karynk 28.02.10, 11:49 Kochane dziewczyny, cos w mojej mojej nowej kuchni musi trafić do roga - płyta kuchenna lub zlew. Co lepiej sprawdzi się w rogu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazeta_mi_placi Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 11:59 Moim zdaniem lepszy zlew. Ja mam w rogu zlew. Odpowiedz Link
kk345 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 12:06 Zlew, bo kuchenka wymaga dobrego dostępu i swobody ruchów, zlew mniej. Odpowiedz Link
budzik11 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 13:24 Ja mam w rogu kuchenkę i nie narzekam. Nie ma znaczenia, czy kuchenka jest w rogu czy w ciągu blatu - dostęp do niej i tak jest tylko z przodu. No chyba że ktoś ma wolnostojącą albo w wyspie. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 13:51 A to dziwne-bo ja z trzech stron: z przodu i po obydwu bokach blatu. Mając kuchenkę w rogu miałam dostęp tylko do jednego boku.Czasem ciężko,zwłaszcza jak się gotuje na kilka garnków. Odpowiedz Link
budzik11 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 14:50 Ale jak? Wchodzisz na blat z boku?? Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 18:19 Nie,ale mogę go wykorzystać podczas gotowania aby coś szybko przełożyć,przygotować produkty które zaraz włożę do gara itp.itd. Odpowiedz Link
budzik11 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 01.03.10, 08:31 Przy kuchence w rogu też masz blat po obu stronach Odpowiedz Link
misself Re: zlew czy kuchenka w rogu? 01.03.10, 22:05 budzik11 napisała: > Przy kuchence w rogu też masz blat po obu stronach Ale jeśli stoisz przy kuchence, to druga osoba do tego blatu w rogu nie ma dostępu Chyba że mowa o kuchenkach montowanych ukośnie. Odpowiedz Link
misself Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 19:55 Jestem za zlewem. Przy więcej niż jednej osobie gotującej jednocześnie niewygodnie jest z kuchenką w rogu, przynajmniej mnie. Odpowiedz Link
iloneczka27 Re: zlew 28.02.10, 14:21 zlew - bo kuchenka to jak? jak sie dostaniesz do dalszych palnikow jak na pierwszym bedzie stal goracy gar, no chyba ze masz rece dwumetrowej dlugosci Odpowiedz Link
maria10344 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 14:38 Zdecydowanie zlew.Moja znajoma ma kuchenkę.Masakra.Nie można swobodnie wyjąć nic z piekarnika,a gotowanie przed świętami do tragedia.Zawsze jest poparzona Odpowiedz Link
ko_kartka Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 18:41 Zlew, zdecydowanie. Z powodu tych gorących garów właśnie. Odpowiedz Link
marzeka1 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 18:50 Jestem świeżo po remoncie kuchni, miałam kuchenkę w rogu- bez sensu, teraz w rogu mam zlew i to o wiele lepsze rozwiązanie. Odpowiedz Link
biala-myszka Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 19:07 Zdecydowanie zlew. Kuchenka o typowym "narożnikowym" kształcie to miraż, a zlewy są naprawdę fajne (np. 1,5 komory plus ociekacze po bokach) Odpowiedz Link
klara551 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 28.02.10, 23:05 W narożniku,to tylko zmywak kątowy,dwukomorowy.Wygodny,łatwo dostępny,a płyta ociekowa schowana w narożniku za komorami.Tylko trzeba za nim pochodzić Odpowiedz Link
lenkaaaa Re: zlew czy kuchenka w rogu? 01.03.10, 22:14 TYLKO NIE ZLEW!!!!!!!! Krzyczę, bo sama tak mam, dużo zmywam i jest to katorga. Kręgosłup wysiada już po 1 min. Może mam źle wyprofilowany i muszę się bardzo nachylać. Może ustaw tak, żeby na rogu wypadł okapnik a misa na którymś boku. BRYYYYYYY nigdy więcej takiego ustawienia. Odpowiedz Link
johana75 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 02.03.10, 10:41 Jk masz zmywarkę, to zlew w rogu bedzie lepszym rozwiązaniem Odpowiedz Link
beti555 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 04.03.10, 14:01 Mam w rogu kuchenkę. Jestem baaardzo zadowolona. Jeśli chcesz, prześlę Ci zdjęcie jak to wygląda. Odpowiedz Link
dolmadakia Re: zlew czy kuchenka w rogu? 04.03.10, 19:59 Mam kuchenkę.Nie jest tragicznie,ale też nie najwygodniej.Z tym,że róg ogranicza mi tylko jeden z boków,więc mam dostęp z dwóch stron.Jedyny mankament,że nie ma dużo miejsca obok do odstawiania,dla innych rzeczy potrzebnych do gotowania.Nie jest to najlepsze rozwiązanie.Ale zlew to chyba jeszcze gorzej-no,chyba,że narożny. Odpowiedz Link
hanadoma Re: zlew czy kuchenka w rogu? 05.03.10, 06:30 tez jestem przed remontem, planuje zlew w rogu ale chetnie obejrzałabym zdjęcie beti555 jak możesz to porosze na : hana.doma@interia.pl Odpowiedz Link
hela6 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 05.03.10, 18:12 Mam kuchenkę w rogu i nie polecam. Odpowiedz Link
beti555 Re: zlew czy kuchenka w rogu? 07.03.10, 16:46 Zdjęcia kuchenki w rogu zamieściłam w mojej galerii. Jeśli macie ochotę zobaczyć jak to wygląda u mnie, zapraszam Odpowiedz Link