Dodaj do ulubionych

ergorapido DORADŹCIE

23.03.12, 12:43
ZAMIERZAM KUIĆ ODKURZACZ RĘCZNY AKUMLAOROWY ERGORAPIDO który model polecacie bardziej MODEL AG904X
https://img1.aukcjoner.pl/gallery/006796005/1_f.jpg
czy AG901

https://img1.aukcjoner.pl/gallery/004515099/2_f.jpg
Jeżeli któraś posiada jeden lub drugi to napiszcie o nic jakie mają zalety i jakie wady.
PROSZĘ WAS BARDZO zależy mi na czasie!!!
Pozdrawaim Aga
Obserwuj wątek
    • brytf-anna Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 12:50
      Ja mam ten:

www.oleole.pl/odkurzacze/electrolux-ergorapido-zb2904x.bhtml#afterSearch-electrolux+ergorapido+zb2904x
      i polecam, ze względu na LITOWO-JONOWĄ baterię. Moim zdaniem to jest w tym odkurzaczu najważniejsze. Nie wiem, jakie parametry mają te co wkleiłaś, ale one się zbytnio nie różnią między sobą. Natomiast większość ma baterią niklowo-kadmową, czyli taką, jak w starych telefonach komórkowych - jeśli podłączysz ją do ładowania zanim rozładuje się całkowicie, jej żywotność się szybko skraca. A to bez sensu, bo ten odkurzacz zwykle łapiesz na chwilę, żeby wciągnąć coś co się rozsypało, etc, a najwygodniej odstawić go z powrotem na ładowarkę. Dlatego szukaj takiego z baterią Li-Ion smile
      • b-b1 Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 13:33
        Ja mam ergorapido plus -ten:
        www.electro.pl/produkt-Odkurzacz_ELECTROLUX_ZB_2904X_Ergorapido_Plus_NATYCHMIASTOWA_WYSYlKA_2B_skorzystaj_z_Promocji_RABAT_-154232,167.html
        Jeśli ten z linku powyżej jest ten sam-to opis błędny-bo czas pracy to ok 35minut, a nie 12minut.

Co Cię interesuje? Ja nie mam zastrzeżeń żadnych. Kupiłam z przeznaczeniem do używania wokół kuwet kocich, a jeżdżę po całym domu big_grin Ssanie niezłe, czyszczenie ok, pojemnik nie tak mały jak się wydaje.
        • brytf-anna Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 14:03
          to chyba ten sam smile
          Ja nim ogarniam jednorazowo 48 metrowe mieszkanie bez dywanów. Ogólnie to najlepszy zakup AGD jakiego dokonałam, nie znosiłam wyciągać tradycyjnego odkurzacza, w końcu w ogóle się go pozbyłam, bo ten w zupełności wystarcza. Sprzątam nim okruszki, kurzowe kule, żwirek koci i kocią sierść z kanap, jednak do dywanów może być za słaby.
    • dorothy_mills Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 15:37
      Ja za namowa brytfanny zdecydowalam sie na kupno ergorapido. Moje marzenie to 904x,ale kupie 2904,bo jest on dostepny w pl, a 904x znalazlam tylko w desad
      • dorothy_mills Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 15:39
        Brytf, ten 904 tez ma te baterie,co Twoj,ale do tego posiada lampki ledowe,ktore w nocy oswietlaja podloge:p
        901 nie bralabym pod uwagesmile
        • brytf-anna Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 15:41
          a mój też ma te lampki smile to jest dobre nawet w dzień, jak odkurzasz pod meblami czy w ciemniejszych kątach.
          • dorothy_mills Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 15:47
            O to dobrze,ze piszesz,bo na necie nigdzie tego nie wyczytalam..wiec biore ten Twoj,bez zamartwiania sie,ze wolalabym ten 904smile
            • agusia_zunia Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 20:50
              NO WIELKIE DZIĘKI. nie spodziewałam się że tak szybko zareagujecie na mój wpis. Ale jakby ktoś chciał jeszcze coś dopisać chętnie poczytam.
              • ahtziri Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 21:23
                Mój wyglada jak ten pierwszy ze zdjęcia, nazywa się erorapido plus ( ładuje sie 4 h) ale nie pamietam jaki to konkretnie model. Nie skłamię, jeśli powiem, że jego zakup był jednym z lepszych jeśli chodzi o domowe gospodarstwo, o ile nie najlepszym. Wybawienie, istne wybawienie smile Odkurzam codziennie, mam czyściej niż kolezanki z raczkującymi bobasami ale doskonale je rozumiem - tradycyjny odkurzacz z kablem to przy ergorapido męka, zawsze musiałam wręcz zmuszać się do jego wyciągania. Teraz odkurzanie to przyjemność. Polecam kazdemu komu się da, niektórzy juz słuchać nie mogą wink
                • szarsz Re: ergorapido DORADŹCIE 23.03.12, 22:02
                  Ja też mam ergorapido i też dopiero przy nim polubiłam odkurzanie smile

Mam ten pomarańczowy. Nie wystarcza mi na całe mieszkanie, ale ono duże jest.
                  No i nie za bardzo nadaje się na dywany, zdecydowanie za słabo jednak ciągnie. Ale na panele czy drewno - tak do 60, 70 m2 zdecydowanie jest idealny.
    • agusia_zunia Re: ergorapido DORADŹCIE 25.03.12, 11:06
      NAPISZCIE MI JESZCE czy stację ładującą macie cały czas podpięta do prądu??? i ergorapido zawsze na nią dostawiacie??? Jeżeli tak to czy bierze ona dużo prądu???
      • ahtziri Re: ergorapido DORADŹCIE 25.03.12, 11:19
        Nie, ja podłączam ładowarkę dopiero kiedy odkurzacz jest rozładowany na "zero" i odłączam ją po pełnym naładowaniu. W momencie gdy po odkurzaniu zostanie mi pół baterii, odstawiam na ten stojaczek z ładowarką ale nie podłączoną do kontaktu. Nie jeden sprzęt już zajechałam ładując i rozładowując jak mi się podoba i teraz dmucham na zimne.
        • b-b1 Re: ergorapido DORADŹCIE 25.03.12, 12:33
          Mój stoi cały czas na ładowarce i się ładuje-niezależnie od tego czy jest wyładowany, czy też nie.
          Gdybym chciała w wersji rozładowania/naładowania-kupiłabym tańszy model z innym akumulatorem.
        • brytf-anna Re: ergorapido DORADŹCIE 25.03.12, 15:31
          ahtziri napisała:

> Nie, ja podłączam ładowarkę dopiero kiedy odkurzacz jest rozładowany na "zero"
          > i odłączam ją po pełnym naładowaniu. W momencie gdy po odkurzaniu zostanie mi p
          > ół baterii, odstawiam na ten stojaczek z ładowarką ale nie podłączoną do kontak
          > tu. Nie jeden sprzęt już zajechałam ładując i rozładowując jak mi się podoba i
          > teraz dmucham na zimne.

Dlatego mówię, że ważne, żeby wybrać ten z baterią litowo-jonową. Wtedy nie trzeba tak robić i bateria działa ciągle tak samo, niezależnie od tego, kiedy jest podłączana.
          • ahtziri Re: ergorapido DORADŹCIE 25.03.12, 19:40
            Ależ ten mój ma własnie litowo-jonową, ale moje przerwazliwienie nie pozwala mi czynić inaczej wink Tak jak pisałam, dmucham na zimne, taka już moja "schiza". Wybrałam ten model ze względu na dużo krotszy czas ładowania (4 h zamiast bodajże 16)
      • reseller Re: ergorapido DORADŹCIE 11.12.13, 20:44
        Ja niestety zajechałem akumulatory w Ergorapido Plus ZB2904X (ten rudy) - też miał litowo-jonowe. Po niespełna 3 latach z około 25-30 minut odkurzania z wykorzystaniem dolnej szczotki, dosłownie w ciągu 2 tygodni akumulatory straciły prawie całą swoją pojemność i odkurzania zostało około 3 minut. Kupiłem całkiem niezłe aku - wymieniłem we własnym zakresie i niestety z nieznanych mi powodów te też padły po tygodniu. Silnik sprawny, wszystko niby OK, ale nie będę inwestował w kolejne akumulatory. Producent nie przewiduje wymiany akumulatorów, więc oryginalnych na wymianę kupić nie można. Serwis proponuje kupno całej małej, wyjmowalnej części za bagatela 380 zł. Czekam teraz na dostawę Ergorapido Plus ZB2904G (ten czarny) zapłaciłem za niego 440 zł z dostawą, ale dokupiłem rozszerzenie gwarancji do 5 lat (sprawdziłem dokładnie, gwarancja/ubezpieczenie obejmuje również awarię niewymiennych akumulatorów) - extra gwarancja kosztowała 90 zł.
    • gosiak555 Re: ergorapido DORADŹCIE 27.03.12, 19:00
      Nie wiem, czy pytanie jeszcze aktualne, ale u mnie sprawa wygląda tak:
      Kupiłam ergorapido kilka lat temu i na początku byłam zachwycona. Baaardzo się przydaje. Jednak po 2 latach (gwarancja się już skończyła oczywiście) zaczął coraz słabiej ciągnąć, od jakiegoś czasu już w ogóle przestałam go używać, bo nie miało to sensu. Po prostu akumulatorki mają określoną żywotność i jak się okazuje nie za długą. Ale fakt, że mam starszy model, być może te z litowo-jonowymi bateriami nadają się do użytku o wiele dłużej. Strasznie mi tego mojego żal. Teraz mam zamiar wypróbować Rowentę Air Force, o taką:
      www.redcoon.pl/B246416-Rowenta-RH-8575-Air-Force-black-glossy_Odkurzacze-r%C4%99czne-i-akumulatorowe
      Jest mocniejsza, ale niestety nie ma wyjmowanego, ręcznego odkurzacza. Liczę na to, że będzie ciągnąć lepiej (i dłużej) niż tamten i mam nadzieję, że się nie przeliczę. Zobaczymy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka