lee_na 19.03.12, 18:13 macie jakiś sposób na opadające pończochy? dziś łowiłam jedną na kolanie prawie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keepersmaid Re: spadająca pończocha 19.03.12, 19:59 Nie uzywac za wiele balsamu-oliwki na skore... bo sie slizga. No i wybierac dobry rozmiar i srednio szerokie paski - nie za waskie, zeby sie trzymaly i nie za szerokie - zeby nie obciskaly zanadto. Falke (niemiecka) ma swietne samonosne ponczochy. Odpowiedz Link
vivyan Re: spadająca pończocha 19.03.12, 21:44 Potwierdzam słowa poprzedniczki - uważać z balsamami do ciała! Znam ten ból, niedawno sama galopowałam przez przejście dla pieszych z pończochą w okolicy kolana Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: spadająca pończocha 21.03.12, 09:58 a ja zauważyłam, ze te odrobinę za luźne pończochy lepiej zakładać na lekko wilgotne udo. ale czasem spadanie jest winą kiepskiego silikonu tracącego elastycznosć/przyczepnosć po rozgrzaniu do temp. ciała - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji - cieżko takie uratować i nie jest zależne od producenta pończoch a czasem jednej trefnej gumokoronki.. Odpowiedz Link
agata0 Re: spadająca pończocha 21.03.12, 16:35 Na pozadomowe awarie, gdzie trzeba jakoś dotrwać do powrotu, polecam zmoczenie uda i przyklejenie silikonu na mokre. Odpowiedz Link
lee_na Re: spadająca pończocha 25.03.12, 22:39 ślinienie uda na środku miasta bezcenne ... Odpowiedz Link
agata0 Re: spadająca pończocha 26.03.12, 09:49 Zakładam, że ślinianki masz za mało wydajne Raczej jakaś toaleta publiczna. Odpowiedz Link
agatha_christie_0 Re: spadająca pończocha 27.03.12, 11:04 A moje pończochy samonośne nie obsuwają się, tylko rolują. Opadają dopiero, gdy cała podgumowana część jest już zwinięta w rolkę. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: spadająca pończocha 27.03.12, 12:14 W zyciu nie spotkalam nie rolujacych sie albo nie spadajacych ponczoch. Wolford nawet takowych nie mial na moje nogi. Najlepsza metoda na spadajace ponczochy jest nosic rajstopy na kazda inna okazje poza randka rozbierana. Odpowiedz Link