Dodaj do ulubionych

motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja???

08.06.10, 15:32
U mnie trwa wojna domowa. Wojna o kwiaty. Ja jestem ZA, on oczywiście PRZECIW. Nasz salon utrzymany jest w stylu dość minimalistycznym i stonowanym. Chciałam coś zmienić i go ożywić trochę i pomyślałam o przyklejeniu takiej dekoracji. Na co usłyszałam, że to jest zbyt "babskie"!!!
Przecież do ciężkiej cho.lery nie chcę wytapetować całego pokoju tapetą w łączkę, zawiesić firaneczek w stokrotki z kokardkami ani nic takiego! Dlaczego faceci panicznie boją się wzorów w kwiaty???
Obserwuj wątek
    • misiowazona Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 15:52
      Nie martw się, mój mąż nie pozwala mi nosić spódnicsmile
      • hela6 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 15:58
        A mój mi pozwala na wszystko i czasem myślę że on to mnie nie kocha, skoro taki
        obojętny big_grin
    • hela6 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 15:53
      Noo, babska to ona jest, bez dwóch zdań. Ale żeby się wzburzyć i bronić przed
      pierwiastkiem kobiecym w pomieszczeniu wspólnym to nie jest zdrowe wink
      I niezależnie czy mi się ta dekoracja podoba czy nie.
    • pearlinee Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 16:00
      to mu pierdyknij resoraka na półkę i niech spada smilesmilesmilesmile
    • otterly Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 16:43
      No babska, ale w końcu baba tez tam mieszka, nie? wink A może coś bardziej
      "neutralnego"? Np.
      img525.imageshack.us/img525/9036/sloniknaklejkinascianyuq2.jpg
      img86.imageshack.us/i/naklejkinascianywr0.jpg/
      forum.szafa.pl/upload/foto_cache/2c4/582/efe/d92/bf8/d6e/f69/c3f/b97/7b9/45_500x640.jpg
      W sumie chyba trochę rozumiem Twojego M., bo ja sama nie przepadam za takimi
      słodkościami. (Chociaż mam różową sofę, ale to akurat pomysł małżowski).
    • anu_anu Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 17:01
      Tobie się coś podoba - i mężowi też pewnie coś się podoba. Może te zbiory mają
      część wspólną?
      Jak dla mnie nie jest to zbyt słodkie, u mnie taki bunt oznacza "nie chce mi się
      tego robićwink"
    • moonshana Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 17:06
      uwaga, będę judzić: powiedz mężowi że tylko faceci niepewni swojej
      męskości/orientacji seksualnej - tylko tacy miewają coś przeciwko
      kwietnym dekoracjomsmilesmilesmile
      oczywiście nie podejrzewam Twojego faceta o takie problemy, ale niech
      się chłopina pomartwismile jak już przemyśli sprawę to być może
      pierdyknie kwiatki w całej chałupie, łącznie z papierem toaletowym w
      różowe fiołkismile
      albowiem może i faceci panicznie boją się wzorów w kwiaty, ale
      jeszcze bardziej boją się zakwestionowania ich... hm... męskoścismile
    • budzik11 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 08.06.10, 20:06
      No bo jest babska. Kwiatki, motylki, te sprawy. Ja mam w salonie suchą gałąź (z
      szablonu) big_grin
    • lafiorka222 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 11:36
      Moim zdaniem to jest całkiem neutralna dekoracja. Nie wiem o co to halo. Faceci
      są dziwni. Współczuję.
    • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 12:00
      Na jednej ścianie przyklej babską, na drugiej męską, i z głowy wink
      A jeśli nie będzie się chciał zgodzić, to może wydrukujcie jakiś fragment
      piosenki albo cytat, to jest dość neutralne smile
      • listekklonu Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 17:20
        A jaka to jest męska dekoracja? Odcisk opony? Zdjęcie gołej baby? wink
        • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 18:40
          listekklonu napisała:

> A jaka to jest męska dekoracja? Odcisk opony? Zdjęcie gołej baby? wink

Nie wiem, bo dla mnie dekoracje nie mają płci, ale zapewne pan odróżniający płeć
          kwiatków potrafi też sprecyzować, jaka dekoracja jest męska smile
          • bebe.lapin Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 10:25
            no wiesz, nie uwazalas na biologii! big_grin
            male przypomnienie za wikipedia: "Kwiaty dzielą się na obupłciowe
            (hermafrodytyczne), w których występują jednocześnie pręciki i owocolistki oraz
            jednopłciowe (rozdzielnopłciowe), w których wykształciły się tylko pręciki lub
            tylko owocolistki. Kwiaty jednopłciowe są zatem kwiatami męskimi lub żeńskimi.
            Dla roślin nagonasiennych charakterystyczne są kwiaty jednopłciowe, zaś u
            okrytonasiennych najczęściej spotykany typem kwiatów są kwiaty obupłciowe. W
            przypadku roślin o kwiatach jednopłciowych na jednej roślinie mogą wykształcić
            się kwiaty wyłącznie jednego typu żeńskie lub męskie, są to rośliny dwupienne
            (np. cis, wierzba) lub też kwiaty obu płci, rośliny jednopienne (np. sosna,
            leszczyna, kukurydza). Dosyć często spotyka się formy mieszane. Występują także
            formy nijakie (bez pręcików i słupków), które służą za powabnie (kwiaty brzeżne
            u chabra bławatka)."

teraz wystarczy poszukac dekoracji z odpowiednimi kwiatami. big_grin
            • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 17:01
              bebe.lapin napisała:

> no wiesz, nie uwazalas na biologii! big_grin

Uważałam, uważałam wink
          • malapileczka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 01.07.10, 13:00
            no męskie dekoracje to chyba takie hihihi
            • lafiorka222 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 01.07.10, 16:28
              malapileczka napisała:

> no męskie dekoracje to chyba takie
              >
              hihihi

A mi się podoba numer 4 i 5 z tych "męskich" smile
        • malapileczka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 16:26
          Wygląda na to że najlepsza będzie dekoracja bezpłciowa, hihi smile
          • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 17:01
            malapileczka napisała:

> Wygląda na to że najlepsza będzie dekoracja bezpłciowa, hihi smile

Albo obupłciowa. Ślimaki może?
            • bebe.lapin Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 17:07
              och, fuj!!
              • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 10.06.10, 20:55
                bebe.lapin napisała:

> och, fuj!!

Tasiemce i dżdżownice wydały mi się zbyt ekstremalne wink
                • listekklonu Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 19:47
                  Taki np ślimak jest całkiem niezły:

3.bp.blogspot.com/_bWidiVJ9ims/SFXi3fS6BCI/AAAAAAAAA28/z6ijDRDXBzU/s400/nautilus.jpg
                  • misself Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 13.06.10, 10:54
                    listekklonu napisała:

> Taki np ślimak jest całkiem niezły:

To akurat muszla łodzika (głowonoga), który nie jest bynajmniej obojnakiem, ale
                    dla uproszczenia można przyjąć, że muszelki są unisex big_grin
    • fraszynka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 16:53
      A niby dlaczego wszystko ma być tak jak on chce??? Czy ty już nie masz nic do
      powiedzenia? Przecież ty też tam mieszkasz!
      • truscaveczka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 11:38
        No wiesz, ten argument działa w dwie strony wink Dlatego przydaje się
        kompromis smile
    • dziewczynawitryna Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 19:49
      No, przecież ma prawo mu się nie podobać. Chcesz się dogadać, czy postawić na
      swoim, bo to jednak różnych porad wymaga?
      • bestraga Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 09.06.10, 20:58
        ależ bbyły przeciez style w których tapeta kwiatowa była
        obowiazkowa, obejrzyj wiktoriańskie tapety .To raczej zestaw
        kolorów jest odczuwany jako kobiecy lub nie, pastelowy , słodki
        faktycznie kojarzy sie z kobietami, bo rzeczywiście często takie
        lubia, a meski zestaw kolorów zapewne byłby inny.Spróbuj znaleźć
        takie które sie męzowi spodobaja.Przyznam ze ja nie znosze
        pastelowych i słodkich !
        • bestraga wiktoriańskie tapety 09.06.10, 21:10
          www.google.pl/images?
          q=Victorian+wallpaper&hl=pl&newwindow=1&gbv=2&tbs=isch:1&sa=N&start=
          0&ndsp=20
          • gemini50 Re: wiktoriańskie tapety 10.06.10, 20:36
            hahahaha
            ten resorak na półce - dobre! hehehe
            A motyw kwiatowy bardzo ładny i wcale nie uważam żeby był jakoś
            szczególnie babski.
            Walcz o swoje!
        • apretaita Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 06.07.10, 11:15
          Moim zdaniem biały jest neutralny.
    • oknji Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 10:45
      Wojna o coś takiego? Szkoda życia na wojny o takie duperele.
    • truscaveczka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 11:39
      Ja bym zrobiła drzewo. A najlepiej podpuściła faceta w kwestii dom-
      syn-drzewo wink Tak, żeby myślał, że to jego genialny pomysł.
      Twoje kwiatki są neutralne jak dla mnie, ale jak chłop się burzy to
      warto kopie kruszyć o to?
      • lafiorka222 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 14.06.10, 12:25
        Z tym drzewem to dobry pomysł smile
    • wilq_morski Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 14:49
      Ja nie mam nic do tej łączki. Czy to źle o mnie świadczy jako o facecie? smile
      • lafiorka222 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 11.06.10, 17:30
        Świadczy to o twojej normalności jedynie big_grin
        • wilq_morski Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 14.06.10, 14:50
          Pozwolę sobie odczytać to jako komplement wink
          • lafiorka222 Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 14.06.10, 15:58
            No, no, tylko nie schlebiaj sobie za bardzo suspicious
            • sorokinowa Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 15.06.10, 19:08
              wy tu pitu pitu, a ja sobie funduje czarną łąkę i orchidee
              www.coolhome.pl/set/show_list/1
              i faceta o zdanie pytać nie będę,
              niech się zabiera do klejenia i koniec
    • matrica Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 30.06.10, 17:30
      Mmm podoba mi się ta łąka. Moim zdaniem pasuje do salonu i nie jest ani babska
      ani męska.
    • dudle Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 02.07.10, 11:54
      Kwiatki całkiem fajne smile
      Ale nie ma sensu o nie kruszyć kopii. Na pewno znajdziecie jakiś wzór, który wam
      obojgu przypadnie do gustu. Zamiast się kłócić lepiej razem usiąść i poszukać
      czegoś co zadowoli obie strony.
    • zielonanozka Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 05.07.10, 10:33
      Może poszukaj czegoś bardziej nowoczesnego, co będzie pasować do jak piszesz
      minimalistycznego salonu. Te kwiatki takie wiejsko-sielskie.
    • apretaita Re: motyw kwiatowy - typowo "babska" dekoracja??? 05.07.10, 14:59
      A na doniczkowe kwiaty też tak reaguje??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka