Dodaj do ulubionych

udostępnianie danych

15.06.11, 18:01
Witam szanowne Panie!
Wiem, że jesteście skarbnicą wiedzy więc może tu też pomożecie. Niedawno założyłam firmę, dziś zadzwonili do mnie z ING proponując konto firmowe. Zapytałam skąd mają moje dane, na co pani odpowiedziała że z Urzędu Miasta. Jak to możliwe? A ochrona danych osobowych?
Obserwuj wątek
    • hela6 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 18:10
      Wsio narmalna.
      Dzwonił do firmy a nie do osób, więc ustawie o ochronie nie podlega.
      • jezykozwierz Re: udostępnianie danych 15.06.11, 18:14
        Też prawda. Ciągle zapominam, że teraz jestem przedsiębiorcom. smile Mimo wszystko wydaje mi się to trochę dziwne. Ale może to tylko ja...
        • hela6 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 18:33
          Zazwyczaj banki, operatorzy telefonii etc.pozyskują całkiem jawne informacje zaraz po zarejestrowaniu firmy. Walka o klienta. Chyba nie warto się obruszać tylko wybrać najlepszą ofertę no i przyzwyczaić że jest się pożądanym klientem instytucjonalnym big_grin
        • anu_anu Re: udostępnianie danych 15.06.11, 18:38
          Jesteś przedsiębiorcą.
          A przedsiębiorcom (jak jest ich wielu) to można złożyć ofertę.
          • agawa70 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 22:48
            Nie zauważyłas żartu słownego tongue_out przedsiębiorcom jest, przedsiębiorcom z godnościom osobistom big_grin
    • akaba0 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 20:51
      Od dwóch tygodni na mój prywatny nr tel dzwonią ludzie z Play. Nigdy w życiu do nich nie dzwoniłam, mam nr zastrzeżony, więc info nie od mnie. Operator oficjalnie tez nie poda nru konkurencji. Jakiś nie dofinansowany żuczek pracoholik przekazuje dane. Takie życie.
      • hela6 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 21:05
        A znają Twoje nazwisko?
        Bo może dzwonią tylko na chybił- trafił na numery innych operatorów.
    • baas1 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 22:17
      Wystarczy wziąć wolny dzień i posiedzieć w domu mając telefon stacjonarny: o 8 rano (po zarwanej nocy chciałoby się pospać) dzwoni pan z Playa, potem pokaz kocy z wełny wielbłąda czy czegoś innego, potem ankieta na jakiś temat. I tylko ciągle: nie, dziękuję.Oszaleć idzie - a odbieram telefony, bo może teściowa, albo ktoś, kto wie, że tego dnia jestem w domu. szczytem wszystkiego był telefon kilka lat temu po urodzeniu dziecka. Nr telefonu zastrzeżony, podałam go w szpitalu, jakiś dzień lub dwa po powrocie ze szpitala odbieram telefon: pani z Commercial Union (teraz chyba aviva) gratuluje mi urodzenia dziecka i proponuje ubezpieczenie dla dziecka. Musiała dostać ze szpitala nr telefonu - strasznie pamiętam mnie to wtedy wkurzyło. No niby "każdy orze jak może", ale ja wtedy niemalże w histerii, bo schorowana, hormony buzują, dziecko nie chce spać, ciągle się drze, a tu od razu sępy się rzucają. No i gdzie ochrona danych osobowych?
      • hela6 Re: udostępnianie danych 15.06.11, 23:11
        O matko, mam domowy zastrzeżony i rejestrację rozmów przychodzących. Numer już z 10 lat i zawsze podaje go we wszelkich instytucjach i przy zakupach internetowych bo to jedyny który znam na pamięć.
        Nikt nieproszony jeszcze nigdy nie zadzwonił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka