Dodaj do ulubionych

prezent dla męża

12.06.11, 15:33
Wiem, że trudno doradzić prezent dla obcej osoby, ale może ktoś jednak ma jakiś fajny pomysł dla męża na trzecią rocznicę ślubu, za max. 100zł?
Książki odpadają, bo ma cały stos do przeczytania, a nie ma czasu. Muzy nie słucha, więc nie płyta. Dvd też odpada. Trzecia rocznica jest skórzana, ale mąż wege, nie używa skóry. Kosmetyki nie, chciałabym, żeby prezent został na dłużej. Artykuły piśmiennicze już mu sprezentowałam. Niedawno dostał też elegancki brelok. Biżuterii nie nosi. Kurczę, nie wiem...
Obserwuj wątek
    • lucusia3 Re: prezent dla męża 12.06.11, 15:44
      Kolacja w fajnym miejscu we dwoje?
      Koncert/wyjście do kina na film, który JEMU się będzie podobał?
      My z moim mężem robimy sobie wspólne wypady (mamy dłuższy staż i dzieci, więc dla nas wypad BEZ dzieci to atrakcja)
      • esta_blish Re: prezent dla męża 12.06.11, 15:49
        lucusia3 napisała:
        > Kolacja w fajnym miejscu we dwoje?
        > Koncert/wyjście do kina na film, który JEMU się będzie podobał?
        > My z moim mężem robimy sobie wspólne wypady (mamy dłuższy staż i dzieci, więc
        > dla nas wypad BEZ dzieci to atrakcja)

Na kolację/film i tak pójdziemy, bo zawsze gdzieś wychodzimy z tej okazji, więc to nie prezent.
        • kklekss Re: prezent dla męża 12.06.11, 16:42
          Markowy długopis albo jakiś 'ciuch'.
    • parole_parole Re: prezent dla męża 12.06.11, 17:06
      A interesuje sie sportem? Moze bilet na jakies wydarzenie sportowe?
    • alicez Re: prezent dla męża 12.06.11, 18:16
      Dobre Porto albo inną ciekawą butelkę.
    • ladyjm Re: prezent dla męża 12.06.11, 18:33
      skok na bungee - powinno starczyc :0
    • green_tea7 Re: prezent dla męża 12.06.11, 18:36
      Piersiowke, latarke maglite, krawat, dobry alkohol, pasek, wizytownik...

_ _ _ _
      green_tea7
      • teane Re: prezent dla męża 12.06.11, 18:46
        ja mojemu na ostatnią rocznice masaż klasyczny zafundowałam, dostał ładne zaproszenie, termin sam już ustalał.
    • cibora Re: prezent dla męża 12.06.11, 19:41
      Zależy czym się interesuje.
      Mój się cieszy z gadżetów/narzędzi wszelakich, najlepiej bajeranckich typu 17w1 smile Kiedyś kupiłam świetny scyzoryk wieloostrzowy. Teraz na urodziny wypatrzyłam urządzenie do mierzenia odległości na mapie, zapomniałam nazwy smile Dostał też całą kolekcję Monty Pythona. Ja akurat na szczęście mam więcej pomysłów niż okazji smile
      Pozdrawiam.
      Agnieszka
      --
      Staś (03.05.2008)
      • weisefrau Re: prezent dla męża 12.06.11, 20:45
        To urządzenie do mierzenia odległości na mapie się pięknie nazywa: kurwometr (od łacińskiego słowa oznaczającego zakręt)
        • agawa70 Re: prezent dla męża 12.06.11, 20:57
          > To urządzenie do mierzenia odległości na mapie się pięknie nazywa: kurwometr

Kurwimetr big_grin albo po prostu krzywomierz wink
          pl.wikipedia.org/wiki/Krzywomierz
          • esta_blish Re: prezent dla męża 12.06.11, 23:12
            Ach, cudowne jesteście ze swoimi pomysłami, dziękuję.
            Fanem sportu mój luby nie jest. Raczej nie pije, więc alkohol też nie. Masażu nie cierpi.Zazdroszczę tym, co mają więcej pomysłów niż okazjismile
            • catalina81 Re: prezent dla męża 13.06.11, 08:35
              moje pomysły: crocsy, walizka na kółkach w średnim rozmiarze, imadło (zawsze narzeka jak ma coś przyciąć i nie ma dodatkowej ręki, żeby to przytrzymać), siekiera z klinem (M. rąbie drewno do kominka), portfel (szybko mu się zużywają, nawet te skórzane), mój M. cieszy się też z koszul, koszulek polo, swetrów, bo dla niego to oznacza, że nie będzie musiał sam łazić po sklepach (nie cierpi zakupów), wypasiona myszka bezprzewodowa do laptopa
            • alicez Re: prezent dla męża 13.06.11, 10:39
              Jeśli Twój mąż nie odbierze tego jako zniewagi to są kursy doskonalenia jazdy samochodem. Na torze, pod okiem profesjonalisty ćwiczysz jak prowadzić samochód w trudnych warunkach. Ja planuje taki zakup dla męża na kolejne urodziny. I sama też chcę się zapisać smile
    • kotwtrampkach Re: prezent dla męża 13.06.11, 12:10
      a musi być prezent? ja z moim lubym mamy bezprezentowe takie rocznice rożnych zdarzeń, imieniny, mikołajki - chyba, ze akurat mamy jakieś potrzeby konkretne. nie przepadamy za gadżetami, potzrebne rzeczy kupujemy sobie sami. Wspólne wyjścia są dla nas wystarczające i satysfakcjonujące + czasem, jak jedno z nas o czymś długo marzy i akurat nas na to stać, to sobie tę rzecz kupujemy z takiej właśnie okazji smilesmile

zawsze można kupić sobie coś dla siebie i dać facetowi - choćby komplet bielizny (skórzana rocznica.. hmm, sztuczna skóra to nie bardzo, ale taki lateks? ;-D ) - zapakować prezent w ów komplet, ustawić ładne oświetlenie i pozwolić rozpakować obdarowanemu smile
      Taki prezent "pośredni" ma tę zaletę, że rzucony w kat nie sprawi CI przykrości smile A nawet, jeżeli takie "prezenty" macie codziennie, to ten będzie wyjątkowy, bo z konkretnej okazji wink
    • allija Re: prezent dla męża 13.06.11, 14:07
      U mnie to mąż daje mi prezenty na rocznicę ślubu. Ja co najwyżej zrobię kolację z szampanem czy coś takiego. To mąż powinien być mi wdzięczny, że zechciałam w ogóle za niego wyjść i ciągnąć ten damski matczyno-kucharsko-sprzątaczy etat. Mój to zrozumiał.
      • catalina81 Re: prezent dla męża 14.06.11, 11:02
        jeszcze mi się przypomniało: uchwyt do telefonu komórkowego montowany w samochodzie
      • ko_kartka Re: prezent dla męża 14.06.11, 14:08
        > U mnie to mąż daje mi prezenty na rocznicę ślubu.
        > To mąż powinien być mi wdzięczny, że zechciałam
        > w ogóle za niego wyjść

Słuszna linia, siostro, słuszna.
        Ja mojemu sprezentowałam fajkę - żeby był na mnie stale napalony...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka