Dodaj do ulubionych

Chusteczki do mebli Springo z Biedronki...

04.10.10, 11:35
...czy któras WDPD używała? A jeżeli nie to czym czyścicie meble? Ja już nie mam siły do tego osiadajacego kurzu.
Obserwuj wątek
    • 1monia4 Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 12:42
      Jestem chodzącą rekalmą prod. z Biedronki-ale jakoś nie widzę sensu stosowania takich chusteczek-przecieram Pronto na szmatce wielorazowego użytku
      • monika451 Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 12:47
        używam tego produktu, minusem jak dla mnie jest to że są mocno nasączone i muszę dodatkowo po ich użyciu przetrzeć powierzchnię suchą szmatką
        • anetapzn Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 12:48
          monika451 napisała:

> używam tego produktu, minusem jak dla mnie jest to że są mocno nasączone i musz
          > ę dodatkowo po ich użyciu przetrzeć powierzchnię suchą szmatką
          Ale zdaja egzamin? Tzn. czy hamują ilość kurzu, który się osadza na meblach? O to mi dokładnie chodzi.
          • monika451 Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 13:02
            powiem szczerze , że zbytnio nie zaobserwowałam takiego efektu
            używam ich raczej z tego powodu, ze nie lubię mieć brudnych ściereczek po sprzątaniu
    • jot.em.ka Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 14:15
      Ja ich używam, są doskonałe np. do plastikowych ram okiennych, drewnianych i plastikowych mebli, nieazstąpione w nauce dzieci porządku. Nie nadają się do szkła.
      Natomiast absolutnie nie hamują osiadania kurzu smile
      • anetapzn Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 15:06
        jot.em.ka napisała:

> Natomiast absolutnie nie hamują osiadania kurzu smile
        Eeeee to mam je w nosiesmile. Myślałam o nich tylko pod tym kontem.
    • nadia_m Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 15:28
      wole leciutko wilgotna szmatke, potem ewentualnie, juz odkurzone, traktuje preparatem do drewna,
      meble lakierowane odkurzem antystatyczna szczotka do mebli
      • nadia_m Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 15:29
        a no i uwazam, ze te chusteczki to porazka smile
    • karlakarla Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 04.10.10, 16:01
      Na co dzień gdy kurzu za duzo o nie mam czasu zmywać mebli na mokro, szybko je przecieram szczotką do kurzy (takie coś włochate przyciągające kurz) kupiłam w jakiejś promocji tylko z ciekawości, nigdy takiej szczotki nie miałam i chciałam zobaczyć czy działa, naprawdę przyciąga kurz, Do gruntownego sprzątania się nie nadaje, ale tak na szybko w razie w jest ok.
      • misself Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 05.10.10, 09:54
        karlakarla napisała:
        > Do gruntownego sprzątania się n
        > ie nadaje, ale tak na szybko w razie w jest ok.

Też mam coś takiego, pozwala się szybko pozbyć kurzu z oczu, choć oczywiście nie zastąpi ścierania na mokro - mikrofibrą smile
        • majowa_kotka Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 06.10.10, 14:12
          Przez kilka minut zastanawiałam się, dlaczego kurzą Ci się... oczy wink dopiero potem dotarło do mnie, że to skrót myślowy wink
          • misself Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 20.10.10, 13:55
            majowa_kotka napisała:

> Przez kilka minut zastanawiałam się, dlaczego kurzą Ci się... oczy wink dopiero
            > potem dotarło do mnie, że to skrót myślowy wink

Trochę niefortunne sformułowanie wink
    • brattby Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 05.10.10, 10:19
      Mnie nigdy nie chce się ciągle płukać szmaty, używam na zmianę chusteczek - ale innych, bo te z Biedronki są za bardzo nasączone. Lepsze w5 z Lidla albo Presto z Reala, no a najlepsze Pronto, ale cenowo wychodzą niekorzystnie, tak że już wolę płukać szmatę smile
      poza tym mam "włochacza" Pronto duster i jestem zachwycona - jak na codzienne sprzątanie to idealna sprawa.
    • nuova Re: Chusteczki do mebli Springo 05.10.10, 15:56
      Ja ich używam, choć wkurza mnie, ze jak się ją mocniej przyciśnie do czyszczonej powierzchni, to pozostawia za sobą pianę. Ogolnie nie widze innego sposobu an zakurzone meble, a i do szybkiego przetarcia np paneli one są ok.
    • anetapzn A nic wam się nie lepi... 05.10.10, 16:03
      Chodzi mi o to, czy jak przetrzecie meble, panele tego typu chusteczkami, to nic wam się póżniej do nich nie lepi? (tzn. do mebli lub paneli, nie chusteczeksmile )
      • nuova Re: A nic wam się nie lepi... 06.10.10, 11:15
        anetapzn napisała:

> Chodzi mi o to, czy jak przetrzecie meble, panele tego typu chusteczkami, to ni
        > c wam się póżniej do nich nie lepi? (tzn. do mebli lub paneli, nie chusteczeksmile
        > )

nic. odczekuje chwile, az przetarta powierzchnia wyschnie i juz.
    • truscaveczka Re: Chusteczki do mebli Springo z Biedronki... 06.10.10, 09:32
      Używałam, ale wolę sidolux piankę do mebli - naprawdę zmniejsza ilość osiadającego z elektryzowania sie kurzu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka