loola_kr 08.05.10, 21:48 czy wiecie gdzie mogę takowe kupić? I jak się one nazywają? Albo coś podobnego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiedzma30 Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 00:59 To raczej nie sa chusteczki zapachowe, ale chusteczki nasaczone srodkiem antyelektorstatycznym. Zapach jest dodatkiem Sa rowniez chusteczki bezzapachowe. Odpowiedz Link
nchyb Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 06:58 nie, to są właśnie chusteczki zapachowe. Kupowałam takie we Francji, ale za cholerę nie pamiętam nazwy. Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 14:44 To sa chusteczki nasaczone plynem antyelektrostatycznym... Odpowiedz Link
nchyb Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 16:48 co nie zmienia faktu, ze i tak zdecydowana większość znanych mi osób kupuje je dla zapachu, a nie właściwości antyelektro... Odpowiedz Link
misself Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 10.05.10, 10:12 nchyb napisała: > co nie zmienia faktu, ze i tak zdecydowana większość znanych mi osób > kupuje je dla zapachu, a nie właściwości antyelektro... ...tak samo jak płynów do płukania Odpowiedz Link
loola_kr dzieki! 09.05.10, 10:44 dzięki za odpowiedzi, wczoraj wieczorem mi się nudziło no i znalazłam na Allegro - gdzieżby indziej Kupiłam dwa rodzaje, zobaczę jak to działa. Podobno można je tez włożyć do szafy, butów itp. takie, coś mi świta, że pamiętam, z USA: www.allegro.pl/item1021523736_chusteczki_zapachowe_bounce_do_suszarki_120szt.html i te dla przetestowania: www.allegro.pl/item1021523215_chusteczki_zapachowe_cuddle_soft_do_suszarki_55szt.html Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: dzieki! 09.05.10, 14:51 Chusteczki do ktorych podajesz linki, to nic innego jak chusteczki nasaczone plynem do plukania. Maja przeciez napisane na pudelku "fabric softener". )) Oczywiscie, ze wzgledu na zapach, mozesz je wlozyc do szafy, butow, toreb itd. Osobiscie nie polecam chusteczek bounce, bo zostawiaja klaczki na ciemnych ubraniach. Odpowiedz Link
loola_kr Re: dzieki! 09.05.10, 21:43 właśnie mnie o zapach chodzi bo przy suszeniu zapach z płynu "znika"... Odpowiedz Link
irenazu Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 10:52 Ja do każdego prania dodaję płyn do płukania i dlatego pranie wyjęte z suszarki a i w szafie ma ładny zapach.Chyba,że chcesz użyć do innych celów-to już inna sprawa. Odpowiedz Link
loola_kr Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 11:23 ja tez dodaję płyn do płukania ale po wyjęciu z suszarki juz nie pachnie. Po praniu tak, ale po suszeniu nie. Odpowiedz Link
doxi_mara Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 16:35 w Niemczech sa z Lenora, moim zadniem sie nie sprawdzaja. szkoda kasy. NIe wiem co bym zrobila, pranie wyjete z suszarki ma swoj specyficzny zapach. Odpowiedz Link
beakarp Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 21:14 a ile tych chusteczek trzeba użyc na jedno suszenie? Mam Lenora z Niemiec, i Bounce z USA, ale jakoś tego zapachu na praniu potem nie czuję Odpowiedz Link
doxi_mara Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 21:21 no wlasnie! chyba trzebaby bylo wrzucic cala paczke normalnie to nie pamietam co pisalo, ale chyba dwie dawalam na jedno suszenie. Odpowiedz Link
beakarp Re: :( 10.05.10, 14:19 może te chusteczki lepiej się sprawują w suszarkach wywiewowych / w USA takie tylko mają/, a u nas są kondensacyjne? Odpowiedz Link
mtree Re: :( 19.06.13, 17:03 wszystko mozliwe.ja czasem wkladam normalnie do pralki te chusteczki i zapach jest delikatny. Odpowiedz Link
gladys_g Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 09.05.10, 23:30 a moze wystarczy nasączyć płynem do płukania zwykłą płócienną chusteczkę i wrzucic do suszarki? Odpowiedz Link
doxi_mara Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 10.05.10, 08:47 moim zdanie pomysl warty sprobowania Odpowiedz Link
loola_kr Re: Chusteczki zapachowe do suszarki 11.05.10, 10:05 tak, wydaje się że pomysł dobry, przetestuję to przy najbliższym praniu. Odpowiedz Link
loola_kr sprawdziłam 11.05.10, 19:11 co prawda miałam tylko szmaty do sprzątania ale koniecznie chciałam przetestować. I niestety nie pachnie może minimalnie. jednie szmatka nasączona płynem pachnie. Wiec może to zależy od sposobu działania suszarki... Odpowiedz Link
marta76 Re: sprawdziłam 11.05.10, 20:32 używałam lenora niemieckiego i nie pachna ubrania. Odpowiedz Link
mtree Re: sprawdziłam 19.06.13, 16:53 osobiscie uzywam z usa snuggle ,pachna cudownie oraz kirkland z costco. Odpowiedz Link
loola_kr przyszły z Allegro 13.05.10, 17:55 przetestowałam dzisiaj chusteczki które przyszły z Allegro - włożyłam dwie, pranie nie pachnie. czyli odpuszczam sobie suszarkę Odpowiedz Link
roxy361 Re: przyszły z Allegro 13.05.10, 20:50 Suszarke mam dwa lata- kondensacyjną, uzywam chusteczek Fleecy sa doskonałe, pranie typu biała bawełna susze bez chusteczek, wystarczająco pachnie płynem do płukania. Odpowiedz Link