Dodaj do ulubionych

tani wydajny klej

30.01.11, 10:58
chcialam okleic kilka wiekszych pudelek ale nie wiem jakiego kleju uzyc. wszystkie jakie mam moze i drogie nie sa ale jesli mialyby wystarczyc do oklejenia calego pudelka to pewnie za cene kleju kupie gotowe ladne pudelko.
probowalam kleju robionego z maki ale to sie nie sprawdza. moze klej do tapet by sie do czegos takiego nadawal? a moze macie jakies inne pomysly? smile
Obserwuj wątek
    • wiedzma30 klej do drewna 30.01.11, 15:33
      Najlepszy do takich spraw jest klej do drewna.
      Do kupienia w sklepach budowlanych.
    • horpyna4 Re: tani wydajny klej 30.01.11, 16:50
      A czym oklejasz? Bo do papieru bardzo dobry jest klej introligatorski CR. Do plastików tani klej można kupić na ruskim bazarze.
      • agus21075 Re: tani wydajny klej 30.01.11, 21:42
        myslalam o papierze i materiale (znalazlam fajny u tesciowej w szafie smile)

ten klej introligatorski to w zywklym budowlanym dostane?smile
        ruskich bazarow to juz dawno nie ma u mnie w okolicy
        • agus21075 Re: tani wydajny klej 30.01.11, 21:44
          juz znalazlam ze chyba w papierniczym, przynajmniej w internecie jakas hurtownia papiernicza sprzedaje smile
          • figamarta Re: tani wydajny klej 30.01.11, 22:07
            Do oklejania papierem pudełek najlepszy jest klej do tapet. Oczywiscie najtanszy z mozliwych smile
            Z materialem nie próbowalam.
      • sansty Re: tani wydajny klej 30.01.11, 22:16
        CR używam praktycznie do wszystkiego -jest rewelacyjny. Obklejałam nim np. ramki kamieniami i się świetnie trzymają. Zdecydowanie polecam, no i plusem jego jest to, że jak wyschnie to jest przezroczysty.
    • mloda0242 a może taśma? 30.01.11, 22:50
      a ja do tego typu prac używam taśmy dwustronnej: jeśli muszę przykleić coś porządnie to tej do dywanów, a jeśli tylko karton/papier/materiał wystarcza taka cieńsza, do kupienia w plastycznych;

genialnie się sprawdza bo nic się nie "paprze" i nic nie musi wysychać, jest od razu gotowe do użytku; no i super sprawa do naklejania aplikacji-kształtów - naklejasz taśmę na papier/materiał, potem wycinasz co masz wyciąć i masz gotową "naklejkę" smile

ja bym okleiła taśmą tylko przy brzegach, więc chyba byłoby tanio;
      • horpyna4 Re: a może taśma? 31.01.11, 09:44
        Taśma dwustronna też dobra. Natomiast zaletą kleju CR jest to, że nie "ściąga" papieru, jak to czasem zdarza się innym klejom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka