lirio 19.03.12, 19:42 Tani i najlepiej jakiś kompaktowy - sprawdzony model. Możecie mi polecić?? Nie chcę żadnej elektroniki, liczenia kalorii i innych bajerow. Siodełko, pedały i już Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alikate Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 19:49 A, jesteś pewna, że będziesz jeździć? Ja kupiłam i każdego dnia...obiecuję sobie, że od jutra zacznę Odpowiedz Link
ahtziri Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 19:55 U moich rodziców, w którym w pewnym momencie mieszkały 3 kobiety dbające o linie robił i robi za ... wieszak na ubrania Ze swojej strony polecam stepper, schudłam dzięki niemu kiedyś 10 kg, działa. Odpowiedz Link
keepersmaid Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 19:56 hehehehe dokladnie jak Alikate. Jak sie rozwodzilam ex pytal czy nie chce zabrac... nieeeee... Odpowiedz Link
ahtziri Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 20:04 Nie wiem czy to pytanie było do mnie - jeśli nie to przepraszam, jeśli tak - rowerek jest prezentem gwiazdkowym mamy od taty więc czuję, że byłby foch ( taty, oczywiście, mama marzy żeby się tego pozbyć) Odpowiedz Link
lirio Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 20:12 Do alikate ale jakby któraś chciała sprzedać to proszę o info. Odpowiedz Link
hela6 Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 20:17 Tak poza konkurencją to dla Pań jeżdżących na rowerach na po sezonie polecam trenażer rowerowy. Podpinasz w łasny rower i jedziesz na nim a on stoi w miejscu. Możesz sobie dokładać obciążenie symulując jazdę pod górkę etc. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 21:12 lirio napisała: > Tani i najlepiej jakiś kompaktowy - sprawdzony model. > Możecie mi polecić?? > Nie chcę żadnej elektroniki, liczenia kalorii i innych bajerow. > Siodełko, pedały i już A w ogóle korzystałaś z takiego urządzenia? Jeśli nie - idź jeden raz na siłownię i przymierz się do rowerów i do orbitreka. Zapytaj trenera / rehabilitanta / lekarza, czy to właściwy typ ćwiczeń dla Ciebie. Jeśli jednak się zdecydujesz - IMHO licznik jest potrzebny, żeby notować swoje postępy. Zresztą wszystkie modele go mają. Co do samego zakupu - IMHO najtańsze chińskie modele są do niczego. Mam porównanie dwóch orbitreków i polecam najtańszego kettlera. Odpowiedz Link
lirio Re: Rowerek treningowy 19.03.12, 21:30 Jeździłam. Absolutnie nie mam zamiaru podchodzić do tego serio, żadnych trenerów, zestawów i celów do osiągnięcia. Jak mi się będzie chciało to sobie pokręcę. Dlatego nie chcę wywalać 1200zł Odpowiedz Link
asfo Re: Rowerek treningowy 21.03.12, 21:33 Musi być z elektroniką, bo znacznie skuteczniej się trenuje na rowerku, któremu można ustawić obciążenie. Dla kobiety na początek 2kg, ale z czasem spokojnie dojdziesz do 5. Bez tego kupowanie roweru nie ma wielkiego sensu, bo kręcenie w miejscu bez obciążenia nie wymaga żadnego wysiłku fizycznego - jest za łatwo. Poza tym rower musi wytrzymać ciężar osoby, która będzie na nim jeździć, a najtańsze modele okazują się być przeznaczone wyłącznie dla osób szczupłych. Odpowiedz Link