Dodaj do ulubionych

DEPILATOR- jaki polecacie?

21.01.11, 10:30
Przejrzalam archiwum i znalazłam tylko jeden krotki watek na temat, wiec podbijam...
Jak depilator polecacie???
Obserwuj wątek
    • gwiazdeczka-z-nieba Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 21.01.11, 11:06
      ja mam już drugi Brauna silk epi. zwykły, bez bajerów, tylko z nakładką masującą, której nie używam, cena korzystna, poprzedni miała 11 lat. po tym czasie odmówił posłuszeństwa. Kupiłam drugi, taki sam, tylko "nowa edycja, rok temu". Ja osobiście nie jestem zwolenniczką tych różnych nasadek, nakładek masujących, oziębiających itp. uważam że nie sprawdzają się, a niepotrzebnie zawyżają cenę. Taki masaż, jeśli on coś daje można zrobić jakimś masażerem, schłodzić skórę np wkładami do lodówki turystycznej. efekt będzie taki sam.
    • koontza Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 21.01.11, 18:26
      ja po pewnym czasie-zamiast depilatora tez Braun kupiłam wosk i podgrzewacz, plastry i... super sprawa samam za 1/10 ceny robie sobie depilacje z domu. Fakt że trudno jest samej zrobić tył ud...ale nauczyłam kolezanke i jestesmy bardzo zadowolone. Na dłużej starcza i mniej boli smile Polecam !
      • smartlive Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 21.01.11, 19:16
        ja też mam Browna(taki prosty+nakładka masująca),na początku(jakies 2 lata temu) uznałam to za hit,jednak od roku nie uzywam w ogóle,wolę depilację mach3 pod prysznicem,nie mam czasu na zabawe z depilatorem,poza tym hałasuje i niestety trzeba uhodować włoski żeby móc je usunąc
        co jeszcze..jesli zapomniałam o peelingu,to zaczęły wrastać mi włoski,a to juz przyjemne nie było.
        • gwiazdeczka-z-nieba Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 21.01.11, 22:26
          depilacja MACH 3? chodzi o golenie czy o ten depilator, który można moczyć?
          Jeśli chodzi o odrastanie to przynajmniej mnie nie odrastają jednocześnie, tylko po kilka, więc jak raz na tydzień się z nimi rozprawię to jestem gładka cały czas. No chyba, że jakoś nie mam czasu to wtedy jest ich więcej.
      • turzyca Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 26.01.11, 02:33
        koontza napisała:

> ja po pewnym czasie-zamiast depilatora tez Braun kupiłam wosk i podgrzewacz, pl
        > astry i... super sprawa samam za 1/10 ceny robie sobie depilacje z domu.

O! Dzieki! Przypomnialas mi! Przeciez moge sobie paste cukrowa zrobic! Ostatnio ogladalam moje nogi i doszlam do wniosku, ze trzeba je doprowadzic do porzadku, tylko ze nabralam jakiegos naglego wstretu do depilatora. Wosk by mi sie bardziej usmiechal, ale nie chcialo mi sie nigdzie isc. A przeciez moge sobie zrobic za grosze paste cukrowa i problem rozwiazany.
    • allija Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 22.01.11, 00:53
      Ciiekawym modelem jest ten
      cokupic.pl/produkt/Braun-Silk-epil-Xpressive-7781
      głównie dlatego, że ma także nakładę golącą do bikini i pach oraz podświetlenie. Można depilować pod wodą co ma niwelować częściowo ból, ciekawe. Ma dobre opinie użytkowniczek. Dla mnie minusem jest to, że to depilator bezprzewodowy /trzeba ładować/ no i dość drogi więc dopiero zastanawiam się czy kupić.
      Na razie mam zwykłego Brauna i to jest chyba marka najlepsza w tym temacie.
      Depiluję nogi już od wielu lat i dla mnie depilator elektryczny nie ma sobie równych /może poza laserowym usuwaniem - nie usuwałam więc nie wiem/, żadne plastry ,woski czy kremy, o goleniu nie wspomnę. Ja używam depilatora często, co kilka dni /2-3/ i wtedy nic nie boli bo wyrywane są pojedyńcze włoski, odrasta ich mniej i są słabsze bo włoski mają szansę być usunięte całkowicie. Żeby tak sie stało włosek musi zostać wyrwany w odpowiedniej fazie wzrostu, jeśli depilacja jest częsta to taka szansa jest dużo większa. Poza tym sam zabieg trwa wtedy krótko i na zasadzie codziennego zabiego higienicznego jak np. mycie zębów. No i nogi są zawsze gotowe do pokazania, nie muszę chodzic pół miesiąca w długich spodniach bo nie miałam czasu czy nie chciało mi się.
      • izabela3108 Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 22.01.11, 14:35
        ja moge polecic philips satinelle ice, to jest wlasnie z ta nakladka chlodzaca. Z tym, ze uzywalam jej tylko na poczatku teraz nie jest mi potrzebna.
      • drzewkopomaranczowe Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 23.01.11, 20:22
        cytuję :Ciiekawym modelem jest ten
        cokupic.pl/produkt/Braun-Silk-epil-Xpressive-7781
        mam go -jestem bardzo zadowolona-wcześniej latami usuwałąm woskiem ale było to bardzo męczące głównie latem włoski musiały byc długie zeby je usunac ,tym depilatorem golę włoski co 2 tygodnie i nie boli tak jak woskiem bo włoski są krótsze i częściej je wyrywam -woskiem co 4 tyg zeby były dość długie
        fakt że jest w nim sporo bajerów-np c husteczki chłodzące które użyłąm tylko za 1-m razem,ale jest golarka też czasami się przydaje,cenowo był drogi ale udało mi sie go kupić na allegro za połowę ceny niż np. w euroagd ,pewnie dlatego że model był chyba z GB bo ma nakłądkę na końcówkę kabla do gniazdka(ni e wiem jak toto się nazywa) ,dla mnie ważne że działa bez kabla i ładuje się ok.1 godziny
      • ofelia1982 Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 29.01.11, 23:35
        No ja go właśnie mam i jestem b. zadowolona. Mój post poniżejsmile Niestety cena zabójcza jeszcze
    • ofelia1982 Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 29.01.11, 23:34
      A ja kupiłam wybajerzony Braun Silk-Epil 7 - można go używać pod wodą (wanna, prysznic), co oszczędza czas (bo robię przy okazji) i trochę uśmierza ból (ciepła woda). Poza tym zawiera cały komplet różnych nakładek, ale też coś, z czego często korzystam jako wykończenie depilacji oraz do bikini - golarka i trymer. Mi sie b. dobrze sprawdza. Niestety cena zabójczasad
    • sadosia75 Re: DEPILATOR- jaki polecacie? 30.01.11, 11:05
      Najzwyklejszy smile
      Mialam pelno depilatorow z nasadkami bez nasadek. Nie robilo mi to zadnej roznicy. Teraz mam philipsa ( kupilam jakies 4 lata temu ) i sprawdza sie idealnie. choc mialam problemy ze skora ( ale to wina skory nie depilatora )
      Jesli jestes przyzwyczajona do depilacji depilatorem to nasadka nie jest potrzebna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka