Dodaj do ulubionych

niewygodna wygódka

27.06.11, 14:52
Słuchajcie, rodzice mojego tż mieszkają na wsi, bez łazienki (nie ma mowy, żeby ją sobie wygospodarowali, bo nie i już - to ich stanowisko, nam już się nie chce kłócić więc odpuściliśmy). Spędzamy kilka dni w miesiącu no i cierpimy bo przydomowa wygódka wiadomo jest skarbnicą kup, smrodu i much (nie wiem, czy oni tego nie czują, nie wazne). Chciałam kupic coś do zasypywania tego przybytku raz na jakiś czas, ale nie mam pojęcia co to powinno być, czytałam coś o wapnie chlorowanym , jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: niewygodna wygódka 27.06.11, 16:30
      Jeżeli w pobliżu jest tartak, to załatw dużą ilość trocin. Niech w wygódce stoi naczynie z trocinami, żeby każdy po grubszej potrzebie zasypywał nieco urobek. To naprawdę dużo daje.

A wapnem chlorowanym można raz na jakiś czas.
      • hela6 Re: niewygodna wygódka 27.06.11, 17:40
        Urobek- wpisuję do swojego słownika smile
    • mkaroli Re: niewygodna wygódka 27.06.11, 19:20
      Można kupić preparaty do przenośnych toalet. Nie znam nazw ale rozkłada "to" "to" i jest znacznie lepiej. Moja teściowa kupuje i daje sie u niej wytrzymać. A nie wolno wlewać do wygódki żadnych słodkich płynów, osy i pszczoły latające wokół to nic w porównaniu z muchami.
    • weisefrau Re: niewygodna wygódka 27.06.11, 23:03
      A turystycznego kibelka niby tylko dla siebie to się nie da kupić? `w mroźną zimę i oni docenią sedes w domu.
      • handlarzzludzen Re: niewygodna wygódka 27.06.11, 23:06
        zaatakuję wiórami i jakimś preparatem do przenośnych toalet (podobno dobre w tej dziedzinie są też preparaty do szamba) , dzięki!
        Chyba by się pogniewali jakbyśmy z własną toaletą przyjeżdżali uncertain A sedesu w domu to oni nie docenią nigdy smile smile
    • ganesza Re: niewygodna wygódka 28.06.11, 06:51
      tani i bardzo skuteczny sposób - drożdze. takie ze sklepu. kup ze dwie, trzy paczuszki, zalej wodą, daj im odrobinę cukru i jak zacznią pracować to wlej to do wygódki.
      • jestemeco ganesza! 28.06.11, 07:29
        sądzisz, że drożdze przerobią ten balast
        i nie będzie cuchnęło?

do autorki wątku!

jak Ci się nie podoba u teściów,
        to po co tam jeżdzisz? wypraw swoją
        połówkę, a sama zrelaksuj się w domu
        z łazienką.
        • handlarzzludzen Re: ganesza! 28.06.11, 07:41
          smile cenię czas spędzony z tż, truskawki prosto z krzaczka i obserwację szczęśliwych kur ponad niewygodną toaletę więc rezygnacja z wiejskich wycieczek nie wchodzi w grę - chcę jedynie sobie nieco podnieść wygódkowy komfort w miarę możliwości smile
          • hela6 Re: ganesza! 28.06.11, 08:22
            Popieram.
            Uroków obcowania z naturą nie zastąpi żadne spa big_grin
        • ganesza Re: ganesza! 28.06.11, 11:18
          być może trzeba będzie użyć więcej drożdzy, ale powinno zadziałać. zero typowych dla takich miejsc zapachów. przetestowane.
    • jul-kaa Re: niewygodna wygódka 28.06.11, 17:41
      My na wsi zasypujemy popiołem. Nic nie śmierdzi, much brak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka