Gość: Ania IP: 212.160.95.* 30.07.03, 12:08 Prosze o informacje ile mniej wiecej mam wziasc kasy na tydzien do Bul;gari- Sloneczny Brzeg i jak walute Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 30.07.03, 13:52 100-120 euro spokojnie starczy na porzadne zarcie i ostre picie. Odpowiedz Link
Gość: bul Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 30.07.03, 13:55 Gość portalu: bula napisał(a): > 100-120 euro spokojnie starczy na porzadne zarcie i ostre picie. sory,w slonecznym jest jakies 50 procent drozej,ale i tak powinno styknac ja na 2 tyg zawsze biore 230.I jeszzcze zostaje.No i zawsze przywioze sobie mnóstwo pierdół Odpowiedz Link
Gość: ania Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 212.160.95.* 30.07.03, 14:09 ja mam sniadanie w hotelu to moze mi starczy 100 euro Odpowiedz Link
Gość: kasik Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.117.149.* 31.07.03, 11:15 Gość portalu: ania napisał(a): > ja mam sniadanie w hotelu to moze mi starczy 100 euro Spoko starczy tylko pamietaj słoneczny Brzeg i Neseber są dość drogie w porównaniu np z Vlas do którego ze słonecznego masz bardzo blisko.Tam bardzo sie nastawiaja na Niemców nawet w McDonaldzie w Sl.rzegu jest drożej niż w McDonaldzie w Burgas!Dziwne ale prawdziwe.No i musisz uważać ,żeby cie nie wyrolowali przy wymianie ale to juz pilotka czy rezydent Ci powie. Odpowiedz Link
Gość: Aneta Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.insat.net.pl / 172.21.0.* 01.08.03, 22:42 Właśnie wróciłam ze Słonecznego Brzegu.Polecam restaurację "Kondor" obok poczty.Ponieważ nie jest przy promenadzie, to ceny o połowę tańsze, a jedzenie super. Duży wybór sałatek, dań z grilla i specjałów bułgarskich. Przykładowo - pół kurczaka z grilla 2,90 lewa, sałatki od 1,40 - 1,90 lewa, zestawy obiadowe (mięsko, frytki, sałatka) od 4,60 - 11 lewa. Piwko -0,80 lewa, cola - 0,70 lewa. 1 euro = 1,91 lewa; 1 dolar = 1,65 lewa. korzystnie jest wybierać pieniądze z bankomatów - ale większość akceptuje tylko karty maestro. Przy promenadzie ceny są trochę wyższe, ale jak dla nas i tak niezbyt wysokie (bardziej zbliżone do polskich).A atrakcji mnóstwo !!!! Dobry wybór - ja wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona. Odpowiedz Link
Gość: paula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.chello.pl 04.08.03, 18:49 Gość portalu: Aneta napisał(a): > Właśnie wróciłam ze Słonecznego Brzegu.Polecam restaurację "Kondor" obok > poczty.Ponieważ nie jest przy promenadzie, to ceny o połowę tańsze, a jedzenie > super. Duży wybór sałatek, dań z grilla i specjałów bułgarskich. Przykładowo - > pół kurczaka z grilla 2,90 lewa, sałatki od 1,40 - 1,90 lewa, zestawy obiadowe > (mięsko, frytki, sałatka) od 4,60 - 11 lewa. Piwko -0,80 lewa, cola - 0,70 lewa > . > 1 euro = 1,91 lewa; 1 dolar = 1,65 lewa. korzystnie jest wybierać pieniądze z > bankomatów - ale większość akceptuje tylko karty maestro. > Przy promenadzie ceny są trochę wyższe, ale jak dla nas i tak niezbyt wysokie > (bardziej zbliżone do polskich).A atrakcji mnóstwo !!!! Dobry wybór - ja > wróciłam baaaaaaaardzo zadowolona. Witam We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca warte odwiedzenia???? Z gory dziekuje Odpowiedz Link
Gość: Aneta Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.insat.net.pl / 172.21.0.* 05.08.03, 09:07 Polecam Nesebar, miasto - zabytek wpisane na listę zabytków UNESCO.Poza tym Sozopol i Varna (z delfinarium) i jak będziesz w pobliżu Sofii - to oczywiście warto zobaczyc stolicę. Przyjemnego zwiedzania - na mnie najwieksze wrażenie zrobił Nesebar. Odpowiedz Link
Gość: pawel3 Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 11:24 Neseber moze robilby wrazenie gdyby nie milion straganow na ulicach. Idealnie psuja wizerunek miasta, no chyba, ze ktos mowiac o zwiedzaniu ma na mysli zwiedzanie straganow z koszmarkami. Odpowiedz Link
Gość: kara Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: 195.94.199.* 05.08.03, 09:50 > Witam > We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca warte > odwiedzenia???? > Z gory dziekuje Oprócz Nesebaru można przejechać się do Stambułu, jest stosunkowo niedaleko. Poza tym ostatnio wyczytałam w przewodniku o jakimś słonym jeziorze gdzie na brzegu leży sól. Ponoć fajne, ale osobiście tam nie byłam. Warto w każdym razie poczytać jakieś przewodniki. A co do Warny to bardzo mi się nie podobała, ale może warto zobaczyć żeby samemu ocenić. P.S. Też byłam we wrześniu, w 2 połowie i niestety prawie wszystkie knajpki i nocne kluby były już zamknięte (po sezonie) albo były zamykane. Ale i tak było super. Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: paula Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.chello.pl 06.08.03, 18:45 Gość portalu: kara napisał(a): > > Witam > > We wrzesniu jade do slonecznego brzegu czy moglabys polecic Mi miejsca war > te > > odwiedzenia???? > > Z gory dziekuje > > Oprócz Nesebaru można przejechać się do Stambułu, jest stosunkowo niedaleko. > Poza tym ostatnio wyczytałam w przewodniku o jakimś słonym jeziorze gdzie na > brzegu leży sól. Ponoć fajne, ale osobiście tam nie byłam. Warto w każdym razie > > poczytać jakieś przewodniki. > A co do Warny to bardzo mi się nie podobała, ale może warto zobaczyć żeby > samemu ocenić. > P.S. Też byłam we wrześniu, w 2 połowie i niestety prawie wszystkie knajpki i > nocne kluby były już zamknięte (po sezonie) albo były zamykane. Ale i tak było > super. > Pozdrawiam Dziekuje za odpowiedz Ja jade w pierwszej polowie wrzesnia wiec moze nie bedzie az tak zle. A jakie dyskoteki lub knajpki bys polecila???? p.s. a jak z pogoda we wrzesniu?!?!?!? pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: jola Re: ILE KASY BO BLUGARI NA TYDZIEN TRZEBA IP: *.anetka.provider.pl 07.08.03, 08:48 Proponuję zabranie większej ilości kasy, tak na wszelki wypadek. Właśnie wróciłam z Sw. Wlas w Bułgarii średnio wydaliśy po 270USD na głowę w dwa tygodnie. Odpowiedz Link