Dodaj do ulubionych

Chcę wysłać męża!

05.11.12, 16:22
Moje Drogie Wszystkowiedzące WDPD! Mój mąż ma urodziny i postanowiłam wysłać go na męski weekend (on +3 kolegów). Szperam w necie, ale nic sensownego nie wpadło mi w oko. Myślałam o czymś w górach, i żeby było co robić. Odpada jedynie wędkowanie, a wszelkie inne rodzaje aktywności są pożądane. Znacie jakieś fajne miejsca? Polećcie coś proszę!
Obserwuj wątek
    • squirk Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 16:43
      lulabea napisała:

> Moje Drogie Wszystkowiedzące WDPD! Mój mąż ma urodziny i postanowiłam wysłać go
      > na męski weekend (on +3 kolegów).

Konkretnych miejsc nie polecę, nie podałaś zresztą lokalizacji, jaka Cię interesuje, ale polecam paintball, co jakiś czas mój mąż z kolegami robi sobie wypad "na kulki" i świetnie się bawią (choć wracają w dość strasznym stanie wizualnym, czołganie się w błocie robi swoje).
      smile
      • lulabea Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 17:21
        W sumie lokalizacja nie ma większego znaczenia, bo jak miejsce fajne, to dojedzie smile Mieszkamy pod Warszawą i chciałabym, żeby ruszł sobie chłopina w piątek, rozerwał się i wrócił stęskniony na łono rodziny w niedzielę. I będę jednak wdzięczna za konkretne miejsca smile
        • horpyna4 Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 18:54
          A lubi wspinać się? Jeżeli tak, to może niech wyskoczą do Podlesic, w Jurę; to blisko Zawiercia. Poguglaj sobie, żeby się zorientować.

Z Warszawy to tam nawet warto dojechać pociągiem, bo ekspres do Zawiercia jedzie tylko 2 godziny. Wtedy odpada jazda samochodem po ciemku w niepewnych warunkach pogodowych.
        • squirk Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 20:12
          Zapytałam ale okazało się, że firma, w której zamawiali wyprawy, już nie działa i sami będą szukać nowej (też pod Warszawą), ale na spokojnie, bo mnóstwo tu takich firm podobnież. Rozrywkę bardzo poleca, wyczerpujące, ale satysfakcja ogromna.
          smile
      • disco-ball Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 19:49
        jeszcze jest cotakiego jak LASER TAG - paintball bez błota smile
        • squirk Re: Chcę wysłać męża! 07.11.12, 00:03
          Ale wrażenia już nie te, widok mężczyzny ubłoconego po nos stającego w drzwiach z rozanieloną miną jest wart...a bo ja wiem, dużo jest wart. A do tego on potem męskim ruchem wrzuca całą tę ufaflunioną odzież do pralki i zaczyna się prezentacja ran wojennych w rodzaju "Tutaj mnie Bartek trafił i potem pożałował" - śliczności po prostu. Mężczyzna musi sobie raz na jakiś czas pobyć dzieckiem, upaprać się po paszki, zjeść na śniadanie hotdoga i czekoladę i grać przez 2 dni w nową grę. Na co dzień zdrowo się naharuje, więc takie drobiazgi i urodziny tylko dla niego należą mu się jak myszy ziarno.
          smile
    • budzik11 Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 17:17
      A w jakie góry chcesz ich wysłać? Jeśli w Bieszczady, to zajrzyj tu: www.krainawilka.pl/wycieczki/wycieczki_jednodniowe/ - wprawdzie to wyprawy jednodniowe, ale z dojazdem tam i z powrotem będzie weekend.
      • justa_lublin81 Re: Chcę wysłać męża! 05.11.12, 19:57
        A może przejazd czołgiem? Wrzuciłam w google " przejazd czołgiem Warszawa i znalało się kilka ofert. Impreza krótka i droga bo przejazd 30 min, ale wspomnienia na pewno nie banalne smile)
        • antytalentka Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 19:36
          justa_lublin81 napisała:

> Impreza krótka i droga bo przejazd 30 min, ale wspomnieni
          > a na pewno nie banalne smile)

No ale wtedy to on nie wyjdzie w piątek i nie wróci w niedzielę, tylko za chwilę wink

A tak naprawdę to też polecam już wspomniane skałki na Jurze, szczególnie Rzędkowickie.
          Albo ukochane Taterki, tylko jak to amatorzy, to już nie o tej porze roku wysokie szczyty.
    • hela6 Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 07:29
      Kup im wykrywacz metali i puść w Góry Sowie big_grin
      Pisze się o nich "najbardziej tajemnicze pasmo górskie". Dla mnie to fajne zakątki ale mam trochę znajomych "w Polsce" i wiem że facetów kręcą te miejsca.
      Podziemne sztolnie i korytarze, rzekomo ukryte podziemne skarby pozostawione a to przez Hitlera a to przez uciekającą ludność cywilną big_grin Skarby, dzieła sztuki a do tego bursztynowa komnata na bank gdzieś tu jest w jeszcze nie odkrytych podziemiach. A może gdzieś pod Książem ? wink Tylko jak ją wykrywaczem metali namierzyć? No nie wiem, ale jakiś kawałek militarnego złomu zawsze można znaleźć. Jak nie po Niemcach to po Rosjanach.
      • gamaja Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 15:10
        Na urodziny męża chcesz zrobić sobie prezent. Wolny weekend. Pojedź z mężem, zaproś do restauracji, popatrz mu w oczy. Nie pozbywaj się go dla swojej wygody.
        • squirk Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 15:31
          Bo, oczywiście, każdy mąż uwielbia siedzieć z żoną w restauracji i żeby mu się rzewnie w oczy wpatrywała koniecznie bo bez tego zupełnie nie ma szans na udane urodziny.
          Jak się od czasu do czasu nie zagwarantuje mężczyźnie świętego spokoju i kilku dni odpoczynku od siebie to sam sobie ten odpoczynek zagwarantuje i nie wróci. W udanym związku rozstania są po to, żeby zatęsknić, żeby móc wrócić i opowiedzieć, co się widziało i przeżyło, żeby mieć coś swojego do podzielenia się z ukochaną osobą.
          Z całego serca popieram pomysł "pozbywania się" męża co jakiś czas. Dla "wygody" obojga.
          • hela6 Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 16:39
            A jeśli przy tym upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu i sama przy okazji odpocznie to czapka nikomu z tego powodu nie spadnie.
            Zresztą koleżanka nie prosiła o tego rodzaju dobre rady więc proponuje przejść do tematu.
        • budzik11 Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 19:12
          gamaja napisała:

> Na urodziny męża chcesz zrobić sobie prezent. Wolny weekend. Pojedź z mężem, za
          > proś do restauracji, popatrz mu w oczy. Nie pozbywaj się go dla swojej wygody.

No bez przesady, są ludzie, dla których wyjście do restauracji i patrzenie żonie w oczy nie są jakąś szczególną atrakcją, bo np. robią to często. Mój by się średnio ucieszył, za to z jakiejś męskiej wyprawy - bardzo, zwłaszcza, że to taki typ. Autorka chyba lepiej wie, co ucieszy jej męża, nie?
    • stara-a-naiwna Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 17:18
      A w jakim miesiącu on ma te urodziny?
      Bo jesli w ciepłych to polecam spływy kajakowe - super zabawa i w dupę można dostać

• smartlive Re: Chcę wysłać męża! 06.11.12, 19:13
        może to dziwne co napiszę, ale nawet nie wiecie, ile radości potrafi sprawić mężczyżnie wizyta w SPA smile pracuję w takim miejscu (nad morzem) i widok rozanielonych facetów podczas zabiegów, masaży jest boski
        coraz więcej kobiet funduje facetom taką rozrywkę wink
    • hela6 Re: Chcę wysłać męża! 07.11.12, 08:55
      A szanowny małżonek ma jakieś zainteresowania?
      Mój np. ze 2 razy w miesiącu jedzie z kumplami albo na jakąś imprezę kolejową /ostatnio darli do Poznania na wystawę Salon Modelarstwa 2012 - duża wystawa na impreza na terenie Targów Poznańskich/ albo pobiegać z aparatem za pociągami po jakimś dużym węźle kolejowym.
      Może tropem hobbystycznym trzeba pójść?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka