Dodaj do ulubionych

Piece kominkowe

05.05.11, 19:40
Na pewno niejedna z Was ma mieszkanie ogrzewane piecem kominkowym, popularnie zwanym również "kozą". Czy możecie podzielić się wrażeniami? Ewentualnie polecić ciekawy i raczej niedrogi piecyk? Niedrogi, czyli raczej w granicy cenowej do 3500zł. Oglądałam kaflowe ładne piecyki w Castoramie firmy Borgholm. Jak się sprawują w mieszkaniu? proszę o wszelkie, zapewne cenne informacje smile.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Piece kominkowe 05.05.11, 21:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,94278747,,do_posiadaczek_piecy_typu_KOZA.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,49213,118609418,119360935,Re_koza_jako_kominek_w_domu.html
      • tyska_edziecko Re: Piece kominkowe 07.05.11, 19:06
        Dzięki smile. Czytałam wcześniej tamte watki, ale o ile wypowiedzi jest sporo, to nie na konkretny temat, który mnie interesuje. Moze jeszcze ktoś się wypowie? Bardziej interesują mnie piecyki z Castoramy, bo mam do tego sklepu na tyle blisko,żeby je obejrzeć. Niestety nigdzie w pobliżu nie ma większego sklepu z piecykami właśnie, a przez net, bez "dotknięcia" nie odważyłabym sie nic kupić smile.
    • figrut Re: Piece kominkowe 05.05.11, 23:24
      Mam coś w tym stylu, ale 11kW
      www.euro-kom.pl/elba-p-267.html?cPath=6_22
      W tym roku zrobię sobie do niego płaszcz wodny. Ogrzewam nim 70m2 (mieszkanie z niskimi skosami) i dawał radę nawet przy 20 stopniowych mrozach. Za drewno od początku listopada do końca kwietnia wyszło mi około 1200zł. Mam do tego centralne gazowe, którego w tym sezonie grzewczym od listopada niemal nie używałam (było ustawione na ledwie letnią wodę w największe mrozy, aby mi rury od c.o. nie pozamarzały). Wadą jest to, że szybciej się kurzy w mieszkaniu, ale zalety przewyższają takie maleńkie minusy. Sam piec w castoramie, w promocji kosztował 1500zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka