alicez 15.03.11, 19:05 Co polecacie? Ja kupiłam takie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80066723 i okazały się być w użyciu bardzo mało praktyczne. Chodzi mi o taki pojemnik, z którego łatwo nasypać, zwłaszcza gdy ma się ręce uaparane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanka-r Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 15.03.11, 19:06 ja mam komplet takich, róznej wielkości, są ok. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50081452 Odpowiedz Link
pitahaya1 Przestrzegam 15.03.11, 20:34 przed tymi: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00112540 Rdzewieją, niestety Stal nierdzewna. Nie mam paragonu. Z chęcią bym dziadostwo zwróciła. Odpowiedz Link
akkknes Re: Przestrzegam 15.03.11, 22:27 a ja mam właśnie te, przed którymi przestrzegasz - różnej wielkości i w dosyć dużej ilości (każdy rodzaj makaronu ma swój słoik, każda mąka swój, itd. - zero torebek foliowych tam, gdzie mogą być pojemniki) i nic mi się z nimi nie dzieje. a mam je kilka lat. dalej dobrze trzyma uszczelka, nic nie popekalo (pare razy mi sie "omskło"), a już tym bardziej niż nie rdzewieje! po myciu po prostu od razu wyciągam ze zmywarki i suszę do sucha. dla mnie są super. Odpowiedz Link
pitahaya1 Re: Przestrzegam 16.03.11, 09:18 Przetrząsnęłam szafki i znalazłam paragon. Pojemniki kupiłam w czerwcu 2010 r. Wszystkie mają rdzę na wierzchu i pod spodem pokrywki, zwłaszcza pod spodem. W pojemnikach trzymam suche rzeczy. Początkowo myślałam, że to brudne plamki ale nie, pod paznokciem jak nic jest rdza. Próbowałam zmyć, bezskutecznie. To jest rdza. Widocznie jest to kwestia partii towaru. Nie pierwszy to raz, kiedy Ikea wypuszcza jakąś wadliwą serię produktów. Pozostaje reklamacja. Na szczęście Ikea nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link
maadga pitahaya1 16.03.11, 10:24 pitahaya1 napisał: > przed tymi: > rel="nofollow">www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00112540 > Rdzewieją, niestety Stal nierdzewna. > Nie mam paragonu. Z chęcią bym dziadostwo zwróciła. > Ja oddałam widelec z Ikea który rdzewiał, wymienili bez gadania i bez paragonu, Spróbuj może się uda. Odpowiedz Link
pitahaya1 Re: pitahaya1 16.03.11, 13:15 Przetrząsnęłam szafki i znalazłam paragon Z czerwca 2010 r. Odpowiedz Link
magdzia-5 Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 19.03.11, 14:59 ja mam takie pojemniki jak ktos wstawił , kilka roznej wielkosci i na make taki duzy z otwierana klapeczka ze lyzka elegancko moge wyjac, a na makaron mam szklane z ambition , polecam ,nic nie rdziewieje Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 15.03.11, 20:55 Ja mam z kolei takie z IKEI i są bardzo w porządku: Pojemniki z IKEA Odpowiedz Link
paniiwonka1 Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 09:57 ja trzymam takie rzeczy w szklanych słoikach po dużych kawach rozpuszczalnych. i tak mam i tak, bo trudno kupić kawę luzem. myję raz, po kawie, coś tam wsypuję, a jak się upapra to wyrzucam, bo już mam nowy nawet często można zmieniając rodzaj kawy zmieniac kształt pojemników. no tu jest tylko kwestia, jak dużych pojemników sie potrzebuje Odpowiedz Link
maadga Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 10:27 Też trzymam mąki i inne suche w słoikach po kawie rozpuszczalnej. Świetnie się sprawują. Odpowiedz Link
araceli Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 11:24 paniiwonka1 napisała: > ja trzymam takie rzeczy w szklanych słoikach po dużych kawach rozpuszczalnych. Ja również dlatego bardzo tęsknię za kwadratowymi słoikami Nescafe Fajnie się wszędzie mieściły i były w różnych rozmiarach. Odpowiedz Link
maria10344 Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 11:47 Jeszcze nie spotkałam/jak dla mnie/lepszych pojemników niż te po dawnej kawie Tchibo.Są w kształcie walca ze świetnymi nakrętkami.Już drugą kuchnię/półki./dostosowałam do wysokości słoików.Mam też parę słoików p[o promocyjnej serii Maxwella.Były wysokie i też proste walcowane po 750 ml kawy.Wolę jednak te od Tchibo bo są niższe,szersze,przez co stabilniejsze.Do dziś chwalę się za przezorność,bo zainwestowałam i kupiłam kawy z 12 sztuk jednorazowo/producent zmienił kształt słoików/,ale kawa podrożala to i tak wyszłam za swoje. Odpowiedz Link
alicez Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 10:11 Zaproponowane pojemniki mają, jak dla mnie, jedną podstawową wadę - zakrętki. A mi się marzy pojemnik, z którego łatwo można dosypać mąki do ciasta gdy się owo ciasto już wyrabiało i rączki są upaprane po łokcie, gdy mam mokre ręce, żeby się nie wyślizgiwał, żeby mu się ewentualna klapka w połowie sypania nie zamykała.... Za dużo wymagam? Odpowiedz Link
paniiwonka1 Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 10:57 no a nie możesz sobie obok ciasta postawić pojemnika, słoika niezakręconego? słoik od kawy ma tę zaletę, że otwór do wysypywania jest z reguły mniejszy niż w jakichs szerokich plastikowych pojemnikach, pół kilo ci sie od razu nie wsypie i w upapranych rękach szkło np. tak strasznie sie nie ślizga. potem zakręcasz, wycierasz co upaprane i już. Odpowiedz Link
wanilkowa Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 11:21 Ja mam takie zwykłe plastikowe z nakładana pokrywką w której jest przesuwana część, gdy chcę nasypać mąkę przesuwam a potem zasuwam Odpowiedz Link
wanilkowa Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 16.03.11, 11:22 sorki za rozmiar- się nie zmniejszyło Odpowiedz Link
alicez Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 21.03.11, 08:28 A mąka wysypie się bez problemu? Bo cukier i bułka tarta to bez problemu. Odpowiedz Link
ladyjm Re: Pojemniki na mąkę, cukier, bułkę tartą 21.03.11, 08:03 ja mam z Flo ale nie sa zbyt poreczne Odpowiedz Link