Dodaj do ulubionych

ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA

IP: 212.160.95.* 30.07.03, 12:08
Prosze o informacje ile mniej wiecej mam wziasc kasy na tydzien do Bul;gari-
Sloneczny Brzeg i jak walute
Obserwuj wątek
    • Gość: bula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 30.07.03, 13:52
      100-120 euro spokojnie starczy na porzadne zarcie i ostre picie.
      • Gość: bul Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 30.07.03, 13:55
        Gość portalu: bula napisał(a):

> 100-120 euro spokojnie starczy na porzadne zarcie i ostre picie.

sory,w slonecznym jest jakies 50 procent drozej,ale i tak powinno styknac ja na
        2 tyg zawsze biore 230.I jeszzcze zostaje.No i zawsze przywioze sobie mnóstwo
        pierdół
        • Gość: ania Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 212.160.95.* 30.07.03, 14:09
          ja mam sniadanie w hotelu to moze mi starczy 100 euro
          • Gość: kasik Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 31.07.03, 11:15
            Gość portalu: ania napisał(a):

> ja mam sniadanie w hotelu to moze mi starczy 100 euro

Spoko starczy tylko pamietaj słoneczny Brzeg i Neseber są dość drogie w
            porównaniu np z Vlas do którego ze słonecznego masz bardzo blisko.Tam bardzo
            sie nastawiaja na Niemców nawet w McDonaldzie w Sl.rzegu jest drożej niż w
            McDonaldzie w Burgas!Dziwne ale prawdziwe.No i musisz uważać ,żeby cie nie
            wyrolowali przy wymianie ale to juz pilotka czy rezydent Ci powie.
    • Gość: Aneta Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.insat.net.pl / 172.21.0.* 01.08.03, 22:42
      Właśnie wróciłam ze Słonecznego Brzegu.Polecam restaurację "Kondor" obok
      poczty.Ponieważ nie jest przy promenadzie, to ceny o połowę tańsze, a jedzenie
      super. Duży wybór sałatek, dań z grilla i specjałów bułgarskich. Przykładowo -
      pół kurczaka z grilla 2,90 lewa, sałatki od 1,40 - 1,90 lewa, zestawy obiadowe
      (mięsko, frytki, sałatka) od 4,60 - 11 lewa. Piwko -0,80 lewa, cola - 0,70 lewa.
      1 euro = 1,91 lewa; 1 dolar = 1,65 lewa. korzystnie jest wybierać pieniądze z
      bankomatów - ale większość akceptuje tylko karty maestro.
      Przy promenadzie ceny są trochę wyższe, ale jak dla nas i tak niezbyt wysokie
      (bardziej zbliżone do polskich).A atrakcji mnóstwo !!!! Dobry wybór - ja
      wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona.
      • Gość: paula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.chello.pl 04.08.03, 18:49
        Gość portalu: Aneta napisał(a):

> Właśnie wróciłam ze Słonecznego Brzegu.Polecam restaurację "Kondor" obok
        > poczty.Ponieważ nie jest przy promenadzie, to ceny o połowę tańsze, a
        jedzenie
        > super. Duży wybór sałatek, dań z grilla i specjałów bułgarskich. Przykładowo -

> pół kurczaka z grilla 2,90 lewa, sałatki od 1,40 - 1,90 lewa, zestawy
        obiadowe
        > (mięsko, frytki, sałatka) od 4,60 - 11 lewa. Piwko -0,80 lewa, cola - 0,70
        lewa
        > .
        > 1 euro = 1,91 lewa; 1 dolar = 1,65 lewa. korzystnie jest wybierać pieniądze z
        > bankomatów - ale większość akceptuje tylko karty maestro.
        > Przy promenadzie ceny są trochę wyższe, ale jak dla nas i tak niezbyt wysokie
        > (bardziej zbliżone do polskich).A atrakcji mnóstwo !!!! Dobry wybór - ja
        > wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona.

Witam
        We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca warte
        odwiedzenia????
        Z gory dziekuje
        • Gość: Aneta Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.insat.net.pl / 172.21.0.* 05.08.03, 09:07
          Polecam Nesebar, miasto - zabytek wpisane na listę zabytków UNESCO.Poza tym
          Sozopol i Varna (z delfinarium) i jak będziesz w pobliżu Sofii - to oczywiście
          warto zobaczyc stolicę.
          Przyjemnego zwiedzania - na mnie najwieksze wrażenie zrobił Nesebar.
          • Gość: pawel3 Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 11:24
            Neseber moze robilby wrazenie gdyby nie milion straganow na ulicach. Idealnie
            psuja wizerunek miasta, no chyba, ze ktos mowiac o zwiedzaniu ma na mysli
            zwiedzanie straganow z koszmarkami.
        • Gość: kara Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.94.199.* 05.08.03, 09:50
          > Witam
          > We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca warte
          > odwiedzenia????
          > Z gory dziekuje

Oprócz Nesebaru można przejechać się do Stambułu, jest stosunkowo niedaleko.
          Poza tym ostatnio wyczytałam w przewodniku o jakimś słonym jeziorze gdzie na
          brzegu leży sól. Ponoć fajne, ale osobiście tam nie byłam. Warto w każdym razie
          poczytać jakieś przewodniki.
          A co do Warny to bardzo mi się nie podobała, ale może warto zobaczyć żeby
          samemu ocenić.
          P.S. Też byłam we wrześniu, w 2 połowie i niestety prawie wszystkie knajpki i
          nocne kluby były już zamknięte (po sezonie) albo były zamykane. Ale i tak było
          super.
          Pozdrawiam
          • Gość: paula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.chello.pl 06.08.03, 18:45
            Gość portalu: kara napisał(a):

> > Witam
            > > We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca war
            > te
            > > odwiedzenia????
            > > Z gory dziekuje
            >
            > Oprócz Nesebaru można przejechać się do Stambułu, jest stosunkowo niedaleko.
            > Poza tym ostatnio wyczytałam w przewodniku o jakimś słonym jeziorze gdzie na
            > brzegu leży sól. Ponoć fajne, ale osobiście tam nie byłam. Warto w każdym
            razie
            >
            > poczytać jakieś przewodniki.
            > A co do Warny to bardzo mi się nie podobała, ale może warto zobaczyć żeby
            > samemu ocenić.
            > P.S. Też byłam we wrześniu, w 2 połowie i niestety prawie wszystkie knajpki i
            > nocne kluby były już zamknięte (po sezonie) albo były zamykane. Ale i tak
            było
            > super.
            > Pozdrawiam

Dziekuje za odpowiedz smile
            Ja jade w pierwszej polowie wrzesnia wiec moze nie bedzie az tak zle.
            A jakie dyskoteki lub knajpki bys polecila????

p.s. a jak z pogoda we wrzesniu?!?!?!?

pozdrawiam
            • Gość: jola Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.anetka.provider.pl 07.08.03, 08:48
              Proponuję zabranie większej ilości kasy, tak na wszelki wypadek. Właśnie
              wróciłam z Sw. Wlas w Bułgarii średnio wydaliśy po 270USD na głowę w dwa
              tygodnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka