Dodaj do ulubionych

Turboszczotka

17.06.11, 16:23
Noszę się z zakupem turboszczotki do zwykłego elektroluxa. Ale mam pewne wątpliwości. Mam tylko jeden niewielki, gładki dywan. Reszta to panele i płytki. Jaki efekt jest przy odkurzaniu podłogi ? Głównie chodzi mi o uporanie się z sierścią i kurzem. Jakie macie doświadczenia ?
Pozdrawiam no i witam ponownie po dłuuuuugiej nieobecności wink Wieczorem wpadnę na wątek powitalny wink
Obserwuj wątek
    • misself Re: Turboszczotka 17.06.11, 16:43
      Z moich doświadczeń z turboszczotką wynika, że jak się nią zjedzie z dywanu na podłogę, to jest niemożliwy hałas i bardzo średnie odkurzanie. Może teraz robią lepsze turboszczotki, ale jak asz zwierzaki, to raczej nie będzie skutkowało (moim Rodzicom się sierścią psa zatykała ta szczotka i przestawała się obracać).
    • johana75 Re: Turboszczotka 17.06.11, 16:47
      Mam 3 niewielkie dywaniki i mam turboszczotkę. Zbiera głównie moje włosy wink
      Moim zdaniem lepiej odkurza sie nia dywany, ja mam dywaniki z długim włosem i taka zwykła to byłoby wogóle bez sensu . Jednak i tak trzeba od czasu do czasu wytrzepać wink
    • sadosia75 Re: Turboszczotka 17.06.11, 17:06
      Cud techniki!
      Zbiera sierść ( a ma co zbierać ) i zbiera dokładnie. Trzeba pamiętać o 2 rzeczach
      1. szczotkę raz na jakiś czas przeczyścić ( szybko i bez problemów )
      2. Na parkietach, kaflach itp wydaje z siebie hałas ale i tak zbiera genialnie.
      Mam turboszczotkę z rowenty i bardzo sobie chwalę. I w życiu bym nie wymieniła na coś innego.
      • katarzynadudek7 Re: Turboszczotka 17.06.11, 17:10
        Sadosiu ! Kij z hałasem wink Kupuję smile Zastanawiałam się też nad małą do tapicerki bo dużą to chyba niezbyt wygodnie będzie.
        • b-b1 Re: Turboszczotka 17.06.11, 17:22
          Turboszczotka sprawdzała się u mnie tylko wtedy, kiedy worek był prawie pusty, mimo, że odkurzacz 2200, spowalniała i nie dawała rady sierści.
          Wymieniłam turboszczotkę na elektroszczotkę i ta dopiero daje czadu big_grin
        • sadosia75 Re: Turboszczotka 17.06.11, 19:44
          Oj tak tak do tapicerki smile moja ukochana. takie maleństwo a działa jak szatan smile
          • mikiliki77 Re: Turboszczotka 18.06.11, 22:18
            Końcówka Sani Punch jest najlepsza. Trzepie z prędkością 3 tys. uderzeń na minutę, usuwa nie tylko sierść i bród, ale także wszystkie alergeny unoszące się z trzepanej powierzchni.
            Do tapicerki jak najbardziej turboszczotka będzie świetna.
            • koralina5 Re: Turboszczotka 22.06.11, 08:06
              Ja mam LG VK8820NHAYQ z końcówka Sani Punch , ale rzadko z niej korzystam, najlepsze w tym odkurzaczu jest zbijanie kurzu w kosteczkę i cicha praca silnika.
    • katarzynadudek7 Re: Turboszczotka 28.06.11, 11:27
      No i w moim życiu powstał kolejny podział wink Wcześniej moje życie dzieliło się na : przed pojawieniem się męża,córci i zmywarki oraz po a teraz doszła do tego turboszczotka wink
      • sadosia75 Re: Turboszczotka 28.06.11, 12:04
        Twoja nowa najlepsza przyjaciółka smile Serio smile
        Pamiętam ile ja się nałaziłam i naczyściłam dywanów ( ze względu na psy musimy mieć dywany bo się ślizgają ) przy kotach i psach to naprawdę jest roboty a roboty. A z turboszczotką to chwila moment.
        Ale pamiętaj, żeby o nią dbać i czyścić do jakiś czas. wtedy posłuży długie lata smile a brałaś mniejszą do tapicerki czy tylko dużą do podłóg?
        • katarzynadudek7 Re: Turboszczotka 28.06.11, 13:50
          Mam dwie : małą elektroluxa do tapicerki - idzie jak burza big_grin Większa jest słabsza,często zwalnia ale raz ,że ma kółka i jedzie sama, dwa,zabiera "koty" i sierść z wszystkich stron. Normalna szczotka tylko je przeganiała zanim do nich dotarłam.Dywanik mam mały wiec poprawiam tą do tapicerki. A jak świetnie odkurza się pościel i narzutę wink
          Czekam jeszcze na gumową miotłę do włosów co by cały dzień czysto było.
          • sadosia75 Re: Turboszczotka 28.06.11, 15:11
            Ja też na taką miotłę poluję. zamówiłam u znajomej fryzjerki smile za tydzień ma już być smile
            • sniezynka22 Re: Turboszczotka 30.06.11, 20:42
              Trzeba sobie życie ułatwiać żeby mieć więcej czasu dla siebie, a taka turboszczotka z pewnością sie sprawdza.
              Widziałam fajną końcówkę, dająca możliwość odkurzania wiszących firan.
              • katarzynadudek7 Re: Turboszczotka 01.07.11, 21:58
                Firan na szczęście się pozbyłam ale tak zamawiałam że zapomniałam o wybitnie cienkiej rurce do szczelin suspicious Będę mamie turboszczotki zamawiała to się podczepię wink
                Dostałam już gumową miotłę i mogę ją polecić.
                allegro.pl/miotla-gumowa-trzonek-kij-teleskopowy-prestige-i1678686629.html
            • apra_live Re: Turboszczotka 06.07.11, 08:09
              A to można oddzilenie taką szczotkę kupić? Bo ja miałam w komplecie z odkurzaczem końcówkę Sani Punch.
              • sniezynka22 Re: Turboszczotka 10.07.11, 21:55
                Najlepiej kupić w zestawie, ale jak nie ma, to myślę, że nie będzie problemu, rurki są teraz dość standardowe i powinny pasować do końcówek.
    • kasia-em Re: Turboszczotka 01.07.11, 23:47
      Nie mam zwierzaków ani dywanów ale turboszczotkę owszem. Przepięknie czyści wycieraczkę, a nawet jeśli trzeba (po umyciu oczywista) sofę i materac. Niezastąpiona w zbieraniu wszelkiego dziadostwa smile
    • joanka-r Re: Turboszczotka 10.07.11, 22:00
      Turbo szczotki użyłam kilka razy. Po pierwszym odkurzeniu musiałam ją zawozić do serwisu napraw, bo moje, wówczas długie włosy totalnie ją zblokowały. Niby nie ma na nią gwarancji ale ze wzgledu na to, ze odkurzacz miał wówczas 3 dni, przyjęli. Teraz leży w szafie i zupełnie jej nie używamy. Do sprzątania podłóg bez dywanów używam normalnej dużej szczotki z włosiem.
      ''No właśnie Wy wydajecie się nie wiedzieć o czym mowa''
      by Zia 86.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka