Dodaj do ulubionych

Jaka mikrofala?

26.10.10, 16:20
Potrzebuję kupić kuchenkę mikrofalową ale się na tym nie znam,nie wiem na co zwrócić uwagę.Może macie jakieś sprawdzone marki? Aha i cenowo też żeby tak do 300 zł(no chyba,że to stanowczo za mało).
Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • ki-tty Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 11:52
      Podnoszę wąteksmile
    • peggy_su Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 12:39
      To zalezy też od innych sprzętów jakie masz w kuchni i do czego Ci ta mikrofala potrzebna. Ja np planuje niedługo zakupi piekarnika i mikrofali. Ale że Piekarnik ma byc taki bardziej wypasiony z grilem, parowarem i nie wiem czym tam jeszcze, to mikrofala jest mi potrzebna taka najprostsza zeby od czasu do czasu cos rozmrosic, odgrzac obiad, podgrzac kubek mleka itd. Dlatego wybiorę najprostszą, byle tylko wymiarem pasowal;a mi do zabudowy.
      Zastanów się jak to jest u Ciebie.
      Co do marki/rodzaju jeszcze się nie orientuję, więc nic nie polecę.
    • ka_thy Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 12:46
      Ja sobie w mojej mikrofalówce bardzo cenię te dodatkowe bajery. Mianowicie grill i crisp. Grill pozwala mi na uzyskanie chrupiącej bułeczki albo zapieczenie sera na zapiekance. Jeśli grill to tylko kwarcowy. Crisp natomiast jest świetny do pizzy, wychodzi chrupiąca jak z piekarnika i to po 5 minutach od włożenia - w tym czasie nawet by sie nie nagrzał piekarnik. Podobnie frytki. Często na crispie robię też kiełbasę "jak na grillu". Oczywiście poza tym mikrofala służy mi do rozmrażania i podgrzewania gotowych potraw.
      • misself Re: Jaka mikrofala? 05.11.10, 17:49
        ka_thy napisała:

> po 5 minutach od włożenia -
        > w tym czasie nawet by sie nie nagrzał piekarnik.

Zależy od piekarnika big_grin
        Bywają z takim dopalaczem, że spokojnie by się nagrzał (np. mój).
    • dolmadakia Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 13:49
      Wiosną kupiłam mikrowelę z grilem-Zelmer.Chodziło o ten grill,bo stara nie miała.Jednak rozczrował mnie-nie jest to efekt jak z grila-tzn.chrupiący.Byc może chodzi o tę funkcję crisp,o której pisze poprzedniczka. Więc na to zwróc uwagę.
      • ki-tty Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 14:05
        Mikrofala ma mi służyć przede wszystkim do odgrzewania,rozmrażania,do zapiekanek,pizzy itp.Aha i Małż lubi coś ciepłego na śniadanko więc to głównie dla niego będziesmileSłyszałam,że niektórzy pieką tam ciasta ale ja mam do tego dobry piekarnik.Myślę,że taniej jest nawet podgrzać bułkę do hot-doga niż włączyć piekarnik(chociaż mój w miarę szybko grzeje)
        • budzik11 Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 14:27
          ki-tty napisała:

Myślę,że taniej jest nawet podgrzać bułkę do hot-doga niż włączyć piekarni
          > k(chociaż mój w miarę szybko grzeje)

Jak chcesz odgrzewać pieczywo, to musie mieć chyba te dodatkowe funkcje (grill?) - ja mam zwykłą bez bajerów (zresztą służy mi tylko do podgrzewania, nawet nie rozmrażam w niej) i pieczywo z niej wychodzi jak guma. Ale w zakresie, do jakiego jej używam - jestem bardzo zadowolona, kupiłam ja 10 lat temu i działa jak nowa - firmy Alaska (??!!).
          • ka_thy Re: Jaka mikrofala? 27.10.10, 17:21
            > pieczywo z niej wychodzi jak guma

No właśnie, odgrzewane pieczywo w zwykłej mikrofalówce jest gumiaste. Podobnie zresztą pizza. Dlatego ja do odgrzewania używam funkcji grill, bez mikrofal - bułki wychodzą chrupiące. Albo mikrofale dosłownie na moment, potem grill.
    • stolisman za 250 zł - Amica 27.11.10, 16:17
      hej. w takim budżecie polecam mikrofale Amiki , niedawno kupiłem w sklepie internetowym za 220 zł plus koszty przesyłki - w sumie niecałe 250 zlsmile To ta kuchenka: www.agdmedia.pl/agd-wolnostojace/kuchnie-mikrofalowe/kuch-mikrofalowa-amica-amg20e80gs?gclid=COH-gr-jwaUCFZQK3wodqzCNXw
      Ma fajny wygląd, bardzo dobrze działa, nie ma jakiś bajerów, ale ma grill i wyświetlacz, ja jestem bardzo zadowolony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka