Dodaj do ulubionych

pułapka expel

14.02.11, 08:33
Witajcie,
od jakiegoś miesiąca obszukuję forum w poszukiwaniu informacji o rybikach - wiem, że temat był wielokrotnie poruszany... spróbowałam zastosować pułapki Expel, mamy je od tygodnia a dziś znalazłam jednego spasiona dziada w komodzie z ubraniami!!!!! obok której jest jedna z 6 w mieszkaniu pułapek.
w kuchni, przy szafce ze zlewem, mamy oprócz tego płytkę globol.
czuję się bezsilna sad czy ktoś korzysta może z tych pułapek? czy one zaczynają działać jakoś później? znacie jakieś inne "patenty"?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: pułapka expel 14.02.11, 08:37
      zlikwiduj wilgoc a rybiki sie wyniosa.W komodzie masz zupelnie sucho?
      • mary-101 Re: pułapka expel 14.02.11, 08:57
        tak, komoda zupełnie sucha...
        ja na dodatek (od wielu lat, nie odkąd walczę z rybikami smile ) mam obsesję wietrzenia - często przed wyjściem do pracy otwieram komody, szafy itp, zostawiam okno otwarte na mikro, drzwi do łazienki są prawie cały czas otwarte. prawie w całym mieszkaniu mamy parkiety, i raz widziałam, jak jeden uciekał za listwę przy podłodze. dodam, że parkiet został 3 miesiące temu wycyklinowany a listwy zmienione. w ogóle całe mieszkanie przeszło generalny remont (wprowadziliśmy się właśnie te trzy miesiące temu). łazienka, kuchnia, przedpokój - wszystko zryte do cegły.
        próbowałam też ( za radą znalezioną gdzieś na forum) wlać octu 10% do wszystkich odpływów - i nic.
        • yola1976 Re: pułapka expel 14.02.11, 17:38
          A jesteś pewna, że to "Twoje" rybyki? U nas kiedyś problem się rozwiązał jak w mieszkaniu piętro niżej zmienili się lokatorzy.
          • mary-101 Re: pułapka expel 14.02.11, 19:10
            no właśnie mam pewne podejrzenia... chyba pogadam z sąsiadami, bo moja jednomieszkaniowa walka jest bez sensu.
            z drugiej strony, kiedy kupowaliśmy nasze mieszkanie, to też było w fatalnym stanie; w łazience na ścianach/fugach była pleśń...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka