magdulka2 20.05.10, 11:18 może któraś z Was korzystala z profesjonalnej firmy która wyczyści fugi??? już mam dość na kolanach szorowania co tak naprawdę daje słaby efekt. Mieszkam a Warszawie pomóżcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emily_valentine Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 11:21 Nie wiedziałam, że ktoś świadczy takie usługi profesjonalnie Ale jeśli tak, to ja zamawiam czyszczenie kabiny prysznicowej Odpowiedz Link
misself Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 11:35 Użyj wyszukiwarki. Znajdziesz tam zarówno sposoby na czyszczenie, jak i nazwę środka do impregnacji tychże fug. Odpowiedz Link
magdulka2 Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 11:42 przetestowałam już wszystkie srodki. chciałam, żeby ktoś przyszedł z maszyną do czyszczenia i mi doprowadził to do ładu - wiem, że takie są ale w wyszukiwarce znalazłam takie firmy ktore tylko sprzatają duże powierzchnie Odpowiedz Link
misself Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 13:56 magdulka2 napisała: > przetestowałam już wszystkie srodki. Skoro tak, to nie wiem, czemu są jeszcze brudne. Powinnaś je wyszorować sodą i octem, a później pokryć środkiem Delfin do impregnacji fug. Wtedy wystarczy umyć mopem. Odpowiedz Link
budzik11 Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 13:05 magdulka2 napisała: > może któraś z Was korzystala z profesjonalnej firmy która wyczyści > fugi??? A są takie firmy?? Nigdy nie słyszałam. A nie możesz raz porządnie sama wyczyścić, a potem zaimpregnować? Wtedy przelatujesz tylko mopem i po sprawie. Odpowiedz Link
ninkowamaminka Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 15:08 Drogie Panie magdulka2 prosi o namiary firmy która fugi jej wyczyści, a nie o cudowne sposoby jak zrobić to samemu. Ja ją rozumiem, jeśli można kogoś wynająć to po co męczyć się samemu . Zwłaszcza, że szorowanie fug, to wybitnie upierdliwe zajęcie. Odpowiedz Link
misself Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 20.05.10, 15:44 ninkowamaminka napisała: > Drogie Panie magdulka2 prosi o namiary firmy która fugi jej > wyczyści, a nie o cudowne sposoby jak zrobić to samemu. Ja ją > rozumiem, jeśli można kogoś wynająć to po co męczyć się samemu . > Zwłaszcza, że szorowanie fug, to wybitnie upierdliwe zajęcie. Ale wystarczy RAZ wyszorować i zaimpregnować, i gotowe. Można oczywiście płacić firmie raz na miesiąc, ale po co? Odpowiedz Link
magdulka2 Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 21.05.10, 10:20 jeżeli uważacie że raz wystarczy wyczyścić i zaimpregnować to powiem Wam, że jesteście niesttety w błędzie. Mam w przedpokoju białe fugi, chodzi się tam w butach i mimo impregnacji po mniej więcej miesiącu fugi znów wyglądają strasznie. A czyszczenie to mordęga. Poza tym myslę o sprzedaniu mieszkania i chciałabym, zeby kupujący widział, ze jest czysto, a niesttey wszelkimi domowymi sposobami nie wyczyści się idealnie. Widziałam taką maszynę co szoruje gresi fugi - daje to super efekt, ale nie znalazłam firmy w Warszawie która by chciała wyczyścić w domu ,tylko wszedzie mówią, że powyżej 100 metrów Odpowiedz Link
misself Re: profesjonalne czyszczenie fug gresu 21.05.10, 20:31 Ja mam kremowe fugi w przedpokoju i po impregnacji Delfinem nadal są kremowe. Myję mopem. Odpowiedz Link