Dodaj do ulubionych

śmierdzące buty

13.09.10, 17:43
Mój mąż prawie godzinę stał po kostki w wodzie w butach z hydrotexem. Od tej pory buty cuchną potwornie, dosłownie na cały przedpokój. Nie pomogło ani pranie, ani wyłożenie esencją herbacianą, a dezodoranty do butów skutkują chwilowo. Czy ktoś zna inny sprawdzony sposób?
Obserwuj wątek
    • joanea Re: śmierdzące buty 14.09.10, 09:18
      Do kuwet dla kota jest taki specjalny piaseczek (kupowany oddzielnie) pochłaniający zapach. Świetnie sprawdza się w przypadku "pachnących inaczej" butów. Ja wsypuję ten piaseczek do butów na noc i wystawiam na jakieś 24h na balkon. Potem wysypuję a resztki wysysam odkurzaczem. Sprawdza się rewelacyjnie, bynajmniej w przypadku śmierdzących adidasów dorastającego nastolatka... smile
      • esta_blish Re: śmierdzące buty 14.09.10, 10:38
        Wielkie dzięki, dziś pójdę po ten piasek smile
        • truscaveczka Re: śmierdzące buty 14.09.10, 12:55
          Wsyp go do starej skarpetki, mniej sprzątania smile
    • mancipi co to za piasek 19.10.10, 16:47
      nie mam kota, ani znajomych co mają. co to za piasek-na allegro widziałam że to wymienne ze żwirkiem, a z opisu wynikało że to coś innego. pani w sklepie zrobiła wielki oczy i nie miała pojęcia o co chodzi-mówiła o żwirku.
      możecie podesłać jakiś link lub nazwę bo mam już dosyć butów mojego TŻ po 3 dniach ze squashem w tygodniu uncertain

a jak to ten piasek to czy dają go w mniejszych torbach niż 5 kg, bo chyba bym kota musiała kupic co by to zużył
      • sarah_black38 Re: co to za piasek 19.10.10, 19:23
        W Rossmanie są do kupienia specjalne wkładki do butów pochłaniające ,,zapachy". Kosztują ok. 11 zł, w opakowaniu jest zdaje się 8-10 par, co najmniej raz w tygodniu należy wymienić. Rewelacja !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka