malowanka06 25.06.11, 12:10 Czy jakaś WDPD ma takie tapety? ile razy średnio można je malować? a może znacie jakiegoś niedrogiego producenta lub ogólnie sklep gdzie są najtańsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-b1 Re: Tapety do malowania 25.06.11, 13:05 malowanka06 napisała: > Czy jakaś WDPD ma takie tapety? ile razy średnio można je malować? > a może znacie jakiegoś niedrogiego producenta lub ogólnie sklep gdzie są najtań > sze? Nie wiem ile razy można-przeprowadziłam się do domu, gdzie w kilku pomieszczeniach jest papierowa raufaza . Była już malowana przez poprzednych właścicieli, ale zwykłą farbą, ja nakładam duluxa, bo nie lubię jak za dużo kapie. Malowałam hm...w pokojach 6 warstw duluxa ( co 2 lata inny kolor dwie warstwy) w przedpokoju 8 warstw(szybciej maluję niż zmywam ściany) Za tydzień kładę do przedpokoju dwie następne warstwy(trzeba odświeżyć ). Raufaza nie jest droga-szukaj w necie-ma różne "wzornictwo" ja mam różnej wielkości "kropeczki". To co robi idealnie, to niweluje nierówności ścian i sufitu. Odpowiedz Link
agawa70 Re: Tapety do malowania 26.06.11, 00:19 A może cos takiego? www.youtube.com/watch?v=YhJJcZZ9JmA Nie miałam jeszcze przyjemności, ale poważnie się zastanawiam. Wydaje mi się że jest to trwalsze niz papierowa tapeta. allegro.onet.pl/listing.php/search?sg=0&string=tapeta+z+w%C5%82%C3%B3kna+szklanego&order=p&change_view=1 Cena nie zachwyca może ale to jest cena za np 50m kw albo bieżących tapety - trzeba by wyliczyć dokładnie jaki koszt wyjdzie. Ale wygląda ciekawie. Odpowiedz Link