fwiesyk 09.06.08, 19:44 Witam, planuje zakup mieszkania i chciałbym skorzystać z oferty Deutshe banku, czy oferta jest korzystna? i czy warto współpracować z tym bankiem?Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomala1111 Re: Deutshe Bank 09.06.08, 19:53 zeby powiedziec czy jest korzystna trzeba ją znać:) co do banku. uważaj bo czasem jest tam niezłe zamieszanie. obiecuja duzo a potem.. Odpowiedz Link Zgłoś
pstry-czek Re: Deutshe Bank 23.07.08, 14:16 Przyznam, że DB ma rzeczywiście dobrą ofertę jeśli chodzi o kredyt. Jednak obsługa Deutsche Banku pozostawia bardzo wiele do życzenia. Może to mój pech, a może nie, ale trafiłam na pana obsługującego, który ostatnią ratę mojego kredytu wysłał na moje prywatne konto, a nie do developera. Gdybyśmy nie sprawdzili własnego konta, z którego korzystamy tylko w wypadku przesłania miesięcznej raty, to skończylibyśmy z karami do zapłaty za opóźnienie. Pan z DB się poprostu pomylił. Super. Przy paru innych okazjach, aby mieć mnie z głowy skłamał, że wszystko o co go prosiłam zostało sprawdzone, gdy po miesiącu okazało się, że nic nie zostało sprawdzone. To oznaczało opóźnienie paru moich ruchów finansowych o miesiąc i stratę pieniędzy. Fakt, niewielka suma, ale zawsze. Dodam, że NIGDY od niego nie usłyszałam słowa przepraszam, a jedynie zwalanie winy na tajemnicze, niezidentyfikowane osoby z krakowskiego oddziału DB. Na końcu zostaliśmy z mężem obrażeni i nazwani 'roszczeniowymi' klientami. Przyznam, że ręce opadają. Dziś zmieniliśmy już osobę prowadzącą nasz kredyt, ale poważnie zastanawiamy się nad zmianą banku. Trudności jakie DB stwarza przy wydawałoby się prostych czynnościach oraz podstawowy brak kultury i kompetencji niektórych pracowników odstrasza i nawet najlepsze warunki kredytowe nie są w stanie przysłonić tej sytuacji. Mam nadzieję, że inni klienci DB mieli więcej szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
taliaeasy Re: Deutshe Bank 09.06.08, 20:23 Jakby Pan chciał to proszę przesłać mi na maila jaki kredyt Pan interesuje, na co itp. to Panu sprawdzę ofertę DB i nie tylko (oczywiście bezpłatnie). Ja uważam,że jest bardzo dobra obsługa po sprzedażowa i możliwość negocjacji. Mają natomiast bardzo konkretnie sprecyzowanych klientów docelowych. W razie pytań zapraszam. Natalia Finamo Doradca ds Kredytów Hipotecznych 667 017 828 natalia.romanska@finamo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
km130707 Re: Deutshe Bank 09.06.08, 20:41 Ja też chcę skorzystać z oferty tego banku. Wstępna oferta jest korzystna. Ale jeszcze się waham, choć kieruję się zapewnieniami tego banku, że w ciągu miesiąca wszystko załatwimy. Może jeszcze ktoś się wypowie. Odpowiedz Link Zgłoś
doradztwo.finansowe Re: Deutshe Bank 09.06.08, 21:00 DB ma dobrą oferte dla klientów z wyższej półki , przy dużej kwocie kredytu i sporych zarobkach daję naprawdę ciekawe warunki obecnie jak odpadl Fortis mogą się nie powtórzyć .Wnioski też są w miarę szybko procesowane ale jak wiadomo wszystko zalezy od konkretnej sytuacji . A i jak do DB to tylko po walute , po pln nie ma za bardzo po co . Odpowiedz Link Zgłoś
taliaeasy Re: Deutshe Bank 09.06.08, 21:55 Jakby Pan chciał to proszę przesłać mi na maila jaki kredyt Pan interesuje, na co itp. to Panu sprawdzę ofertę DB i nie tylko (oczywiście bezpłatnie). Ja uważam,że jest bardzo dobra obsługa po sprzedażowa i możliwość negocjacji. Mają natomiast bardzo konkretnie sprecyzowanych klientów docelowych. W razie pytań zapraszam. Natalia Finamo Doradca ds Kredytów Hipotecznych 667 017 828 natalia.romanska@finamo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
doradca.warszawa Re: Deutshe Bank 10.06.08, 13:45 Witam serdecznie! Deutshe Bank często proponuje korzystne warunki, a po decyzji kredytowej je zmienia. Współpracuję z 18-ma bankami, mogę przedstawić również oferty innych banków. Najlepiej dla zabezpieczenia złożyć wniosek do 2 baków, a po decyzji kredytowej wybrać jedną ofertę. Jeśli jest Pan zainteresowany podjęciem współpracy proszę o kontakt na adres mailowy i więcej szczegółów. Pozdrawiam! niedzwiecka@unia.nieruchomosci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
super_kredyt Re: Deutshe Bank 10.06.08, 18:57 Witam serdecznie, Jeżeli będziecie Państwo zainteresowani przedstawieniem oferty kredytowej DB, to zapraszam. Warunki kredytowe są bardzo dobre, potrzebna jest tylko zdolność kredytowa. Bank sam nie zmienia warunków. Warunki cenowe kredytu są ustalane po decyzji kredytowej,następnie są one przedstawiane kredytobiorcy, i dopiero po akceptacji kredytobiorcy, umowa kredytowa jest zamawiana do podpisu. Na decyzję kredytową oczekuje się 5-6 dni roboczych, przy złożeniu kompletu dokumentów. Tak więc aby się przekonać, czy będzie Pana satysfakcjonował kredyt i obsługa w DB, nie trzeba długo czekać. Pozdrawiam, klaudia.bialucha@db.com Doradca ds.Produktów Finansowych Deutsche Bank Odpowiedz Link Zgłoś
xxxslll Re: Deutshe Bank 15.08.08, 00:59 Niestety, ale twierdzenie, że każdy oczekuje na wstępną decyzję kredytową od 5-6 dni jest zwykłym oszustwem. Osobiście czekałem ponad 2 tygodnie, a formalności związane z załatwieniem kredytu trwały ponad 2 miesiące. Całą winą za powstałą sytuację pan z banku obciążył "tajemniczych analityków", którzy są bardzo przepracowani. Osobiście przypłaciłem to "górą" nerwów i nieprzyjemnościami ze strony developera, a niestety nie był to koniec "niespodzianek" przygotowanych przez bank. Po zawarciu umowy kredytowej z bankiem okazało się, że tym razem "tajemnicza centrala banku" oczekuje ode mnie udokumentowanych wydatków własnych, jakie muszę ponieść, by wypłacono mi transze kredytu. Przy tym obsługujący mnie pracownik db sugerował, że nie ma nic wspólnego z wymaganiami, jakie stawia bank,a odpowiedzialna jest za taki stan rzeczy jedynie centrala banku, z którą osobiście rozmawiać oczywiście nie mogłem. Reasumując wymagania spełniłem, ale zdecydowanie nie polecam, ponieważ sam wkrótce zamierzam zmienić bank na bardziej przystępny indywidualnemu klientowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
midas.finanse Re: Deutshe Bank 10.06.08, 21:58 Możemy pomóc zdobyć taki kredyt . Oferujemy szeroką gamę kredytów z wielu różnych banków, nie pobieramy żadnej prowizji od pośrednictwa kredytowego. Proszę o kontakt na midas.finanse@interia.pl tel. 505 097 322 Joanna Magdalena Kubicka doradztwo finansowo-prawne Odpowiedz Link Zgłoś
oracki Oferta Multibanku 11.06.08, 23:16 Witam serdecznie, DB jest świetnym bankiem, nie mogę powiedzieć o nich złego słowa, mogę tylko zachwalać ;) Jednakże z przyjemnością przedstawiłbym Panu naszą ofertę, być może okaże się ona korzystniejsza niż DB. Nic oczywiście nie obiecuję, lecz jestem przekonany, iż mogę zaproponować Panu najlepsze warunki kredytowe, jakie mógłby Pan uzyskać w MultiBanku. Być może byłyby to konkurencyjne warunki do DB. Serdecznie pozdrawiam, Daniel Oracki daniel.oracki@multibank.pl Odpowiedz Link Zgłoś
km130707 Re: Deutshe Bank 03.08.08, 13:03 złożyliśmy wniosek do tego banku, ale niestety zostaliśmy odrzuceni, bo w 2006 roku spóźniliśmy się 34 dni z zapłatą jakiejś raty 414 zł. Pojechałam do BIK-u i to sprawdziłam, tak było, ale nie sądziłam, że przy dochodach 10.000 zł netto na 2 osoby + jedna rata miesięczna 900 zł, nieruchomość nowa z wkładem własnym 140 tyś, kredyt 450 tyś zostaniemy odrzuceni. Inne banki wogóle tego nie brały pod uwagę. Deutsche Bank jest bardzo wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
kjhubner Re: OdrADZAM !!! 05.08.08, 22:50 BYŁEM W PARU BANKACH PYTAJAC O KREDYT hipoteczny 50 000 JAKO UZUPELNIENIE kosztów ZAKUPU MIESZKANIA ! w tym banku bylem zawsze za biedny aby otrzymac kredyt ! w pozostalych nie było problemu ! to samo z było z obsługa roru, w końcu rozstalem sie z nimi Odpowiedz Link Zgłoś