Dodaj do ulubionych

Farbowanie ubrań

25.06.11, 11:49
Czy któraś z Was drogie WDPD farbuje ubrania? Potrzebne mi namiary na dobre barwniki do bawełny, ewentualnie na firmę w Warszawie, która świadczy takie usługi i robi to dobrze. A może macie też sprawdzone sposoby na skuteczne farbowanie domowe?
Obserwuj wątek
    • kolor_purpury Re: Farbowanie ubrań 25.06.11, 15:35
      Ja używam barwnika czarnego firmy super kolor
      Spisuje się nieźle, kolor utrzymuje się długo, nie farbuje w praniu. Nigdy nie porobiły mi się zacieki ani plamy przy farbowaniu. Używałam go tylko do odświeżania spranego czarnego koloru, więc nie wiem jak sprawdziłby się przy farbowaniu czegoś o zupełnie innej barwie początkowej. Te barwniki są łatwo dostępne w wielu pasmanteriach
      • akkknes Re: Farbowanie ubrań 26.06.11, 09:40
        ooo, to i ja się podczepię smile
        czt ktoś może mi krok po kroku opisać JAK farbować ubrania w domu, w pralce? Guglowałam, wcale to nie jest aż tak oczywiste...
        czy po ufarbowniu ubrań w pralce mogę potem od razu bez obaw, że coś mi się niechcący zafarbować - wstawić pralkę?
        nie mogę też nigdzie zdobyć farbek - szukam czarnej, żadne wyszukane kolory - czy któraś z Was kupowała taką farbkę w jakimś hipermarkecie?
        • kolor_purpury Re: Farbowanie ubrań 26.06.11, 10:04
          nie farbowałam nigdy ubrań w pralce i nie odważyłabym się chyba w obawie przed wyjęciem całego następnego prania w czarne smugi. Widzę ile 'brudu' jest po farbowaniu ręcznym i ile razy trzeba te ubrania płukać, żeby przestały puszczać kolor
    • agnes1704 Re: Farbowanie ubrań 26.06.11, 12:05
      kurczę, mam taką świetną bluzkę, która niestety zachlapała mi się sosem od żeberek, kupiłam jakieś magiczne odplamiacze i efektem ich stosowania i ciągłego prania jest wypłowiały kolor , a plama ma się całkiem dobrzesurprisedPomyślałam o ufarbowaniu. Wyszukałam jakieś farbiarnie w Warszawie i jestem skłonna oddać ciuszek. Czy taka bluzka ufarbowana przez profesjonalną farbiarnie może dobrze się prezentować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka