielę, możesz przebierać w ofertach jak w ulęgałkach. Nie ma więc sensu
                przepłacać w biurach podróży i zobowiązywać się do przyjazdu w określonym dniu
                do miejsca, którego standard jest trudny do przewidzenia. Wyjątkiem są trzy
                wymienione wcześniej kurorty, gdzie bazę noclegową tworzą prawie wyłącznie
                hotele wykupione przez wielkie międzynarodowe biura podróży. W pozostałych
                miejscowościach, z prywatnymi pensjonatami, kwaterami, willami czy hotelikami
                czekają na indywidualnych turystów i nie mają umów z touroperatorami.
                Osobiście nie polecam Sozopolu, gdzie plaża jest taka sobie i jest bardzo
                ciasno. Jest też droższy od niedalekiego Primorska, gdzie jest wszystko co
                potrzeba, multum kwater, tanich restauracji i miejsc rozrywki. Plaże też są
                ładniejsze i luźniejsze, szczególnie południowa.
                • car_simeon Re: Bułgaria 2004 04.02.04, 16:41
                  Ja tam, polecam Sozopoł. Ma swój klimat. Plaża nie jest też najgorsza. Dużym
                  plusem jest to, że są dwie plaże. W ubiegłym roku chodziłem na plażę północną.
                  Jak znudziłem się leżeniem, to zawsze można było skoczyć do pobliskich knajpek
                  na starówce na rakiję lub mentę smile
                  • bulgaricus.com Re: Bułgaria 2004 06.02.04, 12:27
                    Jadąc do Bułgarii można się wybrać do:
                    - kurortu (kombajn turystyczny) - Złote piaski, Słoneczny Brzeg
                    - miasteczka turystycznego (głowna atrakcja to plaża i knajpki) - Carewo,
                    Primorsko
                    - kemping (większość ma złe warunki sanitarne) - Gradina, Złatnata ribka, Oazis
                    - dużego miasta (duże miasto z plażą) - Warna, Burgas
                    - miasteczka z klimatem (jest plaża i jest co pozwiedzać) - Nesebyr i Sozopoł

Jest to oczywiście mój prywatny podział smile
                • Gość: Iwonka Re: Bułgaria 2004 IP: 5.5D* / *.gv.shawcable.net 18.02.04, 09:52
                  Tomaszek, poradz prosze gdzie w Bulgari i do jakiego hotelu.

Pytamlam sie o to juz dwukrotnie na forum ale nikt nie chce nic doradzic.
                  Prosze wiec dajcie jakies namiary na miejscowosc, fajny hotel i z jakim biurem.

e-mail: iwonkabratek@yahoo.com

dzieki
                  • Gość: arni Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 17:30
                    e-mail , ktory podalem jest prawdziwy,nie wiem dlaczego nie mozesz uzyskac
                    polaczenia ?moze serwer nie pracowal ? probuj jeszcze raz: pistour@abv.bg ;
                    recze ze dostaniesz odpowiedz i ciekawe propozycje;podam jeszcze jeden adres na
                    tego samego czlowieka :marinov_stefan@hotmail.com
                    pozdrawiam
                    arni
            • Gość: Anna Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 00:28
              "Też" pisze się przez "Ż". Pomimo, że to nie konkurs ortograficzny to jednak
              takie słowo powinno pisać sie poprawnie. O zgrozo.
          • Gość: Lena Re: Bułgaria 2004 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 12:37
            Ale chyba do innego panstwa jedzie sie takze po to zeby poznac jego kulture,
            historie czy obyczaje takze te kulinarne, a siedzac non stop w hotelu i jedzac
            obiadokolacje w formie bufetu nie sprobujesz swietnej kuchni bulgarskiej. Bylam
            w Bulgarii 2 lata temu, odzywaialam sie tylko w knajpach i wcale nie
            zbankrutwalam. Powiem wiecej ceny ktore ty podajesz to straszna drozyzna. My w
            dwie dorosle osoby lacznie z samolotem (800 zl), apartamentami (jakies 20 zl
            osoby, za piekny pokoj w nowym Neseberze i wielkim tarasem i widokiem na stary
            Nesebar) i oczywiscie zarciem i innymi rozrywkami nocnymi bez zadnego liczenia
            sie z kasa w dwa tygodnie zmiescilismy sie raptem w 4000 zl. Duzo? i nie
            tlukalm sie dwa dni autokarem tylko w trzy godzinki samolotem do Burgas.
          • Gość: odziu Re: Bułgaria 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 15:01
            Czy możesz podać jakie biuro oferuje te noclegi??
      • Gość: agnienienia Re: Bułgaria 2004 IP: *.dialup.supermedia.pl 18.02.04, 10:41
        Ja właście zarezerwowałam wycieczkę z Open Travel,do Bułgarii, do Złotych
        Piasków na 10 dni(autokar, samolot, hotel *** i zarcie dwa razy dziennie- nie
        chciałam, ale taka oferta), za 695zł. Jade w czerwcu i az boje sie pomyslec....
    • Gość: ika Re: Bułgaria 2004 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.02.04, 19:08
      spróbuj dowiedzieć się o Obzor - tanie kwatery, tanie knajpki z prawdziwie
      bułgarską atmosferą,piękna plaża,bardzo mało turystów z Polski/dla mnie to
      plus/-wypoczynek dla leniuchowania znakomity i do tej pory pamiętam ludzi
      chodzacych po płonącym ogniu- tzw. wieczór bułgarski.
    • Gość: Marek Re: Bułgaria 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:47
      Ja bylem w zeszlym roku z paczką 18 osobową bylo super
      Gorąco polecam Bułgarie !!!
      rezerwowalem u bułgara w Polsce ktory prowadzi strone www.bulgariaonline.pl
    • Gość: anna Re: Bułgaria 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 20:34
      W zeszłym roku byłam w Złotych Piaskach z Orbisem.W hotelu jadłam tylko
      śniadania a obiadokolacje codziennie w innej knajpce.Było bardzo smaczne,duże
      porcje a przede wszystkim tanie.Hotel radzę wybrać przynajmniej *** (są już po
      remoncie i mają całkiem dobre warunki).Bardzo dobry jest nowy hotel Atlas****.
      • Gość: sysia Re: Bułgaria 2004 IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 11:32
        Piszesz, że jedzenie w knajpkach jes tanie, a ja po przeczytaniu większości
        opinii doszłam do wniosku że jednak jest tam drogo. Jesli możesz to napisz
        jakie są ceny tam ceny.
    • Gość: Krzesimir Re: Nie za darmo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:58
      ludzie w Bułgarii jest tanio ale nie za darmo. Obiad za 6-10 zł to na prawde
      nie jest dużo. Jedźcie nad nasze morze to zobaczycie ile co kosztuje. Obłęd. W
      Bułgarii można pożyć, a biur oferujących wczasy nad Morzem Czarnym jest dużo.
      Krakowska SKARPA, Sosnowiecka MAŁGOSIA, Tyskie MARO, Bielska AMIDA i wiele
      innych. Zależy kto czego oczekuje. Chcecie drogo to do ALBENY i BAŁCZIKU, a
      tanio Primorsko, Sozopol czy Obzor. Do wyboru. Ja jeżdże do Bułgarii 18 lat i
      wiem jak sie tam zmieniało. Teraz jest nieporównywalnie. A ceny na prawde są
      niskie. Udanych poszukiwań - udanych wakacji - Krzesimir
      • Gość: Gośka Re: Nie za darmo IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 10:26
        Skoro jeździsz od 18 lat do Bułgarii, to może masz jakiś namiar na prywatne
        kwatery w Primorsku?
        Pozdro
    • Gość: theo Re: Bułgaria 2004 IP: 217.8.184.* 24.03.04, 16:16
      ja polecam damptour z cieszyna, bylem z nimi w zeszlym roku w rawdzie kolo
      neseber, albo sindbad z opola
      • joko5 Re: Bułgaria 2004 26.03.04, 10:18
        Byłam w Bułgarii w zeszłym roku i jeśli chodzi o tanie jedzenie to macie racje
        tylko pamiętajcie zabierzcie je ze sobą z Polski. Spędziłam dwa tygodnie w Sw.
        Vlas ok. 50% turystów to byli nasi rodacy, którzy uwierzyli w niebywałą okazję
        cenową Bułgarii i pojechali ze śmieśznie małą ilością pieniędzy, która
        skończyła się przed końcem pierwszego tygodnia pobytu. Jeśli chcecie spędzić
        urlop w godnych warunkach i nie odmaciać sobie leżaków na plaży- oczywiście
        płatnych, obiadów w restauracjach a nie w przydrożnych budkach z naleśnikami to
        proponuję nie ufać w niesamowitą taniość tego kraju, jeśli jednak coś się
        zmieniło od ubiegłego roku ( w co wątpię) to wrócicie z kasą do domu. Postaram
        się odnaleźć przykładowe ceny z ubiegłego roku.
        • joko5 Re: Bułgaria 2004 26.03.04, 10:30
          Poniżej podam kilka przykładowych cen w LV (ceny sklepowe)przelicznik USDx2,5,
          EUROx2,4:
          - Coca cola 2l - 2,20lv
          - Piwo puszka - 1,00-2,0lv
          - bułka - 0,20-0,40lv
          - sok 1l karton - 1,66-4,50lv
          - sok Sonda marchewka-pom 200ml - 1,40lv
          - sałatka szopska - 1,50-2,50lv
          - pomidory 1kg - 0,60-0,90lv
          - arbuz 1 kg - 0,80-1,00lv
          - czekolada Milka bez dodatków 100g - 1,35-1,50lv
          - baton Bounty - 1,35-1,50lv
          - naleśnik z czekoladą lub dżemem 1 szt. - 0,80-1,20lv
          - pizza margerita - 7,00lv
          - czekolada mleczna Kraft - 1,10lv
          - ser topiony trójkąt (cały krążek) - 2,00-3,00lv
          - masło 125g - 0,75-0,90lv
          - 7 days duże -1,45-1,65lv
          - banany 1kg -1,5lv
          - ser topiony 100g - 1,15-1,60lv
          - brzoskwinie 1kg - 1,60-1,80lv
          - nektaryny 1kg - 2,80-3,50lv
          - jogurt pitny 330g - 0,80-1,00lv
          - nalewka różana (specjalność do kupienia chyba tylko w Neseberze) - 10,00lv
          - wino różane 0,75l - 2,50-3,50lv
          - rakija 0,75l - 1,50-6,00lv
          - 7 days małe - 0,50lv
          - fanta 2l - 2,10lv
          - snikers - 0,75-0,90lv
          - za obiad składający się z 2 zup, 1 sałatki szopskiej, 1 porcji frytek, 2
          musaki, 2 szklanki soku, 1 piwo trzeba zapłacić od 20,00 do 30,00lv
          - Happy Meal w McDonald - 8,00lv
          - omlet z szynką lub żółtym serem 1 szt - 1,50-3,00lv
          - parasol na plaży - 4,00lv
          - leżak na plaży - 4,00lv
          - w McDonald za BigMaca z frytkami i Fantą, Happy Meal, FischMac i Chiken Mac z
          Coca Colą zapłaciłam 29,50lv!!! (strasznie drogo).
          - noclegi zaczynają się od 10lv do 60lv
          • Gość: Lena Re: Bułgaria 2004 IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.04, 12:45
            Wybacz ale 30 lewa za pol McDonalda to jest drogo?
            • joko5 Re: Bułgaria 2004 05.05.04, 13:54
              30Lv = 75PLN, Happy Meal w Polsce kosztyje ok. 9PLN w Bułgarii 9Lv czyli
              22,50PLN, rachunek jest oczywisty.
              • Gość: Lena Re: Bułgaria 2004 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.05.04, 13:04
                Nie wiem, nie orientuje sie nie jadam takiego za przeproszeniem syfu
              • Gość: Mumin Re: Bułgaria 2004 IP: 151.92.176.* 07.05.04, 17:15
                Joko5 dlaczego siejesz zamęt. Oczywistą jest, że ceny w Albenie, czy Złotych
                Piaskach są naprawdę wysokie. Natomiast wystarczy przejechać 5 km, a ceny
                spadają o 50%. Takim przykładem jest Kranewo, oddalone od Albeny o 3 km. A
                różnica w cenach jest kolosalna. Nie wspomnę o cenach w nienadmorskich
                miejscowościach. Zwiedzając jeden z monastyrów zatrzymaliśmy się na obiad w
                malutkiej miejscowości. Za 4 obiady z winem zapłaciliśmy 17 lewa.
                • joko5 Re: Bułgaria 2004 11.05.04, 14:26
                  Ceny podawałam z Sw Vlas, jeśli ktoś tam był to wie jaka to dziura. Nie sieję
                  zamętu, ale przykro było patrzeć jak moi rodacy bezmyślnie wybrali się ze 100$
                  na dwa tygodnie czteroosobową rodziną.
        • mn81 Re: Bułgaria 2004 27.03.04, 11:16
          a kto Tobie mowil ze okolice varny sa tanie??
          ja bylem w tamtym roku w sozopolu i ceny ktore podalas sa o 40-70% nizsze.Wiec
          jak nie masz duzych wymagan co do zakwaterowania to polecam sozopol lub okolice
          Burgas.
          • Gość: Marlew Re: Bułgaria 2004 IP: *.grohe.de / *.us.infonet.com 30.03.04, 09:46
            Byłem w zeszłym roku 2 x w Rawdzie - leży pomiędzy Pomorie a Sł. Brzegiem -
            bardzo rozrywkowa miejscowość dla Bułgarów, Polakw, Czechów itp a ceny palce
            lizać wink :
            - wino w kawiarni (butelka) 2-3 lewa (7,5 pln !!!)
            -kawa espresso - 0,4 lewa
            - piwo - 0,8 - 1 lewa
            -szopska - 1,2-2 lewa
            - caca - 1,5 lewa
            - nocleg w hotelu turyst. (ale pokój z łaz.) w sierpniu - 6 euro/os

Dla mnie to bya bomba i tym razem jadąc do Turcji mam obowiązkowy postj w
            Rawdzie
            pozdr
            • Gość: lechu Re: Bułgaria 2004 IP: *.aster.pl 21.07.04, 17:17
              Ja też byłem w Rawdzie we wrześniu 2003-okropna pogoda...
              Owszem-ceny b. atrakcyjne i super kuchnia np. w mechanie na ul. Briz.
              W tym roku też się chyba wybiorę na przełonie sierpnia i września.
              Czy ma Pan miary na tanie kwatery niekoniecznie w Rawdzie, lecz np. w
              Primorsku, Ahtopolu i innych...
              Pzdrw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka