Dodaj do ulubionych

czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :)

07.01.11, 23:53
prosze o wasze rekomendacje

poszukuje konkretnego egzemplarza, ktory bedzie charakteryzowal sie nastepujacymi wspanialymi cechami:
- powloka inox lub szczotkowana stal nierdzewna
- obrotowa podstawka
- automatyczne wylaczanie po zagotowaniu (to chyba standard?) i po wlaczeniu bez wody
- szybkie zagotowywanie wody (nawet bardzo szybkie)
- cicha praca (subiektywne odczucie- ale to wazne przy aneksie kuchennym)
- wskaznik poziomu wody (standard)

Macie swoje typy spelniajace te wytyczne?
Obserwuj wątek
    • kol.3 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 09:03
      Mój typ nie spełnia wszystkich Twoich wymagań, ale mam go długo i działa, co jest dużym plusem, bo poprzednie wysiadały szybciej. To zelmer cristal.
      • vanmovinia Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 09:16
        mam teraz zelemr cristal multifunction, po 2,5 roku zaczal przeciekac sad
        jak dla mnie idealny, gdyby nie ww przeciek.
        • kol.3 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 19:33
          Trzeba uważać bo tańsze zelmery produkowane sa w Chinach.
          • pamana Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 19.05.11, 08:39
            A co nie jest produkowane w Chinach ?

ja mam Tefal simply invents .
            p.
      • khumbamelala Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 14:01
        też mam tego zelmera już 3ci rok i jak dotychczas jest niezawodny smile żadem czajnik wcześniej tyle nie wytrwał.
    • gazeta_mi_placi Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 16:49
      Szukam jakiegoś bardzo cichego czajnika z fajnym disajnem, jak macie jakiś typy ( najważniejsza opcja dla mnie to cichość urządzenia ) to dajcie wink
      • laminja Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 11:42
        ten jest cichy i fajny - mamy w kolorze białym:

www.ceneo.pl/1607131
        można w nim podgrzać wodę do 40, 60, 80 lub 100 stopni, co jest bardzo wygodne przy dzieciach.
        • loola_kr Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 21:18
          a nie przecieka Ci? Bo tam wśród tych prawie 200 opinii większość jest, że po paru miesiącach przecieka (mojej koleżance zaczął przeciekać i wymieniła) dlatego ja bardzo sie waham a szukam czarnego właśnie...
          • laminja Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 11.01.11, 22:25
            nie mam go ponad rok i jeszcze ze dwie osoby z naszych znajomych mają - dłużej niż my i nikomu nie przecieka.
          • mariol1 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 12.01.11, 08:40
            Ja mam taki czajnik, tylko czarny, trzy lata, nic nie przecieka. Jest super, szybko gotuje wodę i cały czas ładnie wyglada.
            • majcikg Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 26.08.11, 20:36
              super, wpadł mi w oko ten czarny, ale szukałam opinii.
              dzięki
        • igifigiel Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 12.01.11, 09:10
          Też mam ten czajnik - czarny.. bardzo polecam..nie przecieka nic się z nim nie dzieje...super przy dzieciach i do zielonej herbaty big_grin
        • hugo43 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 12.01.11, 17:24
          potwierdzam,mamy go juz trzeci rok,z czego przez rok byl uzywany w pubie dosc intensywnie.ze wzgledu na koniecznosc podgrzewania wody na mleko dla dziecka zabralam go do domu.nic nie przecieka.
        • white.apple Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 19.01.11, 09:56
          Też mam ten czajnik! smile W domu i nawet dwa w pracy. Wszystkie funkcjonują bez zarzutu, najstarszy ma 4 lata, a wygląda jak nowy. Mam jednak jedno "ale": cichymi to ja bym ich nie nazwała.
      • lisia312 do gazety 23.05.11, 15:07
        proponuję z gwizdkiem, jak ma być cicho, to się zdejmuje gwizdek wink
    • jagoda85 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 17:04
      Tutaj macie tego dostatek, do wyboru, do koloru
      www.ceneo.pl/Czajniki_elektryczne;004+sczajniki~~Melektryczne
    • princesswhitewolf Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 22:19
      Ja mam Delonghi KBO3001.R czerwony i spelnia twoje wszystkie wymagania
      https://ecx.images-amazon.com/images/I/41i%2BNvXPE4L.jpg
      • gazeta_mi_placi Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 08.01.11, 22:50
        Ale jest brzydki sad
        • anula36 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 13:45
          dla niektorych jest pieknysmile I placa chyba 300 zeta za ta urodewink

Ja mam severina, wersja Inox, od 5 lat - dziala super,moze nie extra cicho,ale niezawodnie.
          Kupilam tez maly marki optimum i po miesicu (!!!) zauwazylam ze zaczal rdzewiec - co za szajs!!
          • princesswhitewolf Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 15:14
            Mi sie bardzo podoba bo pasuje mi do czerwonego Kitchen Aid. Ten czajnik podobnie jak Kicius jest inspirowany wzornictwem lat 50tych. Podoba sie tez kazdej osobie jaka wpada do mojej kuchni i co wyraza bez przyciagania niczyjej uwagi do niego. Ja nie lubie wzorictwa wspolczesnych plastikusow i mam kuchnie w stylu starego debu - "chatka z pierniczka"

Cena nie jest tu zwiazana z jakas uroda bo sa roznej urody czajniki, cena tego czajnika jest zwiazana z tym ze jest wysokiej jakosci stal z 3 warstwami emailii. Od kwietnia 2010 wyglada tak samo jak wyglada i nic nie rdzewieje.
            Warto zainwestowac w czajnik DeLonghi
            Sa oczywiscie rozmaite wersje i kolory. Dla milosnikow kuchni wspolczesnych co wygladaja jak lodowate laboratorium tez sie znajda i biale kolory i srebrne wsrod produkcji DeLonghi
          • princesswhitewolf Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 15:19
            anula36, nie za urode ale za konkretne funkcje bo ten czajnik spelnia jako jeden z nielicznych wszystkie wymagania zalozycielki watku.
            Poza tym to nie jest jakis drogi czajnik za jego jakosc ( pomijam kwestie upodoban estetycznych), ale na rynku czajnikow ten plasuje sie zupelnie po srodku jesli chodzi o cene. Istnieja czajniki za 100funtow tez i wcale nie jest ich tak malo...( 500zl)
            Poprzedni czajnik mialam przez 10 lat. Warto wiec zainwestowac w cos co bedzie sie sprawdzac przez 10 lat.
        • princesswhitewolf Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 15:21
          gazeta_mi_placi napisal:
          >ale jest brzydki

ty tez jestes brzydki a i tak cie lubimysmile
          • anula36 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 18:01
            Z ta cena za urode to zart bylwink Ja tez lubie De Lonhi i uwazam ze to dobra firma. Choc moj Severin tez sie niezle spisujesmile W sumie cene mial, podobna.
            • princesswhitewolf Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 09.01.11, 18:46
              tylko czemu wszystko musi byc srebrne albo czarne tudziez biale w kuchni? Mysle ze w przyszlosci bedzie wiecej kolorowych sprzetow.

A tak zmieniajac temat to planuje zamiast czajnika dodatkowy kranik przy zlewie z zimna filtrowana woda i wrzaca ( 95C) filtrowana drugi( 2 litrowy baniaczek pod zlewem)... Jest to poza normalnym kranem z zimna i ciepla bierzaca woda.
              https://s.taps4less.com/PI/F-BUTLER2000.jpg
              Frankie Butler i In SinkErator takowe produkuja
              • vanmovinia Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 11.01.11, 20:47
                > tylko czemu wszystko musi byc srebrne albo czarne tudziez biale w kuchni? Mysle
                > ze w przyszlosci bedzie wiecej kolorowych sprzetow.

jakby sie znalazl zielony lub fioletowy to biore od reki- takie kolory mam w mieszkaniu.
                Dlatego inox jest tu najbardziej uniwersalny.
                • non.ens Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 13.01.11, 13:39
                  Z fioletowym nie byłoby problemu... wink
                  www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductDetail/pid/B183354/cid/6014/Russell_Hobbs_Purple_Passion_czajnik/
                • kr_ka_11 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 19.05.11, 08:58
                  vanmovinia napisała:
                  > jakby sie znalazl zielony lub fioletowy to biore od reki- takie kolory mam w mi
                  > eszkaniu.
                  > Dlatego inox jest tu najbardziej uniwersalny.

to moze taki? do kompletu jest toster wink

https://static3.skapiecstatic.pl/632875-1-1-0.jpg
                  • kr_ka_11 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 19.05.11, 08:59
                    o taki:
                    https://www.bankujesz-kupujesz.pl/katalog/thumbs/22703523611ca528372867d0ec0279be.jpg
      • vanmovinia Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 11.01.11, 20:52
        piekny...
        i jest czarny, co ewentualnei tez sie niezle wkomponuje w kuchnie..
        tylko ta cena uncertain
        • kr_ka_11 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 12.01.11, 10:51
          moim faworytem jest HD4686/30, można ustawić temperature jak ktoś się bawi w rożne yerby czy zielono czerwone herbaty smile
          https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNPNPxk6L57ic6_jSePbpcMG3FAF2oggk36AL6VN7cIC-h7GEIaw

w kolorze biel i czerń, nie sam inox wiec nie wiem czy Cie zainteresuje, ale wg mnie blisko mu do ideału.
          jeśli koniecznie inox to na stronie producenta sa rozne, ale juz chyba nie tak bajerne.
          • vanmovinia Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 18.01.11, 22:43
            rozwazalam ten czajnik, ale on ma tylko 1,5l pojemnosci

w sklepie go ogladalam, jest duzy i ciezki, a malo pojemny
            dlatego zrezygnowalam

(w poprzednim czajniki mialam regulacje temperatury i nigdy jej nei uzylam)
    • non.ens Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 13.01.11, 13:37
      www.ceneo.pl/2284927
      U mnie się sprawdza.
      • vanmovinia Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 18.01.11, 19:46
        o prosze, i ten wlasnie kupilam smile
    • magicm1 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 18.05.11, 23:45
      a ja NIE POLECAM z czystym sumieniem przestrzegam przed zakupem. Zapłaciłam w sklepie ponad 300 zł, po 1,5 roku padł termostat. W serwisie autoryzowanym powiedzili, że PHILIPS nie dostarcza tej części, więc mogę go odebrać i wyrzucić. Co z tego, że ładny... To kolejna porażka PHILIPSA.

• ko_kartka Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 23.05.11, 14:09
      Mój ma to wszystko, plus niebiesko się podświetla (ważne przy aneksie, nastrój robi), tylko niestety sapie jak parowóz.
    • awanturka Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 23.05.11, 21:57
      A co Wy na to? Ma ktoś ten czajnik? wizualnie mi się on bardzo podoba, ale trochę boję się kupić bo firma raczej do tych lepszych nie należy (clatronic) a cena wcale nie jest niska (około 150 zł)

https://www.i-agd.com/img/wk_3398.jpg
    • anetapzn Czajnik maks o pojemnosci 1 l-doradżcie, plizzz:) 25.05.11, 15:46
      To jak juz taki czajnikowy wątek, to dziewczyny doradżcie jakis czajnik dla babci, maksymalna pojemność 1l i w zasadzie więcej wymagań nie mamy. Trudno znależć taki mały czajnik, jak juz to na bazarze z chińskich pudeł, co absolutnie odpada. Ma któras taki mały czajnik? Może którejś wpadł w oczy w sklepie? Pomocy.
      • beakarp 1litr 25.05.11, 22:43
        mam od 8 lat model Zelmer PELIKAN. Jest niezawodny! Jako ze mi się znudził, zamieniłam na Solac Buon Giorno, niestety, mam problem z otwieraniem pokrywki: zacina się
      • awanturka Re: Czajnik maks o pojemnosci 1 l-doradżcie, pliz 25.05.11, 23:30
        a może interesuje cię taki na 300ml co to wodę zagotowuje w ciągu 40 sekund, jak będziesz chciała poszukam i wrzucę linka, tylko drogi bardzo jest (coś około 200 zł)
      • johana75 Re: Czajnik maks o pojemnosci 1 l-doradżcie, pliz 28.08.11, 00:27
        anetapzn napisała:

> To jak juz taki czajnikowy wątek, to dziewczyny doradżcie jakis czajnik dla bab
        > ci, maksymalna pojemność 1l i w zasadzie więcej wymagań nie mamy. Trudno znależ
        > ć taki mały czajnik, jak juz to na bazarze z chińskich pudeł, co absolutnie odp
        > ada. Ma któras taki mały czajnik? Może którejś wpadł w oczy w sklepie? Pomocy.

Ja mam 1-litrowy z tym ze na gaz, a jakiego szukasz?
    • ciastolinka88 Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 26.08.11, 13:17
      Ja mogę polecić Ci model Philipsa, który aktualnie jest w sklepie Electro w całkiem niezłej cenie i jest bardzo porządnym czajnikiem. Podaję linka: czajnik. Jest bardzo fajny bo można samemu ustawić temperaturę wody na jaką ma się podgrzać/zagotować. To jest bardzo wygodne. Nie trzeba gotować wody do końca. No i ma w sobie filtr więc woda z czajnika jest czysta.
      • martialis Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 26.08.11, 13:21
        Dlaczego na wszystkich forach (np. oszczedzamy) wyszukujesz tematy o czajnikach i wpisujesz to samo?
        • moo-n Re: czajnik bezprzewodowy- idealu szukam :) 02.09.11, 21:08
          A zobacz Holden cz-50s.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka