Dodaj do ulubionych

Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ itp.?

23.01.12, 18:53
Korzystacie z tego typu sprzedaży? Z czego jesteście zadowolone, a z czego nie? Ja pamiętam fajny malutki kremik " miodzik " Oriflame że był dobry, teraz weszła na rynek Mary Kay Ash, kiedyś był Amway i ich niekończące się płyny do zmywania...może jakieś kosmetyki albo artykuły do domu Wam przypadły do gustu i warto sobie zamówić?
Obserwuj wątek
    • kozetka83 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 18:59
      Według mnie kosmetyki Oriflame i Avon są niskiej jakości. Uczciwie dodam, że mam wymagającą cerę i trudno mi dobrać odpowiedni kosmetyk. Jednak balsamy do ciała Avonu uważam za jakieś takie rozwodnione, nie nawilżają wcale. Kiedyś miałam podkład Avonu ( nie pamiętam serii) - też porażka. Teściowa usilnie raczy mnie kosmetykami Avonu i zawsze jest to porażka. Jednak każdy musi chyba wypróbować na sobie.
      • gazeta_mi_placi Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 19:07
        Z Oriflamu środki do pielęgnacji cery są faktycznie przeciętnej mocno jakości.
        Ale polecam za to serię "Milk & Honey", fajne jest zwłaszcza mydło w płynie z tej serii i peeling do ciała.
        Krem na cellulitis też ok (ten w srebrnej tubie).
    • madzioreck Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 19:27
      AVON - serum do zniszczonych końcówek. Stosowałam długo - rewelacyjnie się po nim rozczesuje włosy (używałam na całe). Kolorówka jest niezła, mam któreś już kulki brązujące (oprócz serii 'Color Trend' - ja nie wiem, kto to wymyślił, ale cienie i tusze praktycznie nienakładalne...)

AMWAY - na pewno warto mieć płyn LOC. Trzymam w słoiczku na specjalne okazje, spierze z białego materiału smary, sadzę, tłuste tusze do metalowych stempli - no wszystko, czemu nie dają rady żadne odplamiacze. Nawet nie chcę wiedzieć, co ten płyn ma w składzie, ale jak sprawa jest beznadziejna, to traktuję tym właśnie płynem.
      Reszta produktów to nie wiem, bo nie używałam.
    • tweety_28 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 19:45
      Avon - krem do pielęgnacji skórek jak dla mnie rewelacja i nie znalazłam niczego lepszego.
    • keepersmaid Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 20:04
      Avon mnie uczula, Oriflamme na wszelki wypadek nie probowala, Amway mial kiedys swietne glicerynowe mydelka do twarzy (ale to bylo z 10 lat temu, wiec teraz pojecia nie mam, podobno domowe srodki czyszczace maja swietne).
    • jagoda85 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 20:33
      Od lat używam Amwaya LOC, proszku do prania, odplamiacza, wybielacz, szamponu do włosów, kosmetyków do samochodu, żelu do piekarnika, szamponu do czyszczenia dywanów. Jestem z tych produktów zadowolona.
      • sowa_nie_sowa Re: Amway 07.02.12, 18:53
        Ja podobnie: używam LOC, płynu do naczyń, proszku do prania, żelu do WC (genialny!!!), płynów do mycia kuchni i łazienki (moje ostatnie odkrycie), odplamiacza w sprayu, pasty do metali (świetna do czyszczenia garnków stalowych, czajników, patelni), mleczka do czyszczenia, płynu do mycia okien i jeszcze kilku innych. Bardzo wydajne i przyjazne środowisku, nie zawierają środków drażniących i żrących. Jestem bardzo zadowolonasmile
    • pyzzi Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 21:35
      Dzięki za podpowiedzi smile
      Zostałam zaproszona na pokaz amwayowskich produktów, ale po opakowaniu nie da się poznać jakości , dlatego pytałam. A "Avony" i " Oriflamy" łatwo znaleźć.
      Jeszcze raz dzięki.
      • jagoda85 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 23.01.12, 22:22
        Ja uważam, że jakość jest bardzo dobra. Poza tym, to są koncentraty i wystarczają na długo.
      • ookaa Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 09:11
        Z Amway'a mam mleczko Leather&Vinyl Cleaner, którego używam do czyszczenia i konserwacji mebli skórzanych. Jest bardzo dobre i nieprawdopodobnie wydajne. Nie wiem, czy jeszcze je produkują, bo to moje mam od bardzo dawna (nie chce się skończyć).
        Co do firm Avon i Oriflame, to nigdy nie natrafiłam na ich wyrób, który by mnie nie rozczarował, wobec tego dawno zarzuciłam testowanie i jakiekolwiek tam zakupy, co nie znaczy, że wszystko, co produkują, jest do bani.
        • marzeka1 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 10:29
          W Oriflame lubię serię do malowania Giorgiani, niezłe są ich fluidy.
          • ksywa Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 10:49
            Raczej GiorDanismile Potwierdzam. Tez mi odpowiadają te fluidy plus baza pod makijaż /jedyna jakiej mogę używać/ Z Avonu jedyne do czego stale wracam to perfumy Today (moim zdaniem niedrogie a naprawdę dobre, cos co im się udało).
            • marzeka1 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 14:07
              Fakt: Giordani smile - dla mnie jedne z lepszych fluidów, jakie miałam.
              • gazeta_mi_placi Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 26.01.12, 10:03
                Też polecam.
    • kamunyak Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 14:30
      A to amway jeszcze u nas jest? Pamiętam ich akcje co najmniej 10 lat temu.
      Wspomniane firmy kosmetyczne, jak dla mnie, mają zbyt dużo chemii i przcietną jakość, mnie uczulały. Koleżanka kiedyś sprzedawała ich kosmetyki i ciągle coś mi dawała w prezencie. Dobrze wspominam z avonu zapachowe wody odświeżające do twarzy, których ja jednak używałam bardziej jako wody toaletowej /z powodu wspomnianych uczuleń/.
      Rzeczywiście, mgiełka takiej wody w upalny dzień działała przyjemnie i odświeżająco. Nie wiem czy jeszcze są w sprzedaży - koleżanka juz z nimi nie współpracuje.
    • hela6 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 15:23
      Kiedyś zdarzało mi się kupować rzeczy z Avonu ale w pewnym momencie chyba powstała lina produkcyjna na "niewymagający rynek wschodni" bo produkty gwałtownie zeszły na psy i nie były w niczym podobne do "tych samych" kupionych wcześniej.
      Poza tym dla mnie fenomenem jest to że kosmetyki kupowane poza siecią sklepów reklamowane jako tańsze z tego właśnie powodu, wcale tańsze nie są niż ich sklepowe odpowiedniki.
      Myślę że podstawą ich istnienia jest nakręcanie gromadnej sprzedaży w biurach w godzinach pracy smile
      Potem idzie człowiek do takiego urzędu a cały urząd niuszy perfumą z Avonu bo "promocja" była. Unifikacja taka big_grin
    • peggy_su Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 24.01.12, 16:15
      Amway nie znam i nigdy nie uzywałam, z avonu uzywam od czasu do czasu podkładu i kolorowych kosmetyków, peelingów i maseczek z serii spa, czasem jakiegoś balsamu.
      Z oriflame też głównie kolorówkia i takie okrągłe pachnące mydełka.

Nie mam przekonania do żadnych produktów do włosów z tych firm.
      • kobieta_pozytywna Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 31.01.12, 14:12
        Z Avon-u używam rozświetlających perełek do twarzy i to chyba jedyny kosmetyk tej firmy od którego będę uzależniona smile.
        Przez moje ręce (czy raczej twarz smile przewinęło się nawet sporo kosmetyków tej firmy, ale żadnego nie kupiłam drugi raz. Były OK, ale bez ochów i achów. Jednak te perełki to wyjątek, bo mam już drugie opakowanie. Polecam.
        • ja.38 Amway robi makaraon ????? 31.01.12, 14:14
          Ale jaja hahahahah smile
    • pyzzi Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 25.01.12, 20:14
      Byłam na pokazie i dostałam.... makaron z Amwaya smile Cena jak za Malmę. Jeszcze go nie ugotowałam.
    • agpagp Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 29.01.12, 01:07
      to podeślij mi na gazetowego smile LOC skończyło mi się jakiś czas temu , podobnie jak aktywny tlen a z osobą od której kupowałam nie mam ostatnio kontaktu
      • anula36 Oriflame Swedish spa 31.01.12, 16:54
        Dostalam wlasnie takie kosmetyki - krem do ciala, rak, zel pod prysznic, uzywalyscie ich moze? Nadaja sie w ogole do uzytku?
    • princesswhitewolf Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 31.01.12, 17:06
      zgadzam sie. Poza tym ze caly system sprzedazy Amwaya to jakas zorganizowana sekta ( lol) to sa to swietne produkty

Oriflame i Avon moim zdaniem nie roznia sie od Ziaja,Eris i wszystkich innych kosmetykow.
      Szczerze to nigdy ale przenigdy jeszcze nie posmarowalam sie jakims kremem po jakim moja skora wygladalaby jakos nadzwyczajnie. Ot dobrze nawilzaja albo gorzej. Amen- nic wiecej nie widac.
      • mewa000 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 31.01.12, 17:47
        Mam trochę kosmetyków Oriflame, ale kupuję tylko jak są z wyprzedaży, bo uważam że ich normalna cena jest za wysoka. Jakość taka jak zwyklych tańszych kosmetyków, żele pod prysznic nic lepsze od tych biedronkowych za 3zl, podkład matujący do bani, po godzinie już się świeciłam.
        Kilka zapachów mają fajnych, np Muse, Giordani White Gold czy Gold Shine, Eclat Weekend
      • johana75 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 02.02.12, 21:51
        Kiedyś kupowałam Oriflame i Avon ale nie były to żadne rewelacje. Żeli do mycia nie używam bo naszpikowane sa SLS wole mydło Alep. Bazuje na kosmetykach naturalnych, wolę zapłacić drożnej używam ich mniej i nie obrastam w buteleczki wink
    • agni71 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 07.02.12, 20:24
      Z Avonu nic mnie nie zachwyca, a wręcz przeciwnie - zdarzały mi sie paskudne uczulenia. Z Oriflame'a za malo wypróbowałam, żeby sie autorytatywnie wypowiadać, ale to czego spróbowałam nie zrobilo na mnie wrażenia. jesli chodzi o Amway to od kilku juz lat uzywam odplamiacza Pre-wash spray - jest skuteczny i łatwy w użyciu.
      Musze spróbować tego LOC, skoro tak polecacie.
      Ja Amway kupuje na Allegro, nie mam nerwów do domokrążców.
      • jagoda85 Re: Co warto kupować w Avonie/Oriflamie/Amwayu/ i 07.02.12, 21:15
        Ja dodaje LOC do prania, zmiękcza wodę. Poza tym jestem uzależniona od ichniejszego proszku do prania. Może cena jednostkowa jest dość wysoka, ale to jest koncentrat, i wystarcza na długo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka