bebe.lapin 08.02.12, 16:32 Czy ktoras z wdpd ma tego typu materac: www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70139758/ i moglaby sie podzielic wrazeniami? Jak sie na tym spi, jaka twardosc itp...Bo mam juz powoli dosc spania na kanapie Z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zooba Re: up-nikt tu nie spi na wyrobach ikei? :( n/t 09.02.12, 11:19 Ja mam jakiegoś Sultana, ale nie pamiętam jakiego. Bardzo dobry materac, nie odkształca się. Mam go chyba z 5 lat. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Materace z ikei 09.02.12, 11:07 Ja mam od 6 lat ich zwykły materac sprężynowy. Nie wyobrażam sobie powrotu na wersalkę. Odpowiedz Link
juz30 Re: Materace z ikei 09.02.12, 11:29 od 4 lat Sultan - nie pamiętam jaki, około 300-400 zł. Bardzo wygodny. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Materace z ikei 09.02.12, 13:46 dzieki za odpowiedzi, pojade zatem w weekend je obejrzec na zywo Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Materace z ikei 09.02.12, 13:55 Obejrzeć? Ty jedź sobie na nich poleżeć Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Materace z ikei 09.02.12, 14:03 co to, to nie wiem, to polezenia zwykle wystawiane sa takie wypasne i drogie jak diabli, a ja chce tylko skromniutki materacyk Odpowiedz Link
maadga Re: Materace z ikei 09.02.12, 14:52 W ikei są wszystkie mój M. zawsze podczas mojego pobytu "testuje" materace Odpowiedz Link
kikimora78 Re: Materace z ikei 09.02.12, 15:21 ja mam najtwardszy ale i tak jest bardzo miekki i dziecko mi sie sturluje jak sie poloze obok bo sie zapada - a ciezka nie jestem Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Materace z ikei 09.02.12, 15:23 a to niedobrze, ja wole takie twardsze nic, pozostaje pojsc potestowac.. Odpowiedz Link
jarka63 Re: Materace z ikei 09.02.12, 15:56 Ja też lubię twarde materace i w Ikei te najtwardsze są dla mnie za miękkie. Nie kupuj materaca bez wypróbowania, za duże ryzyko - potem boli kręgosłup i nie można się wyspać. Odpowiedz Link
kaga9 Re: Materace z ikei 09.02.12, 20:52 My mamy łóżko z Ikei i materac i dla nas ten materac (tylko który to? Hm...) jest okropny. Odkształcił się, porobiły się doły i bolą nas kręgosłupy. Już nawet "przełożyliśmy się" na drugą stronę, ale to na nic. Nigdy więcej Aha, materac ma teraz 4 lata, niewygodny jest od jakichś 2. Odpowiedz Link
nini6 Re: Materace z ikei 19.03.12, 12:13 Materace z Ikei mają sporo lat gwarancji. My kupiliśmy jakiegos Sultana i po 4 latach uzytkowania się skaszanił - porobiły się w nim gory i doliny. Przyjechał rzeczoznawca z Ikei, poogladał, zaopiniował pozytywnie i w ramach gwaranacji wymienili nam na nowy, dowożąc go do domu i zabierając stary. Odpowiedz Link
mikams75 Re: Materace z ikei 10.02.12, 00:19 ja sobie bardzo chwale materace z ikei - jeden mialam chyba z 10 lat i ma sie calkiem dobrze. Drugi mam nowszy - ktorys z tych grubszych/drozszych, nie pamietam dokladnie i spi mi sie na nim bardzo dobrze. Dlugo wybieralam materac po roznych sklepach. Przypadl mi bardzo do gustu jakis strasznie drogi materac w jakims drogim sklepie. Materac mial jakies medale za cos tam. Super mi sie na nim lezalo. Ale rowniez super lezalo mi sie na tym najdrozszym z Ikei. Odpowiedz Link
etaba Re: Materace z ikei 10.02.12, 10:06 Ja mam od niedawna taki www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00156384/ i jestem bardzo zadowolona, lubie twarde materace i ten jak dla mnie jest bardzo wygodny. One sa zwinięte w rulon i w folii więc nie wiem jak tam z możliwością obejrzenia. W każdym razie ja, mimo poczatkowych obaw, jestem zadowolona i mogę z czystym sumieniem polecić. Odpowiedz Link
mala_mujer Re: Materace z ikei 10.02.12, 11:17 Mam kanapę z Ikei z sultanem i jest super wygodna do spania (w kategorii kanap, oczywiście). Kupiliśmy też jakiś czas temu materace do łóżka w wynajętym mieszkaniu i po kilku miesiącach się rozeszły - okazało się, że były za wysokie do akurat tego łóżka i coś się w środku rozlazło. Warto więc sprawdzić, jak głębokie jest łóżko Odpowiedz Link
markizqa Re: Materace z ikei 19.03.12, 11:34 Materace z sieciówek to według mnie nie jest najlepszy pomysł. Duże firmy są nastawione na maksymalizację zysków co zwykle oznacza gorsze materiały. Poszukaj jakiejś małej firmy której będzie zależało na dobrej opinii, bo bez niej nie pociągnie za długo. Przy ostatnim moim zakupie wyszłam z tego założenia i i nie mam żadnych problemów z materacem, a nawet co ciekawe cena była niższa niż za podobny w Ikei. Polecam comfortbe.pl - sprawdzona firma Odpowiedz Link
yenna_m Re: Materace z ikei 23.03.12, 21:40 są lepsze materace IKEA u nas to byla porażka Odpowiedz Link
klara551 Re: Materace z ikei 24.03.12, 12:01 Od 10 lat mam łoże złożone z dwu materacy z Ikei ale sprężynowych/sprężyny w woreczkach bodajże nazywa się to bonnelowe. Z jednej strony mają wełnę a z drugiej bawełnę i kokos.Są odwracane i zamieniane. Może dlatego tyle wytrzymały. Oba tzw twarde bez stelaża wewnętrznego. Dla mnie ważne było to na czym śpię/wełna,bawełna/ .Pianki po spaniu na rozkładanej kanapie miałam dość. Odpowiedz Link
bebe.lapin W koncu kupilam :) 03.05.12, 11:38 Ten oto materac, lateksowy. Kompromis miedzy mozliwa do wydania kwota i minimum potrzebnego komfortu. Jest przyjemnie twardy (nie cierpie zapadajacych sie materacy, grrr). Do tego najzwyklejsza rama i dno z listewek, ale i tak w ogole nie ma porownania ze spaniem na kanapie. Wczoraj zmontowany, pierwsza noc przespana i wrazenia na razie super. Odpowiedz Link
nostress.ka21 Re: Materace z ikei 04.05.12, 19:35 Ok, ja ostatnio robilam małe rozeznanie w materacach, gdyż najpewniej będę kupować. Zapytałam parę znajomych osób, poczytałam parę wątków na różnych forach i przeanalizowałam ceny w kilku sklepach... Wniosek jest jeden: NIE kupować materaca w Ikei! Ceny są wyższe niż w innych sklepach, z jakością jest niespecjalnie i właśnie twardość. Nie chcę reklamować konkretnego sprzedawcy, ale znalazłam na allegro użytkownika, który posiada również skle internetowy, całkowite zadowolenie z tranzakcji wśród komentarzy i ceny nawet 40% niższe niż w cudownym sklepie Naprawdę warto poszukać, bo materac, który początkowo wybrałam w Ikei kosztowałby nas około 1500 zł, a ten wybrany na allegro, z lepszymi parametrami zamknie się w 830 zł z przesyłką Odpowiedz Link
magda312_1980 Re: Materace z ikei 06.05.13, 09:45 Prawdopodobnie zrobiłam zakupy w tym samym sklepie co nostress.ka21. Cena w ikei za materac termoelastyczny który chciałam kupić to 1535zł, zaś na allegro u użytkownika comfortbe taki sam za 800zł + 30zł wysyłka. Ma również sklep internetowy, więc sądzę że to ten sam - zbyt duża zbieżność, a sklep ma ok 1000 pozytywnych opinii i co kilka dni pojawia się kolejna. Polecam Odpowiedz Link
izimi Re: Materace z ikei 06.05.13, 09:50 ja mam dokładnie ten, który zalinkowałaś i mogę z czystym sumieniem polecić. Nie umiem się wyspać na niczym innym. Odpowiedz Link
cottonka Re: Materace z ikei 07.05.13, 11:58 Ja mam materac sultan engenes - lateksowy. Użytkujemy od ponad roku. Dla mnie jest rewelacyjny Mam porównanie bo sypiałam na różnych materacach w hotelach czy u rodziny (piankowe, kieszeniowe itd.). Odpowiedz Link