maszmi 15.10.12, 14:09 hej dziewczyny, jakie macie doświadczenie ze stolikiem z szklanym blatem ( szkło barwione) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
framaga32 Re: szklany stolik 15.10.12, 14:33 hmm, mam stolik ze szklanym blatem ale zwykłym, nie barwionym, zwykłe szkło, przezroczyste, niestety rysuje się, od stawianych na nim różnych rzeczy, ale nie widać tego, aż tak bardzo, u mnie akurat był eksploatowany dość intensywnie, był przykrywany obrusikiem np., albo kładłam maty, ale mimo wszystko się porysował, chociaż jak mówię na przezroczystym szkle nie widać tego aż tak bardzo Odpowiedz Link
polikarpia Re: szklany stolik 15.10.12, 14:49 Miałam /przez 10 lat/, nie rysował się jakos mocno, ale...nie lubiłam stukotu odstawianych na niego naczyń, odcisków palców, kurzu, który był bardziej widoczny niż na drewnie. Nie polecam. Ostrzegano mnie przed zakupem, ale nie chciałam słuchac I w dodatku zimny w dotyku. Odpowiedz Link
kluska2cv Re: szklany stolik 15.10.12, 15:42 ja mam z przeźroczystym szkłem i też się rysuje. Ale nie narzekam- tragedii nie ma, mam go juz prawie rok i jestem zadowolona. Odpowiedz Link
jagodamalina Re: szklany stolik 15.10.12, 15:42 Nie polecam - miałam jakiś czas i jestem szczęśliwa, że już się go pozbyłam. Myłam go kilka razy dziennie, wszystko było na nim znać, a najbardziej palce, ale też każdy pyłek, odcisk naczyń - miałam wręcz wrażenie, że przyciąga kurz. A że jestem pedantyczna - to czyściłam szybę także od spodu. Nie potrafiłam przy nim spokojnie wypić kawy, bo ciągle wydawało mi się, że jest brudny. A po gościach to już była masakra. Odpowiedz Link
lirio Re: szklany stolik 15.10.12, 15:58 Masakra - ze względu na wspomniane wyżej syfienie od samego patrzenia i stukanie odkładanych rzeczy. Druga sprawa to dzieci - jest niebezpieczny, albo dziecko walnie w stolik głową, albo zabawką/kubkiem. Zwróć uwagę na mocowanie blatu do reszty, żeby blat nie odpadł po kilku miesiącach używania - jakieś beznadziejne są te połączenia. Odpowiedz Link
leksisi Re: szklany stolik 15.10.12, 16:26 otóż to - jest niebezzpieczny. po historii jaką słyszałam nt dzieci+szklany blat stolika, NIE chcę nawet za dopłatą Odpowiedz Link
panda74 Re: szklany stolik 15.10.12, 16:05 Rysuje się mimo dbałości o niego (podkładki, serwetki), ale i tak jest bardzo ładny. Kupiliśmy go ze względu na to, iż mamy dość małe mieszkanie i taki stół sprawia wrażenie "niezagracającego" Prawdą jest, że co chwila trzeba go myć. Odpowiedz Link
piegoosek Re: szklany stolik 15.10.12, 16:20 Potwierdzam wszystkie powyzsze opinie, choc i tak go lubie. Jednak marze o drewnianej lawie, takiej kolonialnej. A stoliczek mam z Ikea, tez ok. 10 lat. Odpowiedz Link
turnesolka Re: szklany stolik 15.10.12, 16:20 Miałam stól ze szklanym blatem z IKEA. Upadł mi na kant szyby lakier do paznokci i szyba eksplodowała. Dziury w drewnianym parkiecie były takie jakby ktoś walil metalowym młotkiem lub gwoździe wbijał. Odłamki szkła mniejsze i większe (nawet takie 10x10cm) były wszędzie. Parę rzeczy na stole, które runęły w dól się potłukły/poniszczyły.Koszmar, w to wszystko jeszcze rozlał się lakier z rozbitej buteleczki. Na szczęście nikomu nic się nie stało ale po tym doświadczeniu powiedziałam nigdy więcej szklanych blatów w domu. Odpowiedz Link
kasiak37 Re: szklany stolik 15.10.12, 18:36 mam szklany stolik kawowy,szklo jest grubosci 1 cm,nie rysuje sie,ja go lubie Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: szklany stolik 15.10.12, 19:14 Przydaje sie do takich rozkosznych zdjec: Odpowiedz Link
agata0 Re: szklany stolik 17.10.12, 08:40 No, i to jest właśnie edukacyjna rola interneta! W końcu wiem, jak wygląda od spodu leżący kot. Pierwszy kot - cudo Odpowiedz Link
ookaa Re: szklany stolik 15.10.12, 23:03 Stolik ze szkłem barwionym był w porządku. Teraz mam przezroczysty. Zaletą jest to, że jest "zniknięty", ale rysy widać. Widać też każdy pyłek. Odpowiedz Link
maszmi Re: szklany stolik 16.10.12, 16:15 Dzięki dziewczyny jesteście super! Ale nadal jestem niezdecydowana....bo stolik fajny, blat barwiony. Odpowiedz Link
mw144 Re: szklany stolik 17.10.12, 08:17 Miałam, nie polecam. Po pierwsze znać na nim każdą plamkę i pyłek, po drugie niebezpieczny dla dzieci - moje potłukły podczas zabawy hartowaną szybę i to całkiem lekkim uderzeniem, pewnie miała jakąś wadę. Odpowiedz Link
bestraga Re: szklany stolik 17.10.12, 08:48 mam, bo mam mały pokój a ten stół jest przezroczysty i właśnie taki był mi potrzebny . Ale to jest stół przy którym rzadko siadam z przyjaciółmi, jest bo w domu musi być jeden stół taki większy dla 6 osób. Oczywiście ze jest bardzo niepraktyczny- kurz wiecznie, każda plama widoczna, odcisk palca każdy, u mnie nie jest pod światło wiec można wytrzymać. Po prostu trzeba wiedzieć gdzie będzie stał i po co nam. Ja jestem zadowolona - stół jest , a jakby go nie było . Odpowiedz Link