Dodaj do ulubionych

dzień teściowej

04.03.11, 23:41
W jaki sposób WDPD obchodzi dzień teściowej (5 marca)? Oczywiście jeśli jest teściową lub synową. Czy synowe dopieszczacie swoje teściowe tego dnia, składacie życzenia, kupujecie czekoladki? Czy teściowe dostają prezenty i życzenia? A może olewacie to święto?
Oczywiście pytam te WDPD, które nie pałają do swoich teściowych/synowych jakimiś strasznie negatywnymi uczuciami.
Ja - jako synowa - pamiętam o tym dniu - ale tylko dzwonię z życzeniami i tak się zastanawiam, czy nie zrobić w tym roku teściowej jakiegoś miłego prezentu czy niespodzianki. Jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • corneliss Re: dzień teściowej 04.03.11, 23:52
      pierwszy raz slysze 8-o
      ale tesciowa mam zlota kobiete, no i daleko od siebie jestesmy, wiec skorzystam z nowo nabytej wiedzy i zadzwonie smile
      • mary-101 Re: dzień teściowej 05.03.11, 08:20
        ja nie mogę obchodzić tongue_out
        moja teściowa uważa, że nie jest żadną teściową tylko "mamą Anią". i gdybym chciała zrobić coś w kierunku życzeń czy upominku w ten dzień, to by się obraziła (tak twierdzismile)
        • irenazu Re: dzień teściowej 05.03.11, 08:41
          A ja obchodziłam ten dzień dość uroczyście od kilku lat.Ale rok temu dałam sobie spokój bo po pierwsze primo teściowa o tym nigdy nie pamiętała,a może tylko udawała,że nie pamięta jakobym rok wcześniej byłam u niej z życzeniami,a po drugie primo nagrabiła sobie za mocno ostatnimi czasy i powiedziałam sobie,że nie muszę się starać być dobrą synową bo i tak ja jestem ta gorsza synowa. Owszem,razem z mężem mogę się przejść na dzień matki i złożyć sztuczne życzenia-bo to nie jest moja matka,tylko matka mojego męża a moja teściowa i owszem.No ale teraz to już taka teściowa typowa. I swoja drogą jak już zostanę teściową(już niedługo) to chciałabym,żeby moja synowa o tym dniu pamietała.
    • listekklonu Re: dzień teściowej 05.03.11, 14:14
      Wczoraj się dowiedziałam o tym święcie. Na pewno zadzwonię, bo mam fajną teściową smile
    • joanka-r Re: dzień teściowej 05.03.11, 16:05
      Pierwsze słysze o takim świecie, nie mam zamairu obchodzić.
      • emily_valentine Re: dzień teściowej 06.03.11, 09:33
        Ja też pierwsze słyszę o dniu teściowej, obchodzić absolutnie nie zamierzam tongue_out
    • ladyjm Re: dzień teściowej 06.03.11, 22:46
      o, nie mialam pojecia o takim dniu smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka